|
| Stegning Fra : Rick |
Dato : 12-01-08 16:19 |
|
Hej Gruppe,
Jeg ved ikke, om det bare er mig, der gør tingene anderledes, men jeg har
meget ofte spekuleret over, hvorfor der altid på en pakke steaks fra
forskellige supermarkeder står, at de skal steges 3-4 minutter på hver
side??
Er det normalt for jer andre? Jeg plejer at stege dem væsentlig længere og
så de stadig er lidt rosa i midten og velsmagende. Hvis jeg kun giver dem
3-4 minutter selv ved høj varme, synes jeg de bliver alt for rå... Så jeg
forstår ikke denne opskrift på pakkerne?
- rick -
| |
Morten Wartou (12-01-2008)
| Kommentar Fra : Morten Wartou |
Dato : 12-01-08 16:35 |
|
"Rick" <rickcool22@hotmail.com> skrev i meddelelsen
news:4788da68$0$90275$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej Gruppe,
>
> Jeg ved ikke, om det bare er mig, der gør tingene anderledes, men jeg har
> meget ofte spekuleret over, hvorfor der altid på en pakke steaks fra
> forskellige supermarkeder står, at de skal steges 3-4 minutter på hver
> side??
>
> Er det normalt for jer andre? Jeg plejer at stege dem væsentlig længere og
> så de stadig er lidt rosa i midten og velsmagende. Hvis jeg kun giver dem
> 3-4 minutter selv ved høj varme, synes jeg de bliver alt for rå... Så jeg
> forstår ikke denne opskrift på pakkerne?
Næeh, det er vel bare sådan en standardbrugsanvisning, som man ikke skal
tage for alvorligt. Er det oksefilet, giver jeg sjældent bøfferne mere end
et par minutter på hver side, så er de pænt rosa indeni. Er det oksemørbrad,
som ofte er ret tykke, får de omkring 5 minutter på hver side, før de er
rosa. Det afhænger i høj grad af kødtype og tykkelse, og ikke mindst
personlige præferencer. Det havde nok været smartere helt at undlade
angivelse af stegetid.
--
Med venlig hilsen,
Morten Wartou
| |
edelvang@gmail.com (12-01-2008)
| Kommentar Fra : edelvang@gmail.com |
Dato : 12-01-08 09:44 |
|
On 12 Jan., 16:34, "Morten Wartou" <mort_fjerndette...@wartou.dk>
wrote:
> Det afhænger i høj grad af kødtype og tykkelse, og ikke mindst
> personlige præferencer.
Ja. Mit svar, når en tjener spørger, hvordan jeg ønsker min bøf stegt,
er altid: Næsten ikke, tak.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Ralph (12-01-2008)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 12-01-08 17:51 |
|
<edelvang@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:2c1a4f09-4a44-47f2-9386-60376b4bf3e6@f47g2000hsd.googlegroups.com...
On 12 Jan., 16:34, "Morten Wartou" <mort_fjerndette...@wartou.dk>
wrote:
Ja. Mit svar, når en tjener spørger, hvordan jeg ønsker min bøf stegt,
er altid: Næsten ikke, tak.
Modsat skal min datters bøf lige en 15-20 sek. i mikrobølgeovnen efter
stegning på panden, som er 30-40 sekunders bruning på meget varm pande,
skrue ned, olie på stege et par minutter på hver side, salt og peber, så
ialt får de vel små 6 minutter. Min ene søn og jeg tager de tykkeste, konen
og anden søn de næsttykkeste og datteren den tynde + mikro.
--
Ralph
| |
Martin Mose Larsen (12-01-2008)
| Kommentar Fra : Martin Mose Larsen |
Dato : 12-01-08 21:26 |
|
On Sat, 12 Jan 2008 08:44:26 -0800 (PST), edelvang@gmail.com wrote:
>On 12 Jan., 16:34, "Morten Wartou" <mort_fjerndette...@wartou.dk>
>wrote:
>
>> Det afhænger i høj grad af kødtype og tykkelse, og ikke mindst
>> personlige præferencer.
>
>Ja. Mit svar, når en tjener spørger, hvordan jeg ønsker min bøf stegt,
>er altid: Næsten ikke, tak.
>
Eller: "bær den igennem et opvarmet lokale, tak".
sayonara
Martin Mose Larsen
| |
Peter Ingsø Laursen (14-01-2008)
| Kommentar Fra : Peter Ingsø Laursen |
Dato : 14-01-08 14:22 |
|
"Martin Mose Larsen" <martin.mose.larsen@NOSPAMmail.dk> skrev i en
meddelelse news:rg8io3pge6plm0toejnnqh1jcd91qvvcvc@4ax.com...
> Eller: "bær den igennem et opvarmet lokale, tak".
He-he. Eller som på bistro i Frankrig: tjerneren løber hurtigt forbi en
slukket radiator
mvh Peter Ingsø Laursen
| |
Broegger (14-01-2008)
| Kommentar Fra : Broegger |
Dato : 14-01-08 21:43 |
|
"Peter Ingsø Laursen" <psil*fjern_dette*@tele2adsl.dk> skrev news:jlJij.22
$zc6.9@news.get2net.dk:
> "Martin Mose Larsen" <martin.mose.larsen@NOSPAMmail.dk> skrev i en
> meddelelse news:rg8io3pge6plm0toejnnqh1jcd91qvvcvc@4ax.com...
>
>> Eller: "bær den igennem et opvarmet lokale, tak".
>
> He-he. Eller som på bistro i Frankrig: tjerneren løber hurtigt forbi en
> slukket radiator
Eller som Mogens Frohn fortalte om en af "Hvalpene". De var inviteret på en
kro til middag, men en af knægtene skulle lige spule og ville så komme lidt
senere. Tjenere spørger så Mogens om det er ok at han tager lidt pis på
knægten når han kommer. Mogens svarer at det må være på eget ansvar.
Da knægten så arriverer bliver han mødt af den meget overhøflige tjener der
følger ham til bords, trækker stolen ud og det hele. Da knægten er bænket
spørger tjeneren så: "Og hvordan ønsker herren så sin bøf?" Hvorpå knægten
svarer: "Du kan sparke hornene af den, tørre den i røven og vende den kort
på panden, så skal jeg nok selv klare resten!"
--
Hilsen Thomas
du kan ikke sige du ikke kan svømme før du er druknet...
http://www.broeggerne.dk
| |
Jens Bruun (14-01-2008)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 14-01-08 22:24 |
|
"Broegger" <thomas@removethisbroeggerne.dk> skrev i en meddelelse
news:Xns9A25DCECCC196tbr@130.225.247.90
> Eller som Mogens Frohn fortalte om en af "Hvalpene". De var inviteret
> på en kro til middag, men en af knægtene skulle lige spule og ville
> så komme lidt senere. Tjenere spørger så Mogens om det er ok at han
> tager lidt pis på knægten når han kommer. Mogens svarer at det må
> være på eget ansvar.
> Da knægten så arriverer bliver han mødt af den meget overhøflige
> tjener der følger ham til bords, trækker stolen ud og det hele. Da
> knægten er bænket spørger tjeneren så: "Og hvordan ønsker herren så
> sin bøf?" Hvorpå knægten svarer: "Du kan sparke hornene af den, tørre
> den i røven og vende den kort på panden, så skal jeg nok selv klare
> resten!"
God historie. Dens tilknytning til virkeligheden er nok mere begrænset end
magarines tilknytning til smør.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Hauge (12-01-2008)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 12-01-08 17:51 |
|
Hej
Rick wrote:
> Jeg ved ikke, om det bare er mig, der gør tingene anderledes, men jeg
> har meget ofte spekuleret over, hvorfor der altid på en pakke steaks
> fra forskellige supermarkeder står, at de skal steges 3-4 minutter på
> hver side??
Jeg er ret overbevist om at det passer hvis kødet har køkkentemperatur. Hvis
kødet kommer direkte fra køleskabet, så tager det 100 år at stege, men fra
køkkenbordet, så passer pakkens vejledning ganske fint.
Sjovt nok, så har jeg set en del opskrifter her på nettet, som fortæller at
kødet skal have køkkentemperatur, så det skal nok passe.
Udover det, så har jeg set en del programmer på BBC Food hvor det samme
siges.
Mvh Hauge
| |
Torben (12-01-2008)
| Kommentar Fra : Torben |
Dato : 12-01-08 20:38 |
|
"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> wrote in message
news:4788efee$0$15872$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Sjovt nok, så har jeg set en del opskrifter her på nettet, som fortæller
> at kødet skal have køkkentemperatur, så det skal nok passe.
Ja, det er en rigtig god idé at lade kødet få stuetemperatur inden det
tilberedes.
mvh
Torben
| |
Anders Houmark (15-01-2008)
| Kommentar Fra : Anders Houmark |
Dato : 15-01-08 20:55 |
|
"Torben" <real_anonymous@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:47891711$0$15888$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> wrote in message
> news:4788efee$0$15872$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
>> Sjovt nok, så har jeg set en del opskrifter her på nettet, som fortæller
>> at kødet skal have køkkentemperatur, så det skal nok passe.
>
> Ja, det er en rigtig god idé at lade kødet få stuetemperatur inden det
> tilberedes.
Er dette ironisk, eller oprigtigt ment? Jeg ville da mene, at kødet i ~20
graders varme står og bliver en (omend laaaaangsomt) bakteriebombe, men de
bliver jo vel alligevel dræbt når man steger.. meen? Hvad skulle det gode
ved denne metode være?
Mvh
| |
Hauge (15-01-2008)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 15-01-08 21:28 |
|
Hej
Anders Houmark wrote:
> Hvad skulle det gode ved denne metode være?
Man slipper for at kødet bliver tørt i kanten, dvs. temperaturen når
hurtigere det rigtige niveau, hvis man starter fra 20 grader ift. 3-4 grader
fra køleskabet.
Prøv med en hakkebøf, at starte med en kødtemperatur på ca. 20 grader, så
kan man lave en super saftig bøf af 5% fedt oksekød, fremfor, som mange gør,
lave en af 19% og slaggesteger den.
Og det med bakterier er da vist bare en gang ammestuefis.
Mvh Hauge
| |
Torben (16-01-2008)
| Kommentar Fra : Torben |
Dato : 16-01-08 20:44 |
|
"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> wrote in message
news:478d1747$0$15887$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> Man slipper for at kødet bliver tørt i kanten, dvs. temperaturen når
> hurtigere det rigtige niveau, hvis man starter fra 20 grader ift. 3-4
> grader fra køleskabet.
Præcis!
mvh
Torben
| |
PTC@LA.COM (17-01-2008)
| Kommentar Fra : PTC@LA.COM |
Dato : 17-01-08 01:50 |
|
Det har ogsaa den fordel at den olie/smoer du bruger til stegning faktisk
steger. Hvis din koed temperatur er for lav vil den koele fedtstoffet ned
saa det begynder at koge i stedet for at stege/brune.
| |
Torben (12-01-2008)
| Kommentar Fra : Torben |
Dato : 12-01-08 20:41 |
|
"Rick" <rickcool22@hotmail.com> wrote in message
news:4788da68$0$90275$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej Gruppe,
Hej.
> Jeg ved ikke, om det bare er mig, der gør tingene anderledes, men jeg har
> meget ofte spekuleret over, hvorfor der altid på en pakke steaks fra
> forskellige supermarkeder står, at de skal steges 3-4 minutter på hver
> side??
Hvis det er en tynd steak på de der 1½ cm. så passer de 3 minutter nu ganske
fint.
> Er det normalt for jer andre? Jeg plejer at stege dem væsentlig længere og
> så de stadig er lidt rosa i midten og velsmagende. Hvis jeg kun giver dem
> 3-4 minutter selv ved høj varme, synes jeg de bliver alt for rå... Så jeg
> forstår ikke denne opskrift på pakkerne?
Så lad være med at fokusere på uret - det kræver ikke megen træning før du
kan mærke på kødet hvor stegt det er.
mvh
Torben
| |
Jan Boegh (13-01-2008)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 13-01-08 11:09 |
|
Rick skrev i 4788da68$0$90275$14726298@news.sunsite.dk dette:
> Hej Gruppe,
>
> Jeg ved ikke, om det bare er mig, der gør tingene anderledes, men jeg
> har meget ofte spekuleret over, hvorfor der altid på en pakke steaks
> fra forskellige supermarkeder står, at de skal steges 3-4 minutter på
> hver side??
>
> Er det normalt for jer andre?
Ikke for mig. Det er alt for længe.
vh
Jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk 'ørken' http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
| |
|
|