Paw Jensen:
> Hej Alle.
> Her til nytår, skal vi lave en okse filet på Weberen.
> Ville i den forbindelse lave en sovs, som virkelig kan tage kegler.
> Er der nogen der har ideer/opskrifter ??
> Satser på at sætte en foliebakke under stegen, og her redde lidt "guf" som
> basis
> Pft.
> Paw
Ja, det er rigtigt med bakken under stegen, mellem kulholderne.
(som svar på et andet spm., IKKE lammefedt i nogen sovs, det bliver
vammelt).
Det kan være et helvede at få den op, uden at spilde, men det kan
lykkes.
Jeg kommer altid afpuds, et løg delt i 2, en gulerod, en tomat, osv. i
bakken, alt afh. af hvad jeg lige har.
Her kommer tricket så
Når man griller skal man helst have lidt alkohol indenfor rækkevidde,
det kan være en øl eller rødvin.
Når jeg har placeret bakken i grillen kommer jeg altid ca. en cm væske
i den, så den ikke branker og brænder alt der drypper ned i den, det
kan være en cocktail af vand og alkohol, eller kun det ene.
Både med øl og rødvin har jeg fået rigtig gode resultater.
Når stegen er taget af, så af med risten, og op med bakken, og så ind
til komfuret.
Hæld fedtet over i kasserolle, varme på, og mel i.
1 skefuld giver måske nok sovs til 2 personer, men der er sikkert fedt
til mere.
2 skefulde kan måske række.
3 skefulde giver temmelig meget sovs.
Moderat varme, piske (ikke røre).
En sjat vand i, piske samme, koge/bage igennem, en sjat, piske, koge.
En større sjat, osv.
Vær sikker på at den koger igennem, så den ikke smager af mel, og får
sin rette konsistens.
Når den køler ned, så bliver den lidt tykkere.
Husk at det er en fed sovs, det kan blive for meget hvis du kommer
fløde i, måske endda også for fedt med mælk, men det vurderer du.
Det er saltet der, til sidst, fremhæver smagen, og peberet der pifter
en smule op.
Jeg skal selv lave denne sovs til en grillet tyndsteg d. 31.
Kai