/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Braiserede andelår med choucroute, selleri~
Fra : Kasper Bergholt


Dato : 20-12-07 20:14

Kære gruppe!

Der er ingen genveje til en god fond - eller hvis der er, er det ikke
lykkedes mig at finde den. Den store gryde skal i kog - og det ta'r
noget tid, men resultatet slår købefond (fra den billige
boullionterning til Mad & Vins dyrere udgaver) med flere længder. Til
årets julemiddag har jeg påtaget mig opgaven at medbringe en andefond
(og rødkål, og ingredienser til vin chaud).

Den blev kogt på 8 berberiandelår og urter (selleri, persillerod,
persille, timian, tomat, skalotteløg, hvidløg, osv.). Andelårene kan
sagtens spises - og smager faktisk forrygende. Rustikt tilbehør går
godt til, synes jeg. Choucroute, surkål/sauerkraut, langtidsbagt
selleri og persillerod (i andefedt), timian, bredbladet persille og en
kraftig rødvinsauce på andefond og indkogt Crozes-Hermitage.

8 andelår (fx berberi)
1 flaske hvidvin (gerne en halvsød type, jeg brugte en generisk tysk
spätlese til en 50'er)
6 skalotteløg
1 hvidløg
Timian
Persille
Persillerod
Selleri
Peberkorn (fx Kerala eller Sarawak)
4 små tomater
Lidt salt


Billeder og opskrift her:
http://www.bergholt.net/braiserede_andelaar_med_ovnbagt_selleri_persillerod_kraftig_roedvinssauce.html



--
Mvh.

Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (På vej: Choucroute med pølse, røget flæsk,
braiseret andelår, sennep og persille-kerala-kartofler).




 
 
Steen Jakobsen (20-12-2007)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 20-12-07 20:26


"Kasper Bergholt" <mxnxgx@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
news:agflm39ik2qsukoocuupdvog28blhrpds4@4ax.com...
> Kære gruppe!
>
> Der er ingen genveje til en god fond - eller hvis der er, er det ikke
> lykkedes mig at finde den. Den store gryde skal i kog - og det ta'r
> noget tid, men resultatet slår købefond (fra den billige
> boullionterning til Mad & Vins dyrere udgaver) med flere længder. Til
> årets julemiddag har jeg påtaget mig opgaven at medbringe en andefond
> (og rødkål, og ingredienser til vin chaud).
>

Tidsmæssigt er der selvfølgelig ingen genvej men én ting der undrer mig er
at hvis man koger suppe eller fond om du vil,
er der ikke meget forskel på om man bruger en hel kylling eller kun skroget
af en kylling plus lår og vinger. Måske gør det samme sig gældende for and?

Steen.



Nygaard \(4330\) (20-12-2007)
Kommentar
Fra : Nygaard \(4330\)


Dato : 20-12-07 21:02

> Den blev kogt på 8 berberiandelår og urter (selleri, persillerod,
> persille, timian, tomat, skalotteløg, hvidløg, osv.). Andelårene kan
> sagtens spises - og smager faktisk forrygende. Rustikt tilbehør går
> godt til, synes jeg. Choucroute, surkål/sauerkraut, langtidsbagt
> selleri og persillerod (i andefedt), timian, bredbladet persille og en
> kraftig rødvinsauce på andefond og indkogt Crozes-Hermitage.


Dertil er der kun en ting at sige: Uhmmmm!

Takker og bukker,

tue



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408526
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste