"Anne-Mette Hansen" <smoelfmus@*FJERN*post.cybercity.dk> skrev i en
meddelelse news:47593324$0$7606$157c6196@dreader2.cybercity.dk
> Jeg skal lave gås juleaften.
>
> Jeg kunne godt tænke mig at vide
> hvordan man steger den, så jeg
> opnår det bedste resultat.
>
> Mette
Jeg plejer at fylde æbler og svesker i ligesom ved andesteg. Den
skal lige gnides med salt og peber indeni først.
Lægges på risten og kommes i kold ovn ved 160 grader
=(langtidsstegning) 1 time pr. kilo gås. Når den er brunet efter ca.
45 minutter hældes ca. 1/2 ltr. bouillon ved. Når lårene let kan
vrides er gåsen mør. Prøv at stikke i den med en kødnål, hvis saften
er klar er gåsen stegt. Hvis der følger hals, lever og kråse med,
kan det lægges i bunden af bradepanden når der er kommet bouillon
på.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats