"Jesper Pedersen" <jesperpedersen12@hotmail.com> writes:
> Jeg er som så mange andre i denne tid kommet besiddelse af en svinekam.
> Flæskesteg med rødkål og brunede kartofler er ærlig talt lidt
> kedeligt.
Det er ellers godt!
> Jeg har skåret nogle store koteletter af noget af kammen og dem har
> jeg lavet i karry (meget møre).
Jeg ved godt, at det ikke var det du spurgte om, men jeg kan ikke lade
være. Du skulle prøve at lave skumgummikoteletter!
Du skal bruge:
Koteletter
1 dåse halve ferskner, eller tilsvarende friske
400 g fine ærter
8 æggehvider
godt med karry
lidt fedtstof
salt og peber
Karryen svitses i fedtstoffet.
Koteletterne brunes og ligges over i et højt ovnfast fad.
Oven på hver kotelet ligges en halv fersken, hvis der er ferskner i
overskud ligges de bare i fadet hvor der er plads.
Panden koges af i juicen fra fersknerne og vand. Det skal være ca.
halvt af hver.
Ærterne hældes over kødet og fersknerne.
Afkoget fra panden hældes over.
Æggehviderne piskes helt stive og fordeles over fadet.
Fadet bages 30-40 minutter ved 200°C. Æggehviden skal være lysebrun.
Retten serveres med ris drysset med lidt karry.
Det er simpelthen hofretten hjemme hos os.
> Hvad kan jeg bruge resten af kammen til som nu ligger i fryseren?
> Jeg har en diffus forestilling om at jeg kan befri den for sværren
> og lave den i ovnen med noget kål af en slags som bund ? Jeg er ikke
> den store kok, så jeres brain stormning vil være velkommen. Gerne
> noget med grøntsager som tilbehør.
Nu er jeg slet ikke til kogt kål, okay, rødkål og rosenkål som
undtagelse. Men man kunne brune den i en støbejernsgryde, smide en
masse gode rodfrugter ned til den, hælde rødvin eller en mørk øl over
og smide den i ovnen ved 150 grader en 5-6 timer. Rødbeder smager
godt, men giver sådan en underlig farve. :)
Mvh Trine
--
Kom til Biersted og fæld dit juletræ sammen med familien
Besøg også vores store butik fyldt med juleting, Gjøltrolde og stentøj
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg