On Mon, 3 Dec 2007 20:57:05 +0100, "Peter Westh"
<pwesth@fjern.hum.ku.dk> wrote:
>Jeg er ved at planlægge en menu til en gang efter jul. Jeg skal have 16-20
>mennesker til middag, og hælder til at servere braiseret kalveskank til
>hovedret - ikke osso buko, men hel skank, braiseret 7-8 timer i en sauce med
>balsamisk æbleeddike og gulerod, skalotteløg og knoldselleri.
>Er der nogen gode forslag i gruppen? Det må gerne være tidskrævende, men det
>skal ikke være noget der giver en arbejdsmæssig flaskehals lige op til
>serveringen.
Min første indskydelse var også mos - på kartofler, pastinak og
persillerod - i forholdet 3 til 1 + god olivenolie og Øllingegård
fløde. Men mos er udelukket.
Anden indskydelse var ovnbagte rodfrugter (gerne bagt i andefedt) med
timian og hele hvidløg (og evt. nogle cherrytomater i balsamico og
honning og god peber).
Inspiration her (selv om det er okse, og ikke kalv):
http://www.bergholt.net/roedvinsbraisseret_okseskank.html
Tredje indskydelse er 'pommes sarladaises', opskrift og billeder her -
og det er jo en egentlig kartoffelret, som du efterspørger.
http://bergholt.net/pommes_sarladaises.html
Skru evt. kraftigt op for persillen og hvidløget (substituér evt. med
50% skalotteløg), så tror jeg, det vil fungere fint til skanken og din
sauce/braiseringssky.
Kom lidt trøfler ved, hvis det skal være festligt uden at tabe det
rustikke og solide.
Pommes anna virker ikke helt i tråd med retten, synes jeg.
Kevin Edelvangs forslag er også gode.
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Seneste nyt: Risalamande med vin chaud/
gløggsauce)