> Tusind tak, det lyder som en rigtig lækker opskrift, den vil jeg gerne
> snart prøve af. Jeg har lige et par spørgsmål til opskriften...
Undskyld det sene svar...så først dine spørgsmål nu!
> 1) Hvis man ikke har en surdej fra før er det så ligegyldigt hvilken
> opskrift på surdej man følger - vil nemlig gerne undgå at brødet bliver
> for surt, men jeg ved ikke om det afhænger af typen af surdej.
Ja, det betyder ikke det store! Det viftige er at den er s_u_r
> 2) Du skriver at man skal tage 1½ dl fra og i dit svar til jensen at man
> skal bruge 2 dl - er det fordi surdejen hæver i køleskabet mellem brug
> (hvor længe kan den opbevares dér?)?
> - og hvis man kun vil lave ét brød ad gangen går jeg ud fra at man kun
> skal bruge ½ - 2/3 dl. surdej?
De mål jeg skriver er bare sådan ca...de skal ikke tages HELT bogstaveligt!
Men ja, surdejen hæver ganske rigtigt en smule i køleskabet. Jeg plejer dog
at skrabe det åveste på centimeter væk pga saltet og fordi det øverste lag
kan være lidt tørt hvis surdejen har stået i lang tid. Man må helere bruge
for lidt surdej end for meget, men 1½ dl. er som sagt fint
Man må og kan IKKE lave en mindre portion ud fra den opskrift jeg har
givet...det hele er nøje afstemt og korthuset falder sammen hvis man
halverer eller på anden måde formindsker opskriften.
Derimod kan man godt fordoble eller ti-doble...men ikke formindske!
> 3) Du skriver at brødene efter at være blevet frosset ned efter normal
> optøning skal i ovnen...skal de tøs helt op inden de kommer i ovnen?
Det har faktisk (underligt nok) ikke den helt store betydning om de er frsne
eller ej. Jeg har gjordt begge dele. Dog plejer jeg at give et helt frossent
brød 15 - 20 minutter ekstra ved 100 grader.
Eller mere præcist : Når jeg genopvarmer et brød fra fryseren får det 15 min
ved 100 grader og derefter 15 - 20 minutter ved 200 grader (i
varmluftsoven - så går det lidt hurtigere)
PS : Når jeg bager brødene første gang benytter jeg ikke varmluftov - jeg
synes at varmefordelingen er bedre ved alm. varme, men det kan jo komme an
på så mange ting...hvilken ovn, hvad type osv...
> 4) Hvor køber man (byg)maltsirup?
Det gør man i forskellige helsekost-forretninger...jeg køber som regel min i
helse-huset på østerbro (ved trianglen)
> På forhånd tak og mvh.
> Susanne
Det var så lidt!
- Meld gerne tilbage om det blev godt!
MVH,
Anders