On Fri, 2 Nov 2007 17:17:26 +0100, "Suede" <-> wrote:
>Jeg har fået fat i en dåse Foie Gras.
>Jeg har aldrig smagt det før.
>Castaing : Block of foie gras, hedder det.
>Jeg vil gerne nyde det på en simpel og lækker måde.
>Hvad gør jeg?
Hej Suede!
'Bloc de' plejer at betegne, at der i dåsen findes et stykke foie
gras, som der kan skæres af. Altså ikke en postej/mousse/paté, som af
og til ses - og som normalt er en del billigere end de hele (ofest
mindre tilberedte stykker).
Foie gras serveres traditionelt i samspil med noget syrligt og noget
sødt. Jeg mindes en foie gras-crème brulée med pærekompot, som jeg fik
serveret i Indien af alle lande.
Så et bud fra denne kant lyder:
Skær andeleveren i et antal stykker, der passer til antallet af
gæster/familiemedlemmer til middagen.
Kog et par pærer (skrællet og skåret i tynde både) med sherryeddike &
en sød vin (muscat, sautenres, beerenauslese) lidt kanel, en god sort
peber (fx Keralapeber) og lidt muscovadosukker samt salt indtil der
opnås en god konsistens for såvel frugt som sauce/glace. Afkøl let, så
den serveres lun. Hvis det skal være lidt vildere, så kan jeg anbefale
lidt skalotteløg og en anelse chili.
Køb et hjertebrød hos bageren (toast-type) og skær kanterne af. Smør
med en anelse god smør og grill let.
Varm andeleverskiverne kort på panden ved god varme. Lad dem danne
skorpe om muligt, men pas på de ikke smelter ud. Ca. 10-20 sekunder
pr. side.
Indkog evt. lagen fra pæren til en karamel, som kan trækkes i spor på
tallerkenen rundt om brød, pære og andelever..
Tidligere råd om citron vil jeg fraråde. Godt til torskerogn, men ikke
her, vil jeg mene.
God fornøjelse!
Mvh.
Kasper (
www.bergholt.net, hvor der ligger et par opskrifter nu - snart
flere)