/ Forside / Interesser / Andre interesser / Politik / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Politik
#NavnPoint
vagnr 20140
molokyle 5006
Kaptajn-T.. 4653
granner01 2856
jqb 2594
3773 2444
o.v.n. 2373
Nordsted1 2327
creamygirl 2320
10  ans 2208
Spis mere svinekød
Fra : Per Rønne


Dato : 16-09-07 11:49

I dagens Berlingske Tidende kan man på:

<http://www.berlingske.dk/article/20070915/danmark/109151248/>

se at vi skal spise mindre rødt kød [fra okser, får og geder]. I stedet
bør vi gå over til kød fra fisk, fjerkræ og svin, som energimæssigt er
'billigere'.

Så spis økologisk - spis svinekød!

--
Per Erik Rønne
http://www.RQNNE.dk

 
 
Jan Bang Jensby (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Jan Bang Jensby


Dato : 16-09-07 12:12

""Per Rønne"" skrev
>
> se at vi skal spise mindre rødt kød [fra okser, får og geder]. I stedet
> bør vi gå over til kød fra fisk, fjerkræ og svin, som energimæssigt er
> 'billigere'.
>
> Så spis økologisk - spis svinekød!
>

Det får mig til at tænke på Michael Wittes plakatslogan:

"Danske svin er sunde, de strutter af penicillin."

Det gav en farlig ballade.

http://www.update.dk/cfje/Lovbasen.nsf/eb8a27eee9e47b49c1256bdf002e5643/a9a44d09a08ada86c1256b250033a7db?OpenDocument

- Jensby

(- der nød en god gammeldags omgang flæsesteg, hvad dertil hører, lørdag
aften)



Per Rønne (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Per Rønne


Dato : 16-09-07 13:16

Jan Bang Jensby <janFJERN@FJERNbang-jensby.dk> wrote:

> ""Per Rønne"" skrev
> >
> > se at vi skal spise mindre rødt kød [fra okser, får og geder]. I stedet
> > bør vi gå over til kød fra fisk, fjerkræ og svin, som energimæssigt er
> > 'billigere'.
> >
> > Så spis økologisk - spis svinekød!
> >
>
> Det får mig til at tænke på Michael Wittes plakatslogan:
>
> "Danske svin er sunde, de strutter af penicillin."
>
> Det gav en farlig ballade.
>
http://www.update.dk/cfje/Lovbasen.nsf/eb8a27eee9e47b49c1256bdf002e5643/
a9a44d09a08ada86c1256b250033a7db?OpenDocument
>
> - Jensby
>
> (- der nød en god gammeldags omgang flæsesteg, hvad dertil hører, lørdag
> aften)

Hvorfor i præteritum? Jeg gør det da stadig, når lejlighed gives.

Som enlig er flæskesteg dog efterhånden en sjælden fornøjelse ;-(.
--
Per Erik Rønne
http://www.RQNNE.dk

Fister Løgsovs (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Fister Løgsovs


Dato : 16-09-07 14:39

Per Rønne tastede følgende:
> Jan Bang Jensby <janFJERN@FJERNbang-jensby.dk> wrote:
>
>> ""Per Rønne"" skrev
>>>
>>> se at vi skal spise mindre rødt kød [fra okser, får og geder]. I stedet
>>> bør vi gå over til kød fra fisk, fjerkræ og svin, som energimæssigt er
>>> 'billigere'.
>>>
>>> Så spis økologisk - spis svinekød!
>>>
>>
>> Det får mig til at tænke på Michael Wittes plakatslogan:
>>
>> "Danske svin er sunde, de strutter af penicillin."
>>
>> Det gav en farlig ballade.
>>
> http://www.update.dk/cfje/Lovbasen.nsf/eb8a27eee9e47b49c1256bdf002e5643/
> a9a44d09a08ada86c1256b250033a7db?OpenDocument
>>
>> - Jensby
>>
>> (- der nød en god gammeldags omgang flæsesteg, hvad dertil hører, lørdag
>> aften)
>
> Hvorfor i præteritum? Jeg gør det da stadig, når lejlighed gives.
>
> Som enlig er flæskesteg dog efterhånden en sjælden fornøjelse ;-(.

Så kom og spis hos os i aften, i Herlev.
Her står den på grillet flæskesteg.
Kai



Per Rønne (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Per Rønne


Dato : 16-09-07 15:46

Fister Løgsovs <Kunta@starmail.invalid.co.za> wrote:

> Så kom og spis hos os i aften, i Herlev.
> Her står den på grillet flæskesteg.

Så må du da vist først sende en invitation per mail, med tidspunkt oga
adresse. Min Reply-To adresse virker ...
--
Per Erik Rønne
http://www.RQNNE.dk

Fister Løgsovs (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Fister Løgsovs


Dato : 16-09-07 17:18

Den 16-09-2007, skrev Per Rønne:
> Fister Løgsovs <Kunta@starmail.invalid.co.za> wrote:
>
>> Så kom og spis hos os i aften, i Herlev.
>> Her står den på grillet flæskesteg.
>
> Så må du da vist først sende en invitation per mail, med tidspunkt oga
> adresse. Min Reply-To adresse virker ...

Planen er ændret, men du bliver ikke glemt.
Det kunne være hyggeligt.
Kai



Per Rønne (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Per Rønne


Dato : 16-09-07 18:00

Fister Løgsovs <Kunta@starmail.invalid.co.za> wrote:

> Den 16-09-2007, skrev Per Rønne:
> > Fister Løgsovs <Kunta@starmail.invalid.co.za> wrote:
> >
> >> Så kom og spis hos os i aften, i Herlev.
> >> Her står den på grillet flæskesteg.
> >
> > Så må du da vist først sende en invitation per mail, med tidspunkt oga
> > adresse. Min Reply-To adresse virker ...
>
> Planen er ændret, men du bliver ikke glemt.

OK.

> Det kunne være hyggeligt.

Ja, og Herlev ligger ikke ret langt væk fra Husum ...
--
Per Erik Rønne
http://www.RQNNE.dk

Cindy (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Cindy


Dato : 16-09-07 22:49


""Per Rønne"" skrev i en meddelelse
> Fister Løgsovs wrote:
>
>> Så kom og spis hos os i aften, i Herlev.
>> Her står den på grillet flæskesteg.
>
> Så må du da vist først sende en invitation per mail, med tidspunkt oga

Arh - det er da sjovt, når folk kan være så impulsive og bare sige: Kom og
spis hos os i aften. Jeg ville have kommet, hvis ikke det var for sent.

Herlig ide.


Hilsen Cindy



Fister Løgsovs (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Fister Løgsovs


Dato : 17-09-07 03:32

Efter mange tanker skrev Cindy:
> ""Per Rønne"" skrev i en meddelelse
>> Fister Løgsovs wrote:
>>
>>> Så kom og spis hos os i aften, i Herlev.
>>> Her står den på grillet flæskesteg.
>>
>> Så må du da vist først sende en invitation per mail, med tidspunkt oga
>
> Arh - det er da sjovt, når folk kan være så impulsive og bare sige: Kom og
> spis hos os i aften. Jeg ville have kommet, hvis ikke det var for sent.
>
> Herlig ide.
>
>
> Hilsen Cindy

Af alle skribenter på nyhedsgrupperne er Per Rønne den jeg nyder at
læse, mest. Jeg ville sætte en ære i at lave en flæskesteg til ham, når
nu han skriver at det er sjældent at han får det.
Kai



Cindy (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Cindy


Dato : 17-09-07 12:38


"Fister Løgsovs" skrev i en meddelelse
> Efter mange tanker skrev Cindy:
>> ""Per Rønne"" skrev i en meddelelse


>> Arh - det er da sjovt, når folk kan være så impulsive og bare sige: Kom
>> og spis hos os i aften. Jeg ville have kommet, hvis ikke det var for
>> sent.
>>
>> Herlig ide.


> Af alle skribenter på nyhedsgrupperne er Per Rønne den jeg nyder at læse,
> mest. Jeg ville sætte en ære i at lave en flæskesteg til ham, når nu han
> skriver at det er sjældent at han får det.


Nåh - det gjaldt ikke os allesemmen. Jamen jeg kan da heldigvis osse selv
lave flæskesteg.


Cindy.



Pernille (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Pernille


Dato : 16-09-07 16:22


"Jan Bang Jensby" <janFJERN@FJERNbang-jensby.dk> skrev i en meddelelse
news:46ed0f73$0$69242$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> ""Per Rønne"" skrev
>>
>> se at vi skal spise mindre rødt kød [fra okser, får og geder]. I stedet
>> bør vi gå over til kød fra fisk, fjerkræ og svin, som energimæssigt er
>> 'billigere'.
>>
>> Så spis økologisk - spis svinekød!
>>
>
> Det får mig til at tænke på Michael Wittes plakatslogan:
>
> "Danske svin er sunde, de strutter af penicillin."
>
Danske svin ER sunde! De får slet ikke de mængder penicillin, som nogle
påstår.




Jan Bang Jensby (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Jan Bang Jensby


Dato : 16-09-07 16:29

"Pernille" skrev
>>
>> "Danske svin er sunde, de strutter af penicillin."
>>
> Danske svin ER sunde! De får slet ikke de mængder penicillin, som nogle
> påstår.
>
>

Er du landkvinde Pernille?

- Jensby

--
"Jeg er uenig i, hvad De siger, men jeg vil forsvare til døden Deres ret til
at sige det"
Evelyn Beatrice Hall



Pernille (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Pernille


Dato : 16-09-07 16:54


"Jan Bang Jensby" <janFJERN@FJERNbang-jensby.dk> skrev i en meddelelse
news:46ed4bd8$0$38683$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> "Pernille" skrev
>>>
>>> "Danske svin er sunde, de strutter af penicillin."
>>>
>> Danske svin ER sunde! De får slet ikke de mængder penicillin, som nogle
>> påstår.
>>
>>
>
> Er du landkvinde Pernille?
>
> - Jensby
>
Ja. Og dansk landbrug er godt.
Jeg opfatter danske landmænd som meget ansvarsbevidste!





Jan Bang Jensby (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Jan Bang Jensby


Dato : 16-09-07 17:49

"Pernille" skrev
>>
> Ja. Og dansk landbrug er godt.
> Jeg opfatter danske landmænd som meget ansvarsbevidste!
>

Hvor ligger din gård - og hvad producerer du?

Jeg aner så at sige intet om dansk landbrug, så jeg skal være varsom.

Der er imidlertid noget, som jeg ikke bryder mig om. Vi er ikke gode ved
vores husdyr.

Jeg tænker specielt på

- bundne søer
- køer der aldrig kommer på græs
- dyretransporter
- kastration og fjernelse af tænder uden bedøvelse
- burhøns

Og så er der lige forureningen af vores vandløb og åer. Der er vi heller
ikke gode nok.

- Jensby



Ukendt (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 17-09-07 12:05


"Pernille" <Hovedst@den> skrev i en meddelelse
news:46ed51a4$0$13564$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Jan Bang Jensby" <janFJERN@FJERNbang-jensby.dk> skrev i en meddelelse
> news:46ed4bd8$0$38683$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>> "Pernille" skrev
>>>>
>>>> "Danske svin er sunde, de strutter af penicillin."
>>>>
>>> Danske svin ER sunde! De får slet ikke de mængder penicillin, som nogle
>>> påstår.
>>>
>>>
>>
>> Er du landkvinde Pernille?
>>
>> - Jensby
>>
> Ja. Og dansk landbrug er godt.
> Jeg opfatter danske landmænd som meget ansvarsbevidste!
>


Ja, det skal man sandelig love for, at de er.
De er meget ansvarsbevidste, når det gælder deres egen økonomi.
At de for at fremme denne, mishandler dyr, overtræder love, anvender
ulovligt importeret medicin osv. er blot naturligt?

Her på egnen, kalder vi dem: Grisepryglere.

Egon





Jan (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Jan


Dato : 16-09-07 17:14


"Pernille" <Hovedst@den> wrote in message
news:46ed4a28$0$12678$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Jan Bang Jensby" <janFJERN@FJERNbang-jensby.dk> skrev i en meddelelse
> news:46ed0f73$0$69242$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>> ""Per Rønne"" skrev
>>>
>>> se at vi skal spise mindre rødt kød [fra okser, får og geder]. I stedet
>>> bør vi gå over til kød fra fisk, fjerkræ og svin, som energimæssigt er
>>> 'billigere'.
>>>
>>> Så spis økologisk - spis svinekød!
>>>
>>
>> Det får mig til at tænke på Michael Wittes plakatslogan:
>>
>> "Danske svin er sunde, de strutter af penicillin."
>>
> Danske svin ER sunde! De får slet ikke de mængder penicillin, som nogle
> påstår.
>
>
>
Nej kylling og fisk får langt større mængder antibiotika.

Jan



Poul E Hansen (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Poul E Hansen


Dato : 16-09-07 19:45

On Sep 16, 12:49 pm, p...@RQNNE.invalid (Per Rønne) wrote:
> I dagens Berlingske Tidende kan man på:
>
> <http://www.berlingske.dk/article/20070915/danmark/109151248/>
>
> se at vi skal spise mindre rødt kød [fra okser, får og geder]. I stedet
> bør vi gå over til kød fra fisk, fjerkræ og svin, som energimæssigt er
> 'billigere'.
>
> Så spis økologisk - spis svinekød!

Jeg vil fravælge svinekød uanset hvor meget global opvarmning jeg
dermed bidrager til.


Per Rønne (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Per Rønne


Dato : 16-09-07 20:51

Poul E Hansen <ook@ofir.dk> wrote:

> On Sep 16, 12:49 pm, p...@RQNNE.invalid (Per Rønne) wrote:
> > I dagens Berlingske Tidende kan man på:
> >
> > <http://www.berlingske.dk/article/20070915/danmark/109151248/>
> >
> > se at vi skal spise mindre rødt kød [fra okser, får og geder]. I stedet
> > bør vi gå over til kød fra fisk, fjerkræ og svin, som energimæssigt er
> > 'billigere'.
> >
> > Så spis økologisk - spis svinekød!
>
> Jeg vil fravælge svinekød uanset hvor meget global opvarmning jeg
> dermed bidrager til.

En flæskesteg, svinekotelet, skinkeschnitzell eller svinemørbrad smager
da pragtfuldt ...
--
Per Erik Rønne
http://www.RQNNE.dk

Pernille (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Pernille


Dato : 17-09-07 07:06


""Per Rønne"" <per@RQNNE.invalid> skrev i en meddelelse
news:1i4jz97.1g1fvnw1xpw3amN%per@RQNNE.invalid...
> Poul E Hansen <ook@ofir.dk> wrote:
>
>> On Sep 16, 12:49 pm, p...@RQNNE.invalid (Per Rønne) wrote:
>> > I dagens Berlingske Tidende kan man på:
>> >
>> > <http://www.berlingske.dk/article/20070915/danmark/109151248/>
>> >
>> > se at vi skal spise mindre rødt kød [fra okser, får og geder]. I stedet
>> > bør vi gå over til kød fra fisk, fjerkræ og svin, som energimæssigt er
>> > 'billigere'.
>> >
>> > Så spis økologisk - spis svinekød!
>>
>> Jeg vil fravælge svinekød uanset hvor meget global opvarmning jeg
>> dermed bidrager til.
>
> En flæskesteg, svinekotelet, skinkeschnitzell eller svinemørbrad smager
> da pragtfuldt ...
>
Jeg synes, at du har god smag!




Kert Rats (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Kert Rats


Dato : 17-09-07 08:05


""Per Rønne"" <per@RQNNE.invalid> skrev i en meddelelse
news:1i4jz97.1g1fvnw1xpw3amN%per@RQNNE.invalid...
> Poul E Hansen <ook@ofir.dk> wrote:
>
>> On Sep 16, 12:49 pm, p...@RQNNE.invalid (Per Rønne) wrote:
>> > I dagens Berlingske Tidende kan man på:
>> >
>> > <http://www.berlingske.dk/article/20070915/danmark/109151248/>
>> >
>> > se at vi skal spise mindre rødt kød [fra okser, får og geder]. I stedet
>> > bør vi gå over til kød fra fisk, fjerkræ og svin, som energimæssigt er
>> > 'billigere'.
>> >
>> > Så spis økologisk - spis svinekød!
>>
>> Jeg vil fravælge svinekød uanset hvor meget global opvarmning jeg
>> dermed bidrager til.
>
> En flæskesteg, svinekotelet, skinkeschnitzell eller svinemørbrad smager
> da pragtfuldt ...

Smørstegte krebinetter er nu også en dejlig spise - med hvide kartofler,
kogt blomkål og, selvfølgelig: Brun sovs af stegeskyen.
Hertil en god pilsnerøl.


Evt. tiloversblevne krebinetter kan bruges som pålæg på et stykke rugbrød.


Venligst

Kert Rats



Per Rønne (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Per Rønne


Dato : 17-09-07 08:12

Kert Rats <stendod@gravklar.dk> wrote:

> Smørstegte krebinetter er nu også en dejlig spise - med hvide kartofler,
> kogt blomkål og, selvfølgelig: Brun sovs af stegeskyen.
> Hertil en god pilsnerøl.

Tjae, krebinetter har jeg nu aldrig kunnet lide; de smager for syrligt.

Der gik i øvrigt mange år før jeg fandt ud af, hvorfor jeg godt kunne
lide dem når jeg selv lavede dem, men ikke når min mor lavede dem.

Det viste sig at være paneringen. Karbonader kan jeg godt spise ...
--
Per Erik Rønne
http://www.RQNNE.dk

N_B_DK (17-09-2007)
Kommentar
Fra : N_B_DK


Dato : 17-09-07 10:07

""Per Rønne"" <per@RQNNE.invalid> wrote in message
news:1i4kuqd.1vpogr1wlc22kN%per@RQNNE.invalid
> Tjae, krebinetter har jeg nu aldrig kunnet lide; de smager for
> syrligt.

Krebinetter:

Svinefars, rasp og salt/peber blandet sammen, fars bollen vendes i et pisket
æg, og derefter i rasp blandingen og steges. (kaldes krebinetter på
sjælland, karbonader i jylland, ihvertfald i min familie)

> Det viste sig at være paneringen. Karbonader kan jeg godt spise ...

Mon ikke bare det skyldes din mor lavede dem en lidt anderledes opskrift som
hun selv bedre kunne lide ?

--
MVH. N_B_DK
LTO robot købes.


Per Rønne (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Per Rønne


Dato : 17-09-07 10:26

N_B_DK <N_B_DKSPAM@hotmail.com> wrote:

> ""Per Rønne"" <per@RQNNE.invalid> wrote in message
> news:1i4kuqd.1vpogr1wlc22kN%per@RQNNE.invalid
> > Tjae, krebinetter har jeg nu aldrig kunnet lide; de smager for
> > syrligt.
>
> Krebinetter:
>
> Svinefars, rasp og salt/peber blandet sammen, fars bollen vendes i et pisket
> æg, og derefter i rasp blandingen og steges. (kaldes krebinetter på
> sjælland, karbonader i jylland, ihvertfald i min familie)

Karbonade + panering [med rasp] = krebinet.

> > Det viste sig at være paneringen. Karbonader kan jeg godt spise ...
>
> Mon ikke bare det skyldes din mor lavede dem en lidt anderledes opskrift som
> hun selv bedre kunne lide ?

Jeg har skam også spist det andetsteds, herunder på restaurant. Lige så
gyseligt ...
--
Per Erik Rønne
http://www.RQNNE.dk

Henry Vest (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Henry Vest


Dato : 17-09-07 15:13

Per Rønne wrote:

> Karbonade + panering [med rasp] = krebinet.

Der er lagt op til en spændende diskussion her ... Jeg mener faktisk der har
været en tråd om det på dk.kultur.sprog (eller var det
dk.kultur.mad+drikke?), men hvad den endte med kan jeg ikke huske. Jeg tror
i øvrigt jeg selv opfatter karbonade og krebinet som synonymer.


--
Henry Vest


Jan Bang Jensby (17-09-2007)
Kommentar
Fra : Jan Bang Jensby


Dato : 17-09-07 15:18

"Henry Vest" skrev

>
>> Karbonade + panering [med rasp] = krebinet.
>
> Der er lagt op til en spændende diskussion her ... Jeg mener faktisk der
> har
> været en tråd om det på dk.kultur.sprog (eller var det
> dk.kultur.mad+drikke?), men hvad den endte med kan jeg ikke huske. Jeg
> tror
> i øvrigt jeg selv opfatter karbonade og krebinet som synonymer.
>

Jeg husker den. Jeg tror nok konklusionen blev, at betegnelsen og
tilberedningen varieres fra egn til egn.

- Jensby



N_B_DK (17-09-2007)
Kommentar
Fra : N_B_DK


Dato : 17-09-07 16:08

"Jan Bang Jensby" <janFJERN@FJERNbang-jensby.dk> wrote in message
news:46ee8cc5$0$2381$edfadb0f@dread12.news.tele.dk

> Jeg husker den. Jeg tror nok konklusionen blev, at betegnelsen og
> tilberedningen varieres fra egn til egn.

Betegnelsen gør ihvertfald, tilberedningen gø vel egenligt logisk nok også,
(og det gælder nok langt det meste mad)


--
MVH. N_B_DK
LTO robot købes.


Poul E Hansen (16-09-2007)
Kommentar
Fra : Poul E Hansen


Dato : 16-09-07 21:08

On 16 Sep., 21:50, p...@RQNNE.invalid (Per Rønne) wrote:
> Poul E Hansen <o...@ofir.dk> wrote:
>
> > On Sep 16, 12:49 pm, p...@RQNNE.invalid (Per Rønne) wrote:
> > > I dagens Berlingske Tidende kan man på:
>
> > > <http://www.berlingske.dk/article/20070915/danmark/109151248/>
>
> > > se at vi skal spise mindre rødt kød [fra okser, får og geder]. I stedet
> > > bør vi gå over til kød fra fisk, fjerkræ og svin, som energimæssigt er
> > > 'billigere'.
>
> > > Så spis økologisk - spis svinekød!
>
> > Jeg vil fravælge svinekød uanset hvor meget global opvarmning jeg
> > dermed bidrager til.
>
> En flæskesteg, svinekotelet, skinkeschnitzell eller svinemørbrad smager
> da pragtfuldt ...

Det må jeg vel så tillade dig at mene.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408885
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste