|
| Et krus kaffe fra en espressomaskine Fra : Anton |
Dato : 03-10-07 07:32 |
|
Hej
Jeg er begyndt at overveje om ikke en ordentlig espressomaskine ville pynte
i vores køkken.
Eller mere præcist, ville det være lidt nemme at lave en god kop cappucino.
Jeg har kigget lidt på Rancho Silvia som nok er valget (+en god kaffekværn).
Men! Kan man brygge et krus kaffe?
Helt almindelig kaffe uden nogen dikkedarer!
Jeg havde forestillet mig at brygge en espresso i et krus og fylde op med
varmt vand, men jeg ved det ikke.
Med venlig hilsen
Anton
| |
Lars Knudsen (03-10-2007)
| Kommentar Fra : Lars Knudsen |
Dato : 03-10-07 07:45 |
|
On Wed, 3 Oct 2007 08:31:46 +0200, "Anton" <antonGiraf@jaste.dk>
wrote:
>Jeg er begyndt at overveje om ikke en ordentlig espressomaskine ville pynte
>i vores køkken.
>Eller mere præcist, ville det være lidt nemme at lave en god kop cappucino.
>Jeg har kigget lidt på Rancho Silvia som nok er valget (+en god kaffekværn).
>
>Men! Kan man brygge et krus kaffe?
>Helt almindelig kaffe uden nogen dikkedarer!
>Jeg havde forestillet mig at brygge en espresso i et krus og fylde op med
>varmt vand, men jeg ved det ikke.
Jeg har en fuldautomatisk espressomaskine fra Saeco, man skal blot
skrue op for vandmængden så svarer det i styrke til almindelig kaffe -
jeg syntes så også, at det smager bedre end filterkaffe. Da jeg er den
eneste i huset der drikke kaffe dagligt er det også super praktisk at
kunne lave én kop ad gangen.
** Lars
| |
Anton (03-10-2007)
| Kommentar Fra : Anton |
Dato : 03-10-07 08:08 |
|
"Lars Knudsen" <noemail@in.this.place> skrev i en meddelelse
news:uge6g35oefgshhu313hqfsfi5gkh5tqvon@4ax.com...
> Jeg har en fuldautomatisk espressomaskine fra Saeco, man skal blot
> skrue op for vandmængden så svarer det i styrke til almindelig kaffe -
> jeg syntes så også, at det smager bedre end filterkaffe. Da jeg er den
> eneste i huset der drikke kaffe dagligt er det også super praktisk at
> kunne lave én kop ad gangen.
>
> ** Lars
Jeg havde overvejet en fuldautomatisk maskine.
Men jeg syntes der er for mange der skriver at man får det
bedste resultat med en manuel i forhold til en automatisk (kan ikke
indstille tryk, etc.).
Men jeg kunne da genoverveje.
Hvad er det for en model du har og hvordan er kaffen?
/Anton
| |
Ole Andersen (03-10-2007)
| Kommentar Fra : Ole Andersen |
Dato : 03-10-07 08:48 |
|
På en manuel maskine kan man da bare lade vandet løbe lidt længere tid, man
tænder og slukker jo selv.
Om hvorvidt kaffen kommer ned i en eller 2 kopper er et spørgsmål om at
vælge et krus der er bredt nok
evt. kan man skrue fordeleren af filterholderen...
"Anton" <antonGiraf@jaste.dk> skrev i en meddelelse
news:47033753$0$63813$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej
> Jeg er begyndt at overveje om ikke en ordentlig espressomaskine ville
> pynte i vores køkken.
> Eller mere præcist, ville det være lidt nemme at lave en god kop
> cappucino.
> Jeg har kigget lidt på Rancho Silvia som nok er valget (+en god
> kaffekværn).
>
> Men! Kan man brygge et krus kaffe?
> Helt almindelig kaffe uden nogen dikkedarer!
> Jeg havde forestillet mig at brygge en espresso i et krus og fylde op med
> varmt vand, men jeg ved det ikke.
>
> Med venlig hilsen
> Anton
>
| |
Anton (03-10-2007)
| Kommentar Fra : Anton |
Dato : 03-10-07 08:54 |
|
"Ole Andersen" <oleandersen@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:4703493b$0$98069$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> På en manuel maskine kan man da bare lade vandet løbe lidt længere tid,
> man tænder og slukker jo selv.
> Om hvorvidt kaffen kommer ned i en eller 2 kopper er et spørgsmål om at
> vælge et krus der er bredt nok
> evt. kan man skrue fordeleren af filterholderen...
>
okay.
Det var lige sådan noget jeg havde brug for at vide.
/Anton
| |
Ole Andersen (03-10-2007)
| Kommentar Fra : Ole Andersen |
Dato : 03-10-07 09:12 |
|
Makkeren til Rancilio Silvia - Rancilio Rocky(kværnen) kan iøvrigt varmt
anbefales - min er over 3 år gammel og har aldrig haft problemer.
"Anton" <antonGiraf@jaste.dk> skrev i en meddelelse
news:47034ab5$0$63736$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Ole Andersen" <oleandersen@esenet.dk> skrev i en meddelelse
> news:4703493b$0$98069$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>> På en manuel maskine kan man da bare lade vandet løbe lidt længere tid,
>> man tænder og slukker jo selv.
>> Om hvorvidt kaffen kommer ned i en eller 2 kopper er et spørgsmål om at
>> vælge et krus der er bredt nok
>> evt. kan man skrue fordeleren af filterholderen...
>>
> okay.
> Det var lige sådan noget jeg havde brug for at vide.
>
> /Anton
>
| |
(-Peter-) (03-10-2007)
| Kommentar Fra : (-Peter-) |
Dato : 03-10-07 13:37 |
|
On 3 Okt., 08:31, "Anton" <antonGi...@jaste.dk> wrote:
> Hej
> Jeg er begyndt at overveje om ikke en ordentlig espressomaskine ville pynte
> i vores køkken.
> Eller mere præcist, ville det være lidt nemme at lave en god kop cappucino.
> Jeg har kigget lidt på Rancho Silvia som nok er valget (+en god kaffekværn).
>
> Men! Kan man brygge et krus kaffe?
> Helt almindelig kaffe uden nogen dikkedarer!
> Jeg havde forestillet mig at brygge en espresso i et krus og fylde op med
> varmt vand, men jeg ved det ikke.
>
> Med venlig hilsen
> Anton
du skal ikke forvente at få samme smag som almindelig, dvs. dansk
filterkaffe...
men du kan godt lavet et krus kaffe ved de metoder der er omtalt..
mvh
peter
| |
Hauge (03-10-2007)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 03-10-07 15:40 |
|
(-Peter-) wrote:
> du skal ikke forvente at få samme smag som almindelig, dvs. dansk
> filterkaffe...
Hvilket jo for det meste også er en rigtig god ting.
Mvh Hauge
| |
Kim Schulz (03-10-2007)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 03-10-07 17:43 |
|
On Wed, 03 Oct 2007 12:37:11 -0000
"(-Peter-)" <garfieldpbj@gmail.com> wrote:
> On 3 Okt., 08:31, "Anton" <antonGi...@jaste.dk> wrote:
> > Hej
> > Jeg er begyndt at overveje om ikke en ordentlig espressomaskine
> > ville pynte i vores køkken.
> > Eller mere præcist, ville det være lidt nemme at lave en god kop
> > cappucino. Jeg har kigget lidt på Rancho Silvia som nok er valget
> > (+en god kaffekværn).
> >
> > Men! Kan man brygge et krus kaffe?
> > Helt almindelig kaffe uden nogen dikkedarer!
> > Jeg havde forestillet mig at brygge en espresso i et krus og fylde
> > op med varmt vand, men jeg ved det ikke.
> >
> > Med venlig hilsen
> > Anton
>
> du skal ikke forvente at få samme smag som almindelig, dvs. dansk
> filterkaffe...
>
> men du kan godt lavet et krus kaffe ved de metoder der er omtalt..
>
> mvh
> peter
>
tjaa det er jo det som cafebarer kalder for Americano - altså en
fortyndet espresso.
--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/
| |
Erling Hansen (03-10-2007)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 03-10-07 17:53 |
|
Anton <antonGiraf@jaste.dk> wrote:
> Hej
> Jeg er begyndt at overveje om ikke en ordentlig espressomaskine ville pynte
> i vores køkken.
> Eller mere præcist, ville det være lidt nemme at lave en god kop cappucino.
> Jeg har kigget lidt på Rancho Silvia som nok er valget (+en god kaffekværn).
>
> Men! Kan man brygge et krus kaffe?
> Helt almindelig kaffe uden nogen dikkedarer!
> Jeg havde forestillet mig at brygge en espresso i et krus og fylde op med
> varmt vand, men jeg ved det ikke.
>
> Med venlig hilsen
> Anton
På langt de fleste barer/caféer i Belgien bruger de expressomaskinen til
også at lave almindelig kaffe. Altså: almindelige bønner, 5-6 gange så
meget vand - og så er den klar. Jeg har ikke haft grund til at klage
over smagen, og det tyder jo på, at også almindelige kaffebønner har
bedre af at blive brygget ved 87-89 grader.
Mvh
Erling
| |
Anders Halskov-Jense~ (03-10-2007)
| Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ |
Dato : 03-10-07 20:15 |
|
"Anton" <antonGiraf@jaste.dk> skrev i en meddelelse
news:47033753$0$63813$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej
> Jeg er begyndt at overveje om ikke en ordentlig espressomaskine ville
> pynte i vores køkken.
> Eller mere præcist, ville det være lidt nemme at lave en god kop
> cappucino.
> Jeg har kigget lidt på Rancho Silvia som nok er valget (+en god
> kaffekværn).
>
> Men! Kan man brygge et krus kaffe?
> Helt almindelig kaffe uden nogen dikkedarer!
> Jeg havde forestillet mig at brygge en espresso i et krus og fylde op med
> varmt vand, men jeg ved det ikke.
Det kan du sagtens, og du får en bedre kaffe end med en fuldautomatisk, der
blot kører en større mængde vand gennem bønnerne, og dermed overekstraherer
kaffen, hvorved uønskede bitterstoffer tilføjes.
Her kan du lave en korrekt espresso, og fortynde med næsten kogende vand,
hvilket, som allerede anført en en "americano".
Anders
| |
Hauge (03-10-2007)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 03-10-07 20:24 |
|
Anders Halskov-Jensen wrote:
> Det kan du sagtens, og du får en bedre kaffe end med en
> fuldautomatisk, der blot kører en større mængde vand gennem bønnerne,
> og dermed overekstraherer kaffen, hvorved uønskede bitterstoffer
> tilføjes.
Tjaeh, eller bruger den lille tappehane der også er på sådan en smart
fuldautomatisk maskine.. Den er smart, hvis man er til kaffe med vandsmag.
Men for mit vedkommende, så skal der 3 skud til for at lave et alm. krus
kaffe.. Eller 1½ skud til en alm. kaffekop, så har det den rette stærkhed.
> Her kan du lave en korrekt espresso, og fortynde med næsten kogende
> vand, hvilket, som allerede anført en en "americano".
Wow hvor smart.. Men hvor smart?
/Hauge
| |
Anders Halskov-Jense~ (04-10-2007)
| Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ |
Dato : 04-10-07 12:16 |
|
"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse
news:4703ec45$0$15872$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Anders Halskov-Jensen wrote:
>> Det kan du sagtens, og du får en bedre kaffe end med en
>> fuldautomatisk, der blot kører en større mængde vand gennem bønnerne,
>> og dermed overekstraherer kaffen, hvorved uønskede bitterstoffer
>> tilføjes.
>
> Tjaeh, eller bruger den lille tappehane der også er på sådan en smart
> fuldautomatisk maskine.. Den er smart, hvis man er til kaffe med vandsmag.
> Men for mit vedkommende, så skal der 3 skud til for at lave et alm. krus
> kaffe.. Eller 1½ skud til en alm. kaffekop, så har det den rette stærkhed.
>
>> Her kan du lave en korrekt espresso, og fortynde med næsten kogende
>> vand, hvilket, som allerede anført en en "americano".
>
> Wow hvor smart.. Men hvor smart?
>
> /Hauge
Det virker som om du anfægter noget af det jeg har skrevet, men det er ikke
helt gennemskueligt. Men vi lader til at være enige om, at det er en god idé
at fortynde en espresso fremfor at køre mere vand igennem
bønnerne? Desuden kan jeg forstå at din fuldautomatiske laver tynd espresso,
der ikke skal fortyndes så meget
Din kommentar "Wow hvor smart.. Men hvor smart?" tror jeg ikke jeg forstår.
Er det ironi?
Anders
| |
Hauge (04-10-2007)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 04-10-07 15:50 |
|
Hejsa
Anders Halskov-Jensen wrote:
> Det virker som om du anfægter noget af det jeg har skrevet, men det
> er ikke helt gennemskueligt.
Hehe
> Men vi lader til at være enige om, at
> det er en god idé at fortynde en espresso fremfor at køre mere vand
> igennem bønnerne?
Det er vi helt enige om.
> Desuden kan jeg forstå at din fuldautomatiske laver tynd
> espresso, der ikke skal fortyndes så meget
Min maskine bruger ca. 7 gram hele bønner pr. skud kaffe/espresso, og dem
skal jeg have 1½-2 af i en alm. lille kaffekop, for at jeg synes det smager
af noget.
> Din kommentar "Wow hvor smart.. Men hvor smart?" tror jeg ikke jeg
> forstår. Er det ironi?
Hehe, var bare at alle de fuldautomatiske også kan klare denne opgave, da de
jo har denne smarte tappehane med varmt vand. Den er forøvrigt også smart
hvis der er nogen der er så syge at de skal have te.
Mvh Hauge
| |
Vittrup (04-10-2007)
| Kommentar Fra : Vittrup |
Dato : 04-10-07 19:28 |
|
Det lader til, at i har en del forstand på disse halv- eller hel-automatiske
maskiner.. Hvad mener i er den rigtige maskine, hvis den skal kunne gøre det
hele selv og stadig lave en god espresso...? Og til en overkommelig pris...
Søren
www.audiocompagniet.dk
| |
|
|