Hans Mikkelsen (slet MYZTH) wrote:
> Er der nogen af jer, der kan anbefale en Put & Take her i
> Sønderjylland (syd for den gamle grænse) hvor de fisk som man evt.
> fanger ikke smager af mudder / stinker under tilberedningen.
> Håber at I alle har haft gode fangstoplevelser i 2007.
Mudret eller jordagtig smag i ferskvandsfisk skyldes en alge der hedder
Fossombronilla pusilla, algen kommer ind i fiskens mave sammen med det
fisken spiser, og den indeholder nogle stoffer der går over i fiskens blod.
Muddersmag i fisk som er fanget i stillestående vand, kan fjernes ved at
lade fiskene gå rent i rindende vand i 2 - 4 døgn. Har du ikke mulighed
for rindende vand, kan du lade dem gå i en balje eller tønde med koldt
vand, der bliver iltet med en akvariepumpe, og hvor vandet bliver skiftet
1-2 gange dagligt. Husk noget net over tønden, så fiskene i spriger ud.
Da jeg var dreng, da var der ikke noget der hed køleskab og fryser, mine
forældre havde et isskab, og to gange om ugen kom vognen fra mejeriet med
en stang krystalis, som blev lagt ind i isskabet, og isen afgav kulde
efterhånden som den tøede.
Og derfor slog vil aldrig de fisk ihjel som vi fangede, på fisketuren
blev de opbevaret i hyttefadet, og når vi kom hjem, så blev de overført
til et gammelt badekar, der stod bag brændeskuret, en haveslange sørgede
for, at der dryppede lidt frisk vand i karet.
På den måde kunne vi opbevare fiskene i månedsvis, og de var altid helt
friske når de blev slagtet, og de smagte aldrig af mudder.
--
Med venlig hilsen - Niels Riis Ebbesen
http://www.niels-ebbesen.net - grafiker, fotograf & webdesigner
http://www.photo-gallery.dk - Skandinaviens største fotoarkiv
http://home3.inet.tele.dk/elgo - Links til alverdens søgemaskiner