In news:c8173$46978797$55da918f$26617@news.galnet.dk,
Steffen <lilbrorspam@galnet.dk> typed:
> . Man skal vist kun bruge:
> tomatpure
> fløde
> mælk
> rosemarin
> salt
> peber
> whiskey
>
> men jeg har glemt blandingsforholdet.Nogen der kan hjælpe ?
Prøv -og ikke mindst smag - dig frem. Mangen en potentiel god sovs er endt
middelmådig pga. rigide mål, der for enhver pris skulle overholdes.
Jeg forstår ikke helt din liste. Der er både fløde og mælk. Mælken kan du
undlade. Benyt i stedet vand, hvis du mener, det bliver for meget med ren
fløde (det synes jeg dog ikke, det gør).
Ellers vil jeg tro, der skal bruges en del fløde og lidt mindre tomatpure.
Resten skal du tilsætte efter smag. Pas dog på med rosmarinen. Og lad nu
være med at bruge whisky-essens. Brug den ægte vare - også gerne en
slave-whisky fra Aldi. Sprutten skal nok fordampe, hvis den afskrækker dig.
Og så mangler der noget smagsgiver. Hvis sovsen er til steaks, så lav den på
panden, når bøfferne er stegt (uden at vaske panden af først, selvfølgelig),
og alligevel står og samler sig lidt. Og glem ikke sød soya (Ketjap Manis),
ribsgele og lidt god eddike/frisk limesaft, der kan hæve enhver sovs fra det
middelmådige til det spiselige
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.