/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
blommer
Fra : Bo Warming


Dato : 08-07-07 21:45

Mit blommetræ i 30 år gir overvældende iår - desværre ikke store
mørkviolette sveskeblommer men matrøde, kirsebærsmå , som jeg engang syltede
med meget vand, sukker og atamon tilsat efter min mors opskrift.
Men jeg fik aldrig spist al marmeladen.
Muslimbørn tømte engang de bedste grene,mens de var grønne - fra de grene ,
der kan kravles op i fra gaden, så nærigt beskar jeg dem væk når
næstenmodne, de sidste år, men iår skriver jeg "pluk selv, hvad du kan spise
nu, men vent til de er røde og modne - hjemtag ikke"

Regnen betyder at mange er revnet hele vejen rundt, men smagen ændres ikke
af det.
Blæsten betyder at mange falder ned før de er modne, og jeg vil ikke sylte
med MEGET sukker iår, efter den gamle opskrift, men vil tørre i solen inden
jeg sukrer og blødgør i mikrobølgeovnen, så stenene kan pilles væk.
Er der et trick så man kan få stenene til at falde tilbunds?
fx i en kogt letflydende marmelade?

Er der nogen krydderier man kan sætte til sådan en marmelade for at peppe
den op?




 
 
Bo Warming (11-07-2007)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 11-07-07 01:00

> Er der et trick så man kan få stenene til at falde tilbunds?
> fx i en kogt letflydende marmelade?

Første kurv blommer har jeg bredt ud på en jern-bradepande og hoppet på dem
med solide støvler så blommestenene er mast ud gennem huden og så kan jeg,
mens jeg ser Davis Letterman show føle mig frem og adskille stenene fra
resten, fra den spiseklare frugtmos - eller sure - eller
halvrådne-overmodne. Det hele smager godt , senere, når korrekt håndteret..
De grønne, lidt umodne blommer modnes i solen selvom de har fået stenen
fjernet
Da jeg i min barndom så film af vinbønder der hoppede barfodet i druer, og
nogen sagde "ulækkert" tænkte jeg "radionelt" og nu omsider kan jeg gå
stenalderteknologernes "fodspor"

Når man vil lyntørre afstenede blommer til pladsøkonomisk konservering i
fryseren, og senere sukring
så er gode redskaber sorte bageplader hvorpå frugtmosen smøres tyndt med
bred spartel , smørekniv, plaetkniv eller murske.

En solid plastpose kan skæres i lang 15 cm bred strimmel hvorpå den tørrede
mos smøres og så foldes det sammen og stoppes i fryseren til senere brug

Senere optøs drysses mindst sukker eller sødemiddel på og det er fint pålæg,
der stadig har den friske frugtsmag - men ikke efter optøning er så
langtidsholdbar som vanlig oversukret marmelade.

I ulandene tørrer man alting som konserveringsmetode - og det er ret sjovt
at udvikle minimalt tidskrævende, effektive metoder

Min mor satte os til at afstene friske spilseklare blommer - samme procedure
tusind gange med de mane ens fine frugter, men min tidsøkonomiske metode kan
bruges både på grønne, røde og overmodne blommer/andre frugter




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste