"Søren Larsen" wrote:
>Er der nogen der ved hvor jeg kan købe sådan et, og google er ikke min
>ven
, den kan ikke finde noget, derfor spørger jeg jer
De fleste supermarkeder sælger nogle 10,- 20,- 50,- kr´s udgaver, som
er helt ubrugelige. Dels er knivene sløve, dels bliver fritterne kun 5
eller 6 mm på hver led. Længden bestemmes af den anvendte kartoffel,
dog med nogle begrænsninger.
Den næstringeste løsning er et mandolinjern, kan købes i Imerco til
omkrng kr. 250,- 350,- (tilbud/normalpris). Men her er der også
begrænsninger på fritternes bredde/højde. Knivene er jævnt gode til
hjemmebrug; men det fornemmes at det ikke er beregnet til proff. brug.
Testeksemplaret var et navneløst mandolinjern med 7 forskellige knive,
så man kan rive, skive og snitte alt muligt.
Det endte i skuffen med skuffende køkkenredskaber. Men det var da
sjovt at prøve.
Et rigtigt godt køb er V4-snitteren fra
www.boerne-import.dk . Men den
kan heller ikke levere de rigtige fritter. Til gengæld er knivene så
skarpe, at den ikke bør betjenes af personer under 30 år, medmindre
der står en uddannet sameritter klar ved sidelinien.
Skal der snittes mere end 2 løg eller 3 gulerødder, kommer den altid i
brug. Det er det hurtigste, incl. opvask.
På deres hjemmesider tilbyder de en masse skrammel, som ingen
nogensinde får brug for. Brug hovedet.
Det næstbedste til at udskære fritter er en ganske alm. pålægsmaskine.
Her kan du selv bestemme højde og bredde. Der bliver så lidt extra
opvask. Til gengæld bliver stængerne ensartede.
Den bedste metode, er en god japansk grøntsagskniv med V-formet æg.
Herved opnåes uensartet udskårne fritter, så hele smagsregisteret
opnåes, idet de tyndeste steder brunes, og de tykkeste dele blot
forklistres bag en sprød overflade (optimal smagsoplevelse).
Den billigste metode er, at købe 'Kæmpe Pommes Frites' i Lidl (frost).
Her kan man blot bruge slutbehandlingen ved 192 grader C. (testes ved
at en 1x1x1 cm brødkrumme bliver lysebrun på et minut).
Håber det gav lidt inspiration.
m.v.h. Emil