|
| Lufttørret skinke? Fra : Prikke |
Dato : 30-05-07 08:56 |
|
Kan man ikke selv "fremstille" en lufttørret skinke?
m.v.h.
Prikke
| |
Henrik (30-05-2007)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 30-05-07 09:51 |
|
Se det synes jeg er en god ide, men det er ikke let med mindre et
fugtighedstyret tørrekammer er til rådighed og dog....
Har du et rent loftrum med god udskiftning af luften?
Har du forstand på at tørsalte?
Det gælder om at få sig meget vand ud af skinken, så bakterier ikke kan
trives. Det vil sge at skinken ikke må danne skorpe, så vandet ikke kan
fordampe.
Det kan du lugte, hvis du stikker en pind ind til benet og lugter til den.
Rådden eller sur lugt,så forfra igen.
Vil du vide mere er der nok noget læseligt på nettet.
God fornøjelse
Henrik
"Prikke" <pervaerum.mikkelsen@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:1180511761.836459.132030@o5g2000hsb.googlegroups.com...
Kan man ikke selv "fremstille" en lufttørret skinke?
m.v.h.
Prikke
| |
Lucius Borchovsky (01-06-2007)
| Kommentar Fra : Lucius Borchovsky |
Dato : 01-06-07 18:06 |
|
Jeg er enig med Henrik.. Du skal ha' en form for tørre-rum hvor
fugtigheden er kontrolleret (en slags middelhavs-klima simulator, hehe).
Ellers er projektet meget svært at gennemføre i vores fugtige danske klima.
Min personlige mening er at strabadserne næppe vil stå overens med
resultatet.
Men du kan jo altid gøre forsøget! Om ikke andet bliver det vel en sjov
oplevelse!
| |
Jens Bruun (01-06-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 01-06-07 23:39 |
|
"Lucius Borchovsky" <dont@write.me> skrev i en meddelelse
news:466051fb$0$90273$14726298@news.sunsite.dk
> Jeg er enig med Henrik.. Du skal ha' en form for tørre-rum hvor
> fugtigheden er kontrolleret (en slags middelhavs-klima simulator,
> hehe). Ellers er projektet meget svært at gennemføre i vores fugtige
> danske klima.
Mig bekendt produceres der nu lufttørrede skinker i Skagen.
> Men du kan jo altid gøre forsøget! Om ikke andet bliver det vel en
> sjov oplevelse!
Og halvdyr!
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Ukendt (02-06-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 02-06-07 12:08 |
|
On Sat, 2 Jun 2007 00:39:25 +0200, Jens Bruun wrote:
>> Men du kan jo altid gøre forsøget! Om ikke andet bliver det vel en
>> sjov oplevelse!
>
> Og halvdyr!
Halvaber har jeg hørt om, men hvilke andre tænker du på?
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
John Sahl (02-06-2007)
| Kommentar Fra : John Sahl |
Dato : 02-06-07 13:15 |
|
Jens Bruun wrote:
> Mig bekendt produceres der nu lufttørrede skinker i Skagen.
Er det ikke denne røgede skinke du tænker på?
http://www.munch-skagen.dk/default.asp?page=skagen_skinken
--
John Sahl
Racing on the streets is like competing in the special olympics - it doesn't
matter if you win, you're still a retard.
| |
Jens Bruun (02-06-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 02-06-07 13:26 |
| | |
John Sahl (02-06-2007)
| Kommentar Fra : John Sahl |
Dato : 02-06-07 15:20 |
| | |
jenny og søren (02-06-2007)
| Kommentar Fra : jenny og søren |
Dato : 02-06-07 22:04 |
| | |
Henrik (05-06-2007)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 05-06-07 22:57 |
| | |
Kasper Malmberg (30-05-2007)
| Kommentar Fra : Kasper Malmberg |
Dato : 30-05-07 18:32 |
|
On 30 Maj, 10:50, "Henrik" <eurojun...@sol.dk> wrote:
> Se det synes jeg er en god ide, men det er ikke let med mindre et
> fugtighedstyret tørrekammer er til rådighed og dog....
> Har du et rent loftrum med god udskiftning af luften?
> Har du forstand på at tørsalte?
> Det gælder om at få sig meget vand ud af skinken, så bakterier ikke kan
> trives. Det vil sge at skinken ikke må danne skorpe, så vandet ikke kan
> fordampe.
> Det kan du lugte, hvis du stikker en pind ind til benet og lugter til den.
> Rådden eller sur lugt,så forfra igen.
> Vil du vide mere er der nok noget læseligt på nettet.
> God fornøjelse
> Henrik
>
Jeg fik et tip fra en gammel slagter forleden, da vi snakkede luft
tørrede skinker. Det ben der stikker ud af skinken, er det en god ide
at skære enden af og fjerne alt marven og så smide en masse salt den
vej ind, eller skulle marven være en rigtig god årsag til råd i såden
en skinke.
MVH
Kasper Malmberg
| |
|
|