"Ole P. Jensen" <gd@kmdsd.dk> skrev i en meddelelse
news:f397t6$n2j$1@newsbin.cybercity.dk...
> Hej,
>
> Er der nogen der ved hvad det er, der gør at fx stegte ris eller nudler
> med rejer, skinke osv. får den der helt specielle "grillbar-smag" ?
>
> Jeg har prøvet og prøvet men kan bare ikke ramme...gode råd modtages med
> glæde!
>
ja det er lidt svært at ramme for os danskere, men det er noget med at købe
de rigtige krydderier og soyaer.
Når min kone laver kinesisk mad bruger hun alt afhængig af hvad det er :
Salt soya ( Kikkoman), sød soya ( fra asian shop ), fiske sauce som også er
salt fra asian shop, oyster sauce ( asian shop), og derudover hvidløg,
chillipasta, salt og peber samt evt andre specielle krydderier.
Der er ikke andet at gøre end at prøve sig frem, men du skal købe de fleste
ting i en asiatisk butik, det de har i alm. supermarked smager som regel
ikke rigtigt. Undtagelsen er Kikkoman.
Selvom jeg har kigget min kone over skulderen i flere år kan jeg ikke ramme
den samme smag endnu men jeg er jo heller ikke Kineser
Steen.