"Battlefield's" <battlefield@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:45f56bbb$0$4168$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> Hej
> Inspireret af de andre tråde om BARF fodring, fandt jeg nogle af mine
> gamle
> hundebøger frem, for at se hvordan man fodrede sine hunde i 1940´erne.
> I bogen Hundeejerens ABC af C. Rowland Johns fra 1948, er der eksempler
> på,
> hvordan man kunne supplere hundens føde i vanskelige tider (man havde nok
> stadig krigen i baghovedet).Der står: "Man kan f.eks. bruge
> kartoffelskræller og ganske små kartofler, der ikke anvendes i
> husholdningen. Det er et godt foder, især når det blandes op med ituskårne
> gulerødder, roer, kålraber og kålblade. Denne blanding koges i 15-20
> minutter og krydres med suppe eller sauce kogt på ben, middagslevninger
> ærtebælge eller lign."
> I øvrigt nævnes det også at man i nogle lokalforeninger skiftedes til at
> tilberede foderet i store kvantiteter, som så blev fordelt mellem
> medlemmernes hunde (dette var altså under krigen).
> I en anden bog: Hundens pleje, opdragelse og dressur, af Hother Tolderlund
> Borgen, fra 1945, står der følgende: "Af den samlede fodermængde bør fra
> 1/3
> til ½ være kød (og ben) resten brød med påsmurt fedt, margarine,
> leverpostej
> (ukrydret) eller lign. Hundekiks (indeholder ca. 20% kød) grød af
> forskellige kornsorter (ris) og lidt kartofler. For brugshunde må
> kødrationen forhøjes og om vinteren gives et tilskud af fedtstof."
> I det hele taget er emnet fodring ikke noget bøgerne bruger meget plads
> på.
> Hilsen Vibeke
>
>
Jeg nævnte en gammel boxerbog fra først i 40`erne i den anden tråd, der
havde et pænt kapitel omkring fodring, jeg kan selvfølgelig ikke finde den
nu hvor jeg skal bruge den.
faktisk meget sjovt at læse så gammel en bog.
mvh.marie
www.photopassion.dk