"Jakob Langgaard" <not@mine.com> wrote in message
news:2720235ida7io8iqcf0k0941poc2pk8m8n@4ax.com...
> Hejsa,
>
> Jeg skal holde familie tamtam i aften (lørdag), og ville give mig i
> kast med en rødvinssauce - for første gang ..
>
> Efter lidt søgning på nettet var opskriften som følger (jeg citerer):
>
> "Når jeg laver rødvinssauce bruger jeg altid rigeligt med rødvin.
> Helst en hel flaske.
> I gryden med den, derefter skalotteløg, gulerødder, blegselleri og
> lidt tomatpure. Det krydres med laurbærblade og hele peberkorn. Det
> hele småsimre i en time, hvorefter det sies, og saucen koges ind til 2
> dl.. Lige inden det serveres piskes en god klat kold smør i, saucen må
> derefter ikke koge.
> Venlig hilsen
> Jesper"
>
> Jeg har prøvet ovenstående, men resultatet bliver frygtelig surt - øv,
> og jeg ved ikke helt hvordan jeg skal redde den - fløde måske ? (og så
> udelade smørret).
>
> Jeg har ikke puttet smør i endnu, det var min plan at lave selve
> indkogningen idag, og "montere?" den med smør imorgen før maden.
Når du monterer saucen med smør vil smagen ændre sig markant. Jeg ville dog
sautere (især løgene) grøntsager i smør inden jeg ville tilføre rødvin. Ved
at sautere/stege f. eks. løg frigør man sukkerstoffer. Hvis saucen virker
sur (og det vil den gøre for de fleste danskere, der er vant til Jensens
Bøfhus-sauce) så giv den lidt ketchup og sukker. Jeg har lagt mærke til at
mange af de præfabrikerede saucer man udsættes for på restauranter som
Jensens Bøfhus, Bones og lignende, har en udpræget hummersmag, men det er
måske bare mig?
> Andre tips til at lave en god sauce til en grillet oksemørbrad med fad
> kartofler ?
Skyen fra stegen og kryddersmør?
>
> .. Ellers ender det jo med en bernaise .. fra Knorr
Himlen forbyde!