|
| "Original Italiensk" Pizza bund (koldhævet~ Fra : David Schjelde |
Dato : 06-04-07 07:38 |
|
Hej med jer
Jeg har nu købt mig en pizza sten til min Weber og har dermed noget der
minder om en stenovn.
Mit spg. er så:
Er der nogen der har en opskrift på en "rigtig" italiensk pizza bund og
skal en sådan helst koldhæve?
Bedste hilsner
David
| |
padre (06-04-2007)
| Kommentar Fra : padre |
Dato : 06-04-07 08:58 |
|
"David Schjelde" <schjeldefjernmig@mailme.dk> skrev i en meddelelse
news:4615ea40$0$830$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Mit spg. er så:
> Er der nogen der har en opskrift på en "rigtig" italiensk pizza bund og
> skal en sådan helst koldhæve?
Da Scala i Kbh i sin tid genåbnede, lå der et rigtig godt pizzeria i
stueetagen. Det var en romersk pizzabager, der var blevet "importeret". Min
daværende kæreste arbejdede dengang i Scala, og han syntes vist, at hun var
nuttet, for hun fik lokket hans opskrift ud af ham.
Mængden af væske/mel er fuldstændig afhængig af, hvilket mel, du bruger, men
essensen af det er, at det skal være en elastisk dej med et ikke så ringe
indhold af gær, for den skal hæve hurtigt. Man ruller den ud til den er
måske 2 mm tyk, og så hæver den op til at være måske 6 mm tyk.
Der er mange, der ikke vil tro det, men tomatsauceopskriften er også hans -
blend de rå ingredienser, og så er det klaret. Hvis man kan finde gode
dåsetomater, virker det forbløffende godt. I dag plejer jeg at koge noget
sammen, men er der ikke tid til det, ja så virker det her fint.
Det bedste tip, han gav var nu, at fint-fint-finthakket persille (i små
mængder) smager rigtig godt på en friskbagt pizza.
200 gram mel
15 gram gær
1½ deciliter lunkent vand
olivenolie
salt
et drys sukker
Bland vand, gær og sukker og lad det stå indtil det reagerer. Bland mel og
salt, tilsæt gærblandingen.
Æltes meget grundigt, rulles ud til en bund og hæver (ca ½ time).
Fyld:
Blend 1 ds. flåede tomater med stor 1 ds. tomatkoncentrat, peber og salt.
Man kan tilsætte 2 fed grofthakket hvidløg.
--
padre
You could take me seriously, but statistically, you would be making a
mistake
| |
Kim Jensen (06-04-2007)
| Kommentar Fra : Kim Jensen |
Dato : 06-04-07 10:04 |
|
>> Er der nogen der har en opskrift på en "rigtig" italiensk pizza bund og
>> skal en sådan helst koldhæve?
> Æltes meget grundigt, rulles ud til en bund og hæver (ca ½ time).
Det lyder som en spændende opskrift, men jeg har da aldrig nogen siden
været på et pizzaria hvor bunden blev rullet ud før dejen hævede.
Er meningen her godt nok, at dejen kun hæver den ene gang, lige efter
den er æltet sammen og straks udrullet?
--
mvh Kim Jensen
blog.werx @ http://kim.litewerx.dk
Port80.biz // ColorBlender.com // LiteWerx.dk
| |
padre (06-04-2007)
| Kommentar Fra : padre |
Dato : 06-04-07 11:54 |
|
"Kim Jensen" <kim@_NOSPAM_litewerx.dk> skrev i en meddelelse
news:46160cea$0$13985$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Er meningen her godt nok, at dejen kun hæver den ene gang, lige efter den
> er æltet sammen og straks udrullet?
Jeps.
--
padre
You could take me seriously, but statistically, you would be making a
mistake
| |
padre (06-04-2007)
| Kommentar Fra : padre |
Dato : 06-04-07 11:58 |
|
"padre" <spirito_santo@pants.yahoo.com> skrev i en meddelelse
news:461626a7$0$52085$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> Er meningen her godt nok, at dejen kun hæver den ene gang, lige efter den
>> er æltet sammen og straks udrullet?
>
> Jeps.
Altså i betydningen: det virker fint med kun én hævning. Man kan formentlig
lade dejen hæve to gange, men det er ikke nødvendigt.
--
padre
You could take me seriously, but statistically, you would be making a
mistake
| |
Torben (07-04-2007)
| Kommentar Fra : Torben |
Dato : 07-04-07 08:20 |
|
"padre" <spirito_santo@pants.yahoo.com> wrote in message
news:4615fd93$0$52090$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> 200 gram mel
> 15 gram gær
> 1½ deciliter lunkent vand
> olivenolie
> salt
> et drys sukker
Jeg bruger næsten samme som i ovenstående, dog ingen sukker (men det vil jeg
prøve).
> Æltes meget grundigt, rulles ud til en bund og hæver (ca ½ time).
Hmm, det lyder nu lidt underligt, men det skal da også prøves.
> Fyld:
> Blend 1 ds. flåede tomater med stor 1 ds. tomatkoncentrat, peber og salt.
> Man kan tilsætte 2 fed grofthakket hvidløg.
Du glemte basilikum og oregano
mvh
Torben
| |
padre (07-04-2007)
| Kommentar Fra : padre |
Dato : 07-04-07 09:40 |
|
"Torben" <real_anonym@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:46174607$0$14021$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Du glemte basilikum og oregano
Det drysser jeg først på når pizzaen er færdigbagt, sammen med en lille
smule fint-fint-finthakket persille. Hvis man kommer det i tomatsaucen,
mister det smag og farve.
--
padre
You could take me seriously, but statistically, you would be making a
mistake
| |
David Schjelde (08-04-2007)
| Kommentar Fra : David Schjelde |
Dato : 08-04-07 10:22 |
|
padre skrev:
> "David Schjelde" <schjeldefjernmig@mailme.dk> skrev i en meddelelse
> news:4615ea40$0$830$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
>> Mit spg. er så:
>> Er der nogen der har en opskrift på en "rigtig" italiensk pizza bund og
>> skal en sådan helst koldhæve?
>
> Da Scala i Kbh i sin tid genåbnede, lå der et rigtig godt pizzeria i
> stueetagen. Det var en romersk pizzabager, der var blevet "importeret". Min
> daværende kæreste arbejdede dengang i Scala, og han syntes vist, at hun var
> nuttet, for hun fik lokket hans opskrift ud af ham.
>
> Mængden af væske/mel er fuldstændig afhængig af, hvilket mel, du bruger, men
> essensen af det er, at det skal være en elastisk dej med et ikke så ringe
> indhold af gær, for den skal hæve hurtigt. Man ruller den ud til den er
> måske 2 mm tyk, og så hæver den op til at være måske 6 mm tyk.
>
> Der er mange, der ikke vil tro det, men tomatsauceopskriften er også hans -
> blend de rå ingredienser, og så er det klaret. Hvis man kan finde gode
> dåsetomater, virker det forbløffende godt. I dag plejer jeg at koge noget
> sammen, men er der ikke tid til det, ja så virker det her fint.
>
> Det bedste tip, han gav var nu, at fint-fint-finthakket persille (i små
> mængder) smager rigtig godt på en friskbagt pizza.
>
>
> 200 gram mel
> 15 gram gær
> 1½ deciliter lunkent vand
> olivenolie
> salt
> et drys sukker
>
> Bland vand, gær og sukker og lad det stå indtil det reagerer. Bland mel og
> salt, tilsæt gærblandingen.
>
> Æltes meget grundigt, rulles ud til en bund og hæver (ca ½ time).
>
> Fyld:
> Blend 1 ds. flåede tomater med stor 1 ds. tomatkoncentrat, peber og salt.
> Man kan tilsætte 2 fed grofthakket hvidløg.
>
Tak for den. Ved du om melet er durum, alm. hvedemel, type 00 eller andet?
Mvh
David
| |
padre (08-04-2007)
| Kommentar Fra : padre |
Dato : 08-04-07 14:50 |
|
"David Schjelde" <schjeldefjernmig@mailme.dk> skrev i en meddelelse
news:4618b3a2$0$87064$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Tak for den. Ved du om melet er durum, alm. hvedemel, type 00 eller andet?
ganske alm mel er fint; når jeg har det,. bruger jeg omtrenthalvt durummel.
--
padre
You could take me seriously, but statistically, you would be making a
mistake
| |
|
|