|
| tærtedej Fra : Ralph |
Dato : 30-03-07 18:58 |
|
Maizena prøvet for een gangs skyld, jeg havde een eller anden ide om at der
var mindre fedt i, det var der så ikke.
Men det er mere besværligt, og hvis man ikke smører formen (det plejer jeg
ALDRIG at gøre, og det STOD faktisk på maizenakassen at det skulle man IKKE)
så hænger dejen fast - ikke anbefalelsesværdigt
Så mit egentlige spørgsmål, HVORDAN laver man en tærtedej uden mættede
fedtsyrer? Becel?
Til sidst, min normale tærtedej er et par skovlfulde mel, + lidt grahamsmel,
salt, blandes i foodprocessor, et par skiver margarine i lidt af gangen,
evt. en æggeblomme, ellers vand til konsistensen passer, hældes ud i
tærtefad, presses fast, i køleskab mindst een time før brug.
--
Ralph
| |
Klaus Alexander Seis~ (30-03-2007)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 30-03-07 19:52 |
|
Ralph skrev:
> et par skiver margarine
Hvordan ser fedtsyreprofilen ud mht. mættede fedtsyrer og
transfedtsyrer?
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
Tv-fri medielicensbetaler
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Ralph (30-03-2007)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 30-03-07 20:48 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:eujm8e$nr5$2@minji.szn.dk...
> Hvordan ser fedtsyreprofilen ud mht. mættede fedtsyrer og
> transfedtsyrer?
Aner det ikke, jeg har blot en ide om at fast fedt (margarine, smør) er mere
usundt end flydende fedt - meget forsimplet, men os simple mennesker skal
vel også leve sundt.
Hvis du har en forklaring der kan forståes af en minkrøgter er jeg evigt
taknemmelig.
Hvis du stillede et seriøst spørgsmål beklager jeg min ironi, men jeg kender
ikke svaret.
Et kvalificeret gæt er at transfedtsyrer før i tiden var i margarine, men nu
er de ikke der så meget mere - plantemargarine?
--
Ralph
| |
Peter Westh (30-03-2007)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 30-03-07 22:20 |
|
"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:460d4f8c$0$170$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Maizena prøvet for een gangs skyld, jeg havde een eller anden ide om at
> der var mindre fedt i, det var der så ikke.
>
> Men det er mere besværligt, og hvis man ikke smører formen (det plejer jeg
> ALDRIG at gøre, og det STOD faktisk på maizenakassen at det skulle man
> IKKE) så hænger dejen fast - ikke anbefalelsesværdigt
>
> Så mit egentlige spørgsmål, HVORDAN laver man en tærtedej uden mættede
> fedtsyrer? Becel?
Becel er elendigt til tærtedej, been there, done that. Det gælder også andre
margariner med lavt indhold af mættet fedt jeg har prøvet. Jeg kan huske en
opskrift på mørdej med rapsolie på det nu hedengangne firma Allaras
hjemmeside, men jeg har desværre ikke gemt den.
/P
| |
|
|