/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
spørgsmål vedr. persille
Fra : Mona


Dato : 24-03-07 06:41

hej med jer,

jeg skal lave 10 stk af disse butterdejspakker til i aften og mit spørgsmål
går på om jeg kan lave indholdet i forvejen. Der skal persille i og jeg har
altid hørt at persille ikke må varmes op to gange...... hjælp ønskes....

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=10454

ciao fra Mona



 
 
Klaus Alexander Seis~ (24-03-2007)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 24-03-07 09:17

Mona skrev:

> jeg har altid hørt at persille ikke må varmes op to gange

Vi må vist se at få oprettet en FAQ et sted...

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
Tv-fri medielicensbetaler
http://klaus.seistrup.dk/

Harry Lund (24-03-2007)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 24-03-07 11:15

Hvorfor det???
Der opstår et problem og man søger måske et hurtigt svar.
Hvad galt i det ??
Istedet for mener du, at man skal have en FAQ,hvor det tager dage at finde
sin løsning
Ve er unenige.
Venligst
Harry



Hauge (24-03-2007)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 24-03-07 11:25

Harry Lund wrote:
> Istedet for mener du, at man skal have en FAQ,hvor det tager dage at
> finde sin løsning

Hvorfor tager det dage at finde et simpelt svar i en FAQ?
Det er ret tit nemmere at finde et svar i en FAQ, end at bruge andres tid på
at finde et svar for sig, og så er det hurtigere.

> Ve er unenige.

Ja det er vi også

/Hauge



Klaus Alexander Seis~ (24-03-2007)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 24-03-07 12:02

Harry Lund skrev:

> Der opstår et problem og man søger måske et hurtigt svar.
> Hvad galt i det ??

Intet.

> Istedet for mener du, at man skal have en FAQ,hvor det tager
> dage at finde sin løsning

Det er én måde at se det på, men ikke nødvendigvis min. Jeg tænker
bare at det vil være rart at have en FAQ, så man hurtigt kan henvise
til et svar, fremfor at skrive det samme svar igen og igen.

> Ve er unenige.

Det kan jeg godt leve med.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
Tv-fri medielicensbetaler
http://klaus.seistrup.dk/

Ole Larsen (24-03-2007)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 24-03-07 12:12

Harry Lund skrev:
> Hvorfor det???
Fordi det er et af de hyppigt forekommende spml. og ikke alle gider
svare igen og igen.
> Der opstår et problem og man søger måske et hurtigt svar.
Så google, evt. på avanceret gruppesøgning eller se fødevarestyrelsen
> Hvad galt i det ??
Nej, netop - hvad er der galt i det
> Istedet for mener du, at man skal have en FAQ,hvor det tager dage at finde
> sin løsning
kun for analfabeter
> Ve er unenige.
> Venligst
> Harry
Hvis du citerede korrekt, kunne man se hvad du spurgte om

--
Med venlig hilsen, Ole Larsen.
New Images And Design, nov. 2006
http://Olelarsen.eu/

Kent Oldhøj (26-03-2007)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 26-03-07 00:50

"Harry Lund" <hcnl@mail.dk> wrote in
news:4604fa16$0$52167$edfadb0f@dread11.news.tele.dk:

> Istedet for mener du, at man skal have en FAQ,hvor det tager dage at
> finde sin løsning

Sådan en skodcomputer har jeg også haft engang

En FAQ er en glimragende måde at samle en masse af de guldkorn der rent
faktisk kommer i gruppen.

Kent Oldhøj (26-03-2007)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 26-03-07 00:49

Klaus Alexander Seistrup <klaus@seistrup.dk> wrote in news:eu2mqk$rr4$1
@minji.szn.dk:

> Vi må vist se at få oprettet en FAQ et sted...

God idé. Hvad med en Wiki, var det måske en idé?

Men ellers donerer jeg gerne pladsen, evt. under et af mine domæner, men
har andre et domæne de vil stille til rådighed, så kan det fint ligge på
mit webhotel.

Men jeg har næppe tiden til at vedligeholde en FAQ.

Klaus Alexander Seis~ (26-03-2007)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 26-03-07 05:20

Kent Oldhøj skrev:

>> Vi må vist se at få oprettet en FAQ et sted...
>
> God idé. Hvad med en Wiki, var det måske en idé?

En wiki ville være alle tiders. Jeg tænkte på at prøve med en wiki
på fx wikia.com (som bruger mediawiki), for at se om der overhovedet
er folk nok til at vedligeholde den, men jeg er åben for andre for-
slag.

> Men jeg har næppe tiden til at vedligeholde en FAQ.

Det har jeg heller ikke, men jeg deltager gerne i en wiki.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
Tv-fri medielicensbetaler
http://klaus.seistrup.dk/

Dorthe (24-03-2007)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 24-03-07 12:52

For at svare på spørgsmålet: Jeg ville ikke være betænkelig (med mindre
det er meget svagelige gæster måske)

/D

Mona skrev:
> hej med jer,
>
> jeg skal lave 10 stk af disse butterdejspakker til i aften og mit spørgsmål
> går på om jeg kan lave indholdet i forvejen. Der skal persille i og jeg har
> altid hørt at persille ikke må varmes op to gange...... hjælp ønskes....
>
> http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=10454
>
> ciao fra Mona
>
>

Gainsbourg (25-03-2007)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 25-03-07 15:57

> hej med jer,
>
> jeg skal lave 10 stk af disse butterdejspakker til i aften og mit
> spørgsmål går på om jeg kan lave indholdet i forvejen. Der skal persille
> i og jeg har altid hørt at persille ikke må varmes op to gange...... hjælp
> ønskes....
>
> http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=10454
>
> ciao fra Mona

Jeg tror du blander 2 forskellige regler.

Retter hvor persille (eller andre krydderurter) har været tilsat eller
drysset rå på, må ikke gemmes og genopvarmes pga af de jordbakterier der
sidder på bladene. Har krydderurten derimod været tilsat og retten derefter
har kogt, kan det uden problemer gemmes og genopvarmes.

Spinat derimod må ikke gemmes og genopvarmes da nitraten i spinaten kan
genomdannes til skadelig nitrit. En proces der, i øvrigt, kan forstærkes ved
tilstedeværelsen af visse jordbakterier, der er nitratreducerende og kan øge
nitritdannelsen.

Med venlig hilsen
Gainsbourg



Tove Krieger (26-03-2007)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 26-03-07 14:13

In news:46068dd2$0$90267$14726298@news.sunsite.dk,
>
> Jeg tror du blander 2 forskellige regler.
>
> Retter hvor persille (eller andre krydderurter) har været tilsat
> eller drysset rå på, må ikke gemmes og genopvarmes pga af de
> jordbakterier der sidder på bladene. Har krydderurten derimod været
> tilsat og retten derefter har kogt, kan det uden problemer gemmes
> og genopvarmes.

Det forstår jeg ikke rigtigt, jeg har altid hørt at f.eks.
persillesovs ikke må opvarmes igen dagen efter. Jeg lader altid min
persillesovs koge et par minutter efter tillavningen, men har aldrig
turdet genopvarme den. Tiloversbleven sovs er altid blevet kasseret
hos mig.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Gainsbourg (27-03-2007)
Kommentar
Fra : Gainsbourg


Dato : 27-03-07 01:18

>> Jeg tror du blander 2 forskellige regler.
>>
>> Retter hvor persille (eller andre krydderurter) har været tilsat
>> eller drysset rå på, må ikke gemmes og genopvarmes pga af de
>> jordbakterier der sidder på bladene. Har krydderurten derimod været
>> tilsat og retten derefter har kogt, kan det uden problemer gemmes
>> og genopvarmes.
>
> Det forstår jeg ikke rigtigt, jeg har altid hørt at f.eks. persillesovs
> ikke må opvarmes igen dagen efter. Jeg lader altid min persillesovs koge
> et par minutter efter tillavningen, men har aldrig turdet genopvarme den.
> Tiloversbleven sovs er altid blevet kasseret hos mig.

Det er sørme synd med al den gode sauce der er gået til spilde gennem årene.
Men fra nu af, kan du heldigvis med sindsro spise den dagen efter, når bare
persillen har været kogt ordentligt igennem dagen før

Evt. kan du læse her:
http://www.arla.dk/C1256FA800483D00/O/kan-jeg-genvarme.html eller google på
emnet, hvis du gerne vil bekræfte påstanden inden du kaster dig ud i det

Bon appetit!

Med venlig hilsen
Gainsbourg

P.S. Jeg vil lige pointere, at persillen (og alle andre krydderurter) skal
varmebehandles fra starten og så køles ned med retten. Har persillen været
drysset rå på kartoflerne eller i saucen og så været på køl natten over,
nytter det ikke at koge det. Der er nemlig de giftstoffer som bakterierne
udskiller der primært er farlige og de forsvinder ikke ved kogning.



Tove Krieger (27-03-2007)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 27-03-07 10:25

In news:4608629d$0$90276$14726298@news.sunsite.dk,
Gainsbourg <isl41688@THORSTENimage.dk> typed:
>>> Jeg tror du blander 2 forskellige regler.
>>>
>>> Retter hvor persille (eller andre krydderurter) har været tilsat
>>> eller drysset rå på, må ikke gemmes og genopvarmes pga af de
>>> jordbakterier der sidder på bladene. Har krydderurten derimod
>>> været tilsat og retten derefter har kogt, kan det uden problemer
>>> gemmes og genopvarmes.
>>
>> Det forstår jeg ikke rigtigt, jeg har altid hørt at f.eks.
>> persillesovs ikke må opvarmes igen dagen efter. Jeg lader altid
>> min persillesovs koge et par minutter efter tillavningen, men har
>> aldrig turdet genopvarme den. Tiloversbleven sovs er altid blevet
>> kasseret hos mig.
>
> Det er sørme synd med al den gode sauce der er gået til spilde
> gennem årene. Men fra nu af, kan du heldigvis med sindsro spise den
> dagen efter, når bare persillen har været kogt ordentligt igennem
> dagen før
> Evt. kan du læse her:
> http://www.arla.dk/C1256FA800483D00/O/kan-jeg-genvarme.html eller
> google på emnet, hvis du gerne vil bekræfte påstanden inden du
> kaster dig ud i det
> Bon appetit!
>
> Med venlig hilsen
> Gainsbourg
>
> P.S. Jeg vil lige pointere, at persillen (og alle andre
> krydderurter) skal varmebehandles fra starten og så køles ned med
> retten. Har persillen været drysset rå på kartoflerne eller i
> saucen og så været på køl natten over, nytter det ikke at koge det.
> Der er nemlig de giftstoffer som bakterierne udskiller der primært
> er farlige og de forsvinder ikke ved kogning.


Der kan man bare se. Man lærer hele tiden noget nyt. Tak for det

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste