On Wed, 7 Mar 2007 , "Preben Riis Sørensen" wrote:
>Tomatfrø har lang levetid. De lever endda også efter at have passeret gennem
>et menneske
Du har ganske ret. Jeg mener at have læst, at det er en forudsætning
for tomatfrø´s spireevne, at de har været udsat for en fermentering
(forrådnelse i omgivelserne). Tilsvarende gælder for mange andre frø.
Da jeg, som barn, færdedes i et kolonihaveområde nær Århus Å, var der
ofte opgravet slam fra åen på bredderne. Her kunne vi om efteråret
høste de mest velsmagende, små tomater, som jeg nogensinde har smagt.
Altså:
Skid på dine tomatplanter, og du vil blive belønnet med velsmag.
Jeg tror ikke at kunstgødning kan lave tricket; jeg vil heller ikke
bruge noget fra dagens rensningsanlæg p.gr.a. tungmetaller o.s.v.
Rent praktisk bruger jeg havens kompost som gødning, og det giver
gode, velsmagende resultater.
Men husk nu, at tomatfrø skal spises, før de såes.
NB: De frø du/i køber i poser, er som regel fermenterede, så stram
blot ringmusklen og slap af.
m.v.h. Emil