|
| Saucijzenbroodjes Med Weed. Fra : Ukendt |
Dato : 07-03-07 18:00 |
|
Saucijzenbroodjes.
http://www.global-riot.com/bakkenmetbaard/Bakken_met_baard_video6.htm
Ingrediënten:
1 pakje bladerdeeg
Voor de vulling:
300 g rundergehakt
100 g wietboter
75 g paneermeel
2 eieren
zout
peper
3 el sambal
worcestershiresaus
2 teentjes knoflook gesnipperd
1 ui gesnipperd
¼ tl nootmuskaat
Werkwijze:
a.. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
b.. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
c.. Fruit ui en knoflook in wat boter op laag vuur tot ze glazig zijn.
Laat afkoelen.
d.. Mix gehakt, paneermeel, ui, knoflook, eieren en sambal. Maak op smaak
met zout, peper, worcestershiresaus en nootmuskaat.
e.. Voeg de wietboter toe en kneed het tot een spuitbare massa.
f.. Doe het gehaktmengsel in een spuitzak.
g.. Spuit een baan van het gehaktmengsel in het midden van een plakje
bladerdeeg .
h.. Strijk met een kwastje een beetje eidooier op 1 kant van het plakje
bladerdeeg.
i.. Vouw het plakje bladerdeeg dicht en druk dit aan met een vork.
j.. Leg de saucijzenbroodjes op een bakplaat en bestrijk ze met eidooier.
k.. Bak ze in ongeveer 20 min mooi goud bruin.
Har tænkt mig at lave dette.
Har dog et par spørgsmål.
Hvilket type hakket kød er rundergehakt?
Hvad er paneermeel ?
Er ¼ tl nootmuskaat en kvart tsk. revet muskat ?
Hvad er 3 el og hvad er Sambal?
| |
Kim Schulz (07-03-2007)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 07-03-07 19:25 |
|
On Wed, 7 Mar 2007 17:59:57 +0100
<THC> wrote:
> Har tænkt mig at lave dette.
> Har dog et par spørgsmål.
> Hvilket type hakket kød er rundergehakt?
hakket oksekød (af bryst og nakkestykke)
> Hvad er paneermeel ?
paneringsmel
> Er ¼ tl nootmuskaat en kvart tsk. revet muskat ?
ja
> Hvad er 3 el
3 knivspidser så vidt jeg husker
> og hvad er Sambal?
>
en olie/chili/andet blanding som kan købes i danmark også. f.eks. i
føtex hvor den står sammen med knust ingefær og rød/grøn karrypasta på
glas.
--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com
| |
Ukendt (07-03-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 07-03-07 19:38 |
|
"Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i meddelelsen
news:20070307192519.63627d49@laptopia...
On Wed, 7 Mar 2007 17:59:57 +0100
<THC> wrote:
> Hvad er paneermeel ?
paneringsmel
Ok, er det noget der er til at få fat i et større supermarked?
| |
Peter Westh (08-03-2007)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 08-03-07 10:33 |
|
"Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
news:20070307192519.63627d49@laptopia...
On Wed, 7 Mar 2007 17:59:57 +0100
>> Hvad er paneermeel ?
>paneringsmel
Mit bud ville, ligesom Emils, slet og ret være: Rasp. Det hedder det samme
på tysk.
>> og hvad er Sambal?
>>
>en olie/chili/andet blanding som kan købes i danmark også. f.eks. i
>føtex hvor den står sammen med knust ingefær og rød/grøn karrypasta på
>glas.
Sambal Oelek er en krydderpasta der ideelt set kun består af rød chili og
salt, men der er som oftest også konistensmidler, surhedsregulerende midler,
konserveringsmidler og vand i.
/P
| |
Kim Schulz (07-03-2007)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 07-03-07 19:45 |
|
On Wed, 7 Mar 2007 19:37:42 +0100
<THC> wrote:
>
> "Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i meddelelsen
> news:20070307192519.63627d49@laptopia...
> On Wed, 7 Mar 2007 17:59:57 +0100
> <THC> wrote:
>
> > Hvad er paneermeel ?
> paneringsmel
>
> Ok, er det noget der er til at få fat i et større supermarked?
ja det har de alle steder. det er bare brødkrummer tilsat lidt tørgær..
Bare spørg efter panering.
--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com
| |
Emil (08-03-2007)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 08-03-07 02:48 |
|
<THC> wrote:
>Har dog et par spørgsmål.
>Hvilket type hakket kød er rundergehakt?
Skært oksekød. Altså med et lavt fedtindhold.
>Hvad er paneermeel ?
Rasp.
>Er ¼ tl nootmuskaat en kvart tsk. revet muskat ?
Korrekt, hvis du mener muskatnød.
>Hvad er 3 el
3 spiseskefulde (tysk). Eßlöffel, Eßlöffelvoll m. -. spiseske[fuld]
Husk, at alle opskrifter bruger strøgne mål.
Egentligt ville jeg gerne anbefale siden:
http://www.xs4all.nl/~margjos/index.html
Men efterhånden er der kommet alt for mange reklamer og andet snavs på
sitet, og overskueligheden er begrænset.
Oprindeligt var det en database, hvor man kunne søge madrelaterede ord
på tværs af flere sprog (dansk, engelsk, tysk, fransk, hollandsk og
spansk).
Jeg har gemt den oprindelige database, som dog skal redigeres
(henvisningerne skal dirigeres lokalt(relativt), i stedet for til den
oprindelige kilde - et simpelt: 'søg og erstat')
Hvis det har interesse, hjælper jeg gerne.
m.v.h. Emil
| |
Emil (08-03-2007)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 08-03-07 23:28 |
|
Emil wrote:
Hej, nu har jeg klippet og klistret lidt fra min database. Det ændrer
ikke noget ved resultatet; men måske lidt om baggrunden. Så til alm.
orientering:
> <THC> wrote:
>>Hvilket type hakket kød er rundergehakt?
English: minced of beef
French: hachis de boeuf
German: Rindergehacktes
Danish: hakket, skært oksekød
Dutch: rundergehakt
Holland (Dutch) har en del flere betegnelser for oksekød.
>>Hvad er paneermeel ?
English: bread crumbs (i)
French: chapelure,
German: Paniermehl, Semmelmehl (AT), Brösel (AT)
Danish: rasp
Dutch: paneermeel
>>Er ¼ tl nootmuskaat en kvart tsk. revet muskat ?
English: tea spoon, tsp
French: cuillerée àthé, petit cuil. à thé
German: Teelöffel, TL
Danish: teske, tsk. ts. (15 ml)
Dutch: theelepel, thl, tl (15 ml)
>>Hvad er 3 el ?
English: table spoon, tbsp
French: cuillerée à soupe
(jeg fandt ingen forkortelse, kan nogen hjælpe?)
German: Eßlöffel, EL, Eßl
Danish: spiseske, spsk., ss (25 ml)
Dutch: eetlepel, el
Bemærk de to sidste. Det er rent tilfældigt at den hollandske ske
(lepel) har samme begyndelsesbogstav som det tyske (löffel).
Bemærk også hvor der normalt bruges store og små bogstaver i
forkortelserne i de forskellige lande.
m.v.h. Emil
| |
Ukendt (08-03-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 08-03-07 20:40 |
|
I get by with a little help from my friends, I get HIGH with a little from
my friends.
Tak for hjælpen.
| |
Kim Schulz (08-03-2007)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 08-03-07 23:58 |
|
On Thu, 8 Mar 2007 10:33:04 +0100
"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> wrote:
> Sambal Oelek er en krydderpasta der ideelt set kun består af rød
> chili og salt, men der er som oftest også konistensmidler,
> surhedsregulerende midler, konserveringsmidler og vand i.
nu findes der mange Sambal'er ud over Oelek så jeg valgte derfor ikke
at antage noget om hvilken slags der var tale om.
--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com
| |
|
|