|
| Opskrift på levergodbidder ønskes. Fra : pwh |
Dato : 08-02-07 18:49 |
|
Jeg har lige fået kød hjem fra Allergården, alt for meget
Bla. havde jeg bestilt en svinelever, men det var en stor frossen klump
som der er for stor til dem når den er tøet op.
Min tanke var så at lave godbidder af det de ikke æder råt med det samme.
Jeg kan huske at jeg for år tilbage lavde nogle godbidder i ovnen, det tog 100 år,
er der noget med at det er en fordel at koge leveren først ?.
/Jens
| |
Torben og Marie-loui~ (08-02-2007)
| Kommentar Fra : Torben og Marie-loui~ |
Dato : 08-02-07 19:04 |
|
"pwh" <gætselv@.dk> skrev i en meddelelse
news:moJyh.65$mL6.11@news.get2net.dk...
> Jeg har lige fået kød hjem fra Allergården, alt for meget
> Bla. havde jeg bestilt en svinelever, men det var en stor frossen klump
> som der er for stor til dem når den er tøet op.
> Min tanke var så at lave godbidder af det de ikke æder råt med det samme.
> Jeg kan huske at jeg for år tilbage lavde nogle godbidder i ovnen, det tog
> 100 år,
> er der noget med at det er en fordel at koge leveren først ?.
>
Jeg ved ikke om det er en fordel at koge den først, men den bliver lettere
at skære ud i mindre stykker, terne eller hvad man nu vil. Jeg plejer at
koge den så den er nogenlunde fast først. og føj hvor hele huset stinker..
jeg plejer at give leveren ca. 3 timer ved 100 gr. alt efter størrelse på
stykkerne,prik lidt i dem efterhånden, de skal ikke være FOR hårde når de
prikkes i ovnen, så bliver de hårdere end sten når de er afkølede.
Sjovt nok, så kommer de hele ud, når mine får hjemmelavede leverguffer..
mvh. marie
www.photopassion.dk
| |
pwh (08-02-2007)
| Kommentar Fra : pwh |
Dato : 08-02-07 19:20 |
|
Torben og Marie-louise Ager, skrev:
> "pwh" <gætselv@.dk> skrev i en meddelelse
> news:moJyh.65$mL6.11@news.get2net.dk...
>> Jeg har lige fået kød hjem fra Allergården, alt for meget
>> Bla. havde jeg bestilt en svinelever, men det var en stor frossen
>> klump som der er for stor til dem når den er tøet op.
>> Min tanke var så at lave godbidder af det de ikke æder råt med det
>> samme. Jeg kan huske at jeg for år tilbage lavde nogle godbidder i
>> ovnen, det tog 100 år,
>> er der noget med at det er en fordel at koge leveren først ?.
>>
>
> Jeg ved ikke om det er en fordel at koge den først, men den bliver
> lettere at skære ud i mindre stykker, terne eller hvad man nu vil.
> Jeg plejer at koge den så den er nogenlunde fast først. og føj hvor
> hele huset stinker.. jeg plejer at give leveren ca. 3 timer ved 100
> gr. alt efter størrelse på stykkerne,prik lidt i dem efterhånden, de
> skal ikke være FOR hårde når de prikkes i ovnen, så bliver de hårdere
> end sten når de er afkølede.
Ok, tak for opskriften.
>
> Sjovt nok, så kommer de hele ud, når mine får hjemmelavede
> leverguffer..
Har du ikke indtryk af at de blive fordøjet.
Så er det måske bedre at fryse leveren ned igen i passende portioner,
det må man jo ikke til mennesker, men det betyder vel ikke noget til hunde.
/Jens (som ikke selv spiser lever, bvadr)
| |
Lott (08-02-2007)
| Kommentar Fra : Lott |
Dato : 08-02-07 19:27 |
|
"pwh" <gætselv@.dk> wrote in message
news:vRJyh.70$8a7.35@news.get2net.dk...
> Så er det måske bedre at fryse leveren ned igen i passende
> portioner,
> det må man jo ikke til mennesker, men det betyder vel ikke noget til
> hunde.
Du kunne jo hakke resten af leveren og bage leverpostej, og så fryse
det ned.
Mvh. Lotte
www.lislott.dk
| |
pwh (08-02-2007)
| Kommentar Fra : pwh |
Dato : 08-02-07 19:36 |
|
Lott, skrev:
> "pwh" <gætselv@.dk> wrote in message
> news:vRJyh.70$8a7.35@news.get2net.dk...
>> Så er det måske bedre at fryse leveren ned igen i passende
>> portioner,
>> det må man jo ikke til mennesker, men det betyder vel ikke noget til
>> hunde.
>
> Du kunne jo hakke resten af leveren og bage leverpostej, og så fryse
> det ned.
Så ville mit næste spørgsmål værer,
hvordan bager man leverpostej
/Jens (som har en kødhakker)
| |
JB (08-02-2007)
| Kommentar Fra : JB |
Dato : 08-02-07 20:10 |
|
"pwh" <gætselv@.dk> skrev i en meddelelse
news:d4Kyh.74$296.24@news.get2net.dk...
> Lott, skrev:
>> "pwh" <gætselv@.dk> wrote in message
>> news:vRJyh.70$8a7.35@news.get2net.dk...
>>> Så er det måske bedre at fryse leveren ned igen i passende
>>> portioner,
>>> det må man jo ikke til mennesker, men det betyder vel ikke noget til
>>> hunde.
>>
>> Du kunne jo hakke resten af leveren og bage leverpostej, og så fryse
>> det ned.
>
> Så ville mit næste spørgsmål værer,
> hvordan bager man leverpostej
>
> /Jens (som har en kødhakker)
http://www.maduniverset.dk/webmaster/leverpostej-opskrifter.phtml
Serveres med grovt rugbrød, rødbeder, koldt øl og en snaps
Hilsen
Jytte
>
>
| |
Tove Krieger (08-02-2007)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 08-02-07 20:57 |
|
JB wrote:
> "pwh" <gætselv@.dk> skrev i en meddelelse
> news:d4Kyh.74$296.24@news.get2net.dk...
>>
>> Så ville mit næste spørgsmål værer,
>> hvordan bager man leverpostej
>>
>> /Jens (som har en kødhakker)
>
>
> http://www.maduniverset.dk/webmaster/leverpostej-opskrifter.phtml
>
> Serveres med grovt rugbrød, rødbeder, koldt øl og en snaps
>
> Hilsen
> Jytte
Hvis postejen er til dig selv, vil jeg helt klart anbefale Farmors
Leverpostej. Det er nøjagtigt den opskrift jeg altid har brugt, og den
er supergod.
Husk at du ikke må fryse en bagt postej ned, det kan den ikke tåle,
den bliver totalt vandet og smager ikke af noget. Du kan derimod godt
fryse den ned ubagt.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Lott (08-02-2007)
| Kommentar Fra : Lott |
Dato : 08-02-07 20:31 |
|
"pwh" <gætselv@.dk> wrote in message
news:d4Kyh.74$296.24@news.get2net.dk...
> Så ville mit næste spørgsmål værer,
> hvordan bager man leverpostej
Det kan laves på flere måder alt efter om du også skal spise af
den.
Den traditionelle egnet til menneskeføde.
½ kg hakket lever
150 g spæk eller fed flæskefars
1 lille revet løg
2 æg
50g smør/olie/eller margarine
50g mel
4 dl mælk
Lav en opbagt sovs af smør, mel og mælk.
sluk for varmen og tilsæt lever, spæk, æg og løg.
rør det godt sammen.
Fyld leverpostejmassen i forme og bag dem ved 160 grader i ca. 50-60
min. alt efter formenes størrelse.
Leverpostejen er færdig, når væsken i midten er klar, når man prøver
med en ske at kikke efter.
Man kan til hunde putte lidt havregryn eller grøntsager i farsen for
at strække den.
Eller lave en postej af forskellige slags kød, hjerter osv.
Mvh. Lotte
www.lislott.dk
| |
Anette (08-02-2007)
| Kommentar Fra : Anette |
Dato : 08-02-07 19:42 |
|
pwh wrote:
> Min tanke var så at lave godbidder af det de ikke æder råt med det
> samme.
Det tager hundrede år og en madpakke at lave levergodbidder - men hold fast
de er populære her i huset
Jeg bruger opskriften beskrevet på denne side
http://www.grosserguiden.dk/Godbidder/godbidder.html
Du kan jo også lave hundekiks med lever i - det er også populært
god fornøjelse
/ Anette
www.philana.dk
| |
Torben og Marie-loui~ (08-02-2007)
| Kommentar Fra : Torben og Marie-loui~ |
Dato : 08-02-07 20:32 |
|
"Anette" <abc@def.es> skrev i en meddelelse
news:45cb6ef4$0$52174$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> pwh wrote:
>> Min tanke var så at lave godbidder af det de ikke æder råt med det
>> samme.
>
> Det tager hundrede år og en madpakke at lave levergodbidder - men hold
> fast de er populære her i huset
> Jeg bruger opskriften beskrevet på denne side
> http://www.grosserguiden.dk/Godbidder/godbidder.html
>
> Du kan jo også lave hundekiks med lever i - det er også populært
>
> god fornøjelse
> / Anette
>
> www.philana.dk
>
>HA! takker, noget i den stil har jeg ledt efter.. tror jeg vil lave sådanne
>næste gang, i stedet for de ovntørrede!.
jeg har også til tider al for meget lever, jeg hakker gerne lever/hjerter
sammen, men da leveren er meget større end hjertet, synes jeg at det bliver
noget slam, så jeg hakker gerne halvt af hvert. og står så tilbage med al
for meget lever, både når jeg har lam og kalv hjemme.
mvh.. marie
www.photopassion.dk
| |
pwh (08-02-2007)
| Kommentar Fra : pwh |
Dato : 08-02-07 20:53 |
|
Torben og Marie-louise Ager, skrev:
> "Anette" <abc@def.es> skrev i en meddelelse
>> http://www.grosserguiden.dk/Godbidder/godbidder.html
>>
>> Du kan jo også lave hundekiks med lever i - det er også populært
>>
>> god fornøjelse
>> / Anette
>>
>> www.philana.dk
>>
> HA! takker, noget i den stil har jeg ledt efter.. tror jeg vil lave
> sådanne næste gang, i stedet for de ovntørrede!.
Kan du så lade værer med at stjæle opskrifter fra min seriøse tråd,
du kan bare starte din egen, din Bornholmske opskriftstyv
/Jens
| |
Torben og Marie-loui~ (08-02-2007)
| Kommentar Fra : Torben og Marie-loui~ |
Dato : 08-02-07 21:28 |
|
"pwh" <gætselv@.dk> skrev i en meddelelse
news:dcLyh.88$Xa1.4@news.get2net.dk...
> Torben og Marie-louise Ager, skrev:
>> "Anette" <abc@def.es> skrev i en meddelelse
>
>>> http://www.grosserguiden.dk/Godbidder/godbidder.html
>>>
>>> Du kan jo også lave hundekiks med lever i - det er også populært
>>>
>>> god fornøjelse
>>> / Anette
>>>
>>> www.philana.dk
>>>
>> HA! takker, noget i den stil har jeg ledt efter.. tror jeg vil lave
>> sådanne næste gang, i stedet for de ovntørrede!.
>
> Kan du så lade værer med at stjæle opskrifter fra min seriøse tråd,
> du kan bare starte din egen, din Bornholmske opskriftstyv
>
æv bæv...((-;
mvh. marie -som vist også skal prøve sig med hjemmelavet
leverpostej...mums! med ristet bacon/champignoner...
| |
HvB (09-02-2007)
| Kommentar Fra : HvB |
Dato : 09-02-07 17:47 |
|
Smøg Ærmerne op:
500 g lever
4 dl grahamsmel
½ dl hvedeklid
½ dl hørfrø
1 tskf. potaske (opløses i lidt vand)
½ tsk, salt
2 skf sirup
3½ dl ymer.
mos (blendl) lever og bland det hele sammen. Bag i bunden af en bradepande
eller bageplade knap 1 time ved 170 grader. Skær den i småstykker. Tør i
ovnen ved 50 grader i 7-8 timer - de skal være helt sprøde.
Lur mig.... de smutter ned! Selv dine gæster vil elske dem sammen med et
køligt glas hvidvin *GGG*
HvB
"Torben og Marie-louise Ager" <dsl134977NOSPAM@vip.cybercity.dk> skrev i en
meddelelse news:45cb87b7$0$142$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
>
> "pwh" <gætselv@.dk> skrev i en meddelelse
> news:dcLyh.88$Xa1.4@news.get2net.dk...
>> Torben og Marie-louise Ager, skrev:
>>> "Anette" <abc@def.es> skrev i en meddelelse
>>
>>>> http://www.grosserguiden.dk/Godbidder/godbidder.html
>>>>
>>>> Du kan jo også lave hundekiks med lever i - det er også populært
>>>>
>>>> god fornøjelse
>>>> / Anette
>>>>
>>>> www.philana.dk
>>>>
>>> HA! takker, noget i den stil har jeg ledt efter.. tror jeg vil lave
>>> sådanne næste gang, i stedet for de ovntørrede!.
>>
>> Kan du så lade værer med at stjæle opskrifter fra min seriøse tråd,
>> du kan bare starte din egen, din Bornholmske opskriftstyv
>>
> æv bæv...((-;
>
> mvh. marie -som vist også skal prøve sig med hjemmelavet
> leverpostej...mums! med ristet bacon/champignoner...
>
>
>
--------------------------------------------------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 1536 spam-mails
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent en gratis SPAMfighter her.
| |
HvB (09-02-2007)
| Kommentar Fra : HvB |
Dato : 09-02-07 17:08 |
|
Smøg Ærmerne op:
500 g lever
4 dl grahamsmel
½ dl hvedeklid
½ dl hørfrø
1 tskf. potaske (opløses i lidt vand)
½ tsk, salt
2 skf sirup
3½ dl ymer.
mos (blendl) lever og bland det hele sammen. Bag i bunden af en bradepande
eller bageplade knap 1 time ved 170 grader. Skær den i småstykker. Tør i
ovnen ved 50 grader i 7-8 timer - de skal være helt sprøde.
Lur mig.... de smutter ned! Selv dine gæster vil elske dem sammen med et
køligt glas hvidvin *GGG*
HvB
"Torben og Marie-louise Ager" <dsl134977NOSPAM@vip.cybercity.dk> skrev i en
meddelelse news:45cb87b7$0$142$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
>
> "pwh" <gætselv@.dk> skrev i en meddelelse
> news:dcLyh.88$Xa1.4@news.get2net.dk...
>> Torben og Marie-louise Ager, skrev:
>>> "Anette" <abc@def.es> skrev i en meddelelse
>>
>>>> http://www.grosserguiden.dk/Godbidder/godbidder.html
>>>>
>>>> Du kan jo også lave hundekiks med lever i - det er også populært
>>>>
>>>> god fornøjelse
>>>> / Anette
>>>>
>>>> www.philana.dk
>>>>
>>> HA! takker, noget i den stil har jeg ledt efter.. tror jeg vil lave
>>> sådanne næste gang, i stedet for de ovntørrede!.
>>
>> Kan du så lade værer med at stjæle opskrifter fra min seriøse tråd,
>> du kan bare starte din egen, din Bornholmske opskriftstyv
>>
> æv bæv...((-;
>
> mvh. marie -som vist også skal prøve sig med hjemmelavet
> leverpostej...mums! med ristet bacon/champignoner...
>
>
>
--------------------------------------------------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 1536 spam-mails
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent en gratis SPAMfighter her.
| |
Torben og Marie-loui~ (09-02-2007)
| Kommentar Fra : Torben og Marie-loui~ |
Dato : 09-02-07 20:44 |
|
"HvB" <baldrian**@@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:X%0zh.129$jW3.88@news.get2net.dk...
> Smøg Ærmerne op:
>
> 500 g lever
> 4 dl grahamsmel
> ½ dl hvedeklid
> ½ dl hørfrø
> 1 tskf. potaske (opløses i lidt vand)
> ½ tsk, salt
> 2 skf sirup
> 3½ dl ymer.
>
> mos (blendl) lever og bland det hele sammen. Bag i bunden af en bradepande
> eller bageplade knap 1 time ved 170 grader. Skær den i småstykker. Tør i
> ovnen ved 50 grader i 7-8 timer - de skal være helt sprøde.
>
> Lur mig.... de smutter ned! Selv dine gæster vil elske dem sammen med et
> køligt glas hvidvin *GGG*
>
> HvB
>
hmm... er det hundekiks, som mine gæster vil elske -eller? (((-;
mvh. marie
www.photopassion.dk
| |
Jan Rudkøbing (24-02-2007)
| Kommentar Fra : Jan Rudkøbing |
Dato : 24-02-07 18:34 |
|
"Anette" <abc@def.es> skrev i en meddelelse
news:45cb6ef4$0$52174$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Det tager hundrede år og en madpakke at lave levergodbidder - men hold
> fast de er populære her i huset
> Jeg bruger opskriften beskrevet på denne side
> http://www.grosserguiden.dk/Godbidder/godbidder.html
Hiver lige fat i denne tråd - selv om den er lidt gammel...
Allerførst tak for linket, Anette. Har ledt efter gode guf-opskrifter
(udover lever)...
Men kan man mon ikke udelade saltet? I nogle af opskrifterne bruges der både
boullion og salt - og så synes jeg altså, at der bliver for høj
saltkoncentration til en hund... (ikke at jeg ligefrem har vildt meget
forstand på den slags, det er bare en tanke)
Mvh Ann K
--------------------------------------------------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 121 spam-mails
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent en gratis SPAMfighter her.
| |
Anette (28-02-2007)
| Kommentar Fra : Anette |
Dato : 28-02-07 11:26 |
|
Jan Rudkøbing wrote:
> Men kan man mon ikke udelade saltet? I nogle af opskrifterne bruges
> der både boullion og salt - og så synes jeg altså, at der bliver for
> høj saltkoncentration til en hund... (ikke at jeg ligefrem har vildt
> meget forstand på den slags, det er bare en tanke)
Hej Ann
Hvis der er boullion i en opskrift - kommer jeg ikke salt i også. Der må
være rigeligt salt i boullionen.
Hundene æder diverse kiks og guffer med største fornøjelse - uden salt
God fornøjelse
/ Anette
| |
|
|