"Kate" <doughnut@oliwer.invalid> skrev i en meddelelse
news:45c391ef$0$178$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
>I mit fagblad er der altid en madopskrift og denne måned er ingen
> undtagelse.
> Opskriften er på hjemmelavede kebabspyd med ris og tahindressing. Nu
> tilspørger jeg jer....Hvad er tahin?
Som andre har svaret, er det en form for pasta eller smør af malede
sesamfrø.
Vær opmærksom på at der er to former i handelen: En mørk type af uafskallede
frø, som er ristet temmelig mørkt. Den har en kraftig, lidt bitter smag og
smørbar konsistens. Den sælges i helsekostbutikker og i mange supermarkeder,
ofte af mærket Urtekram.
Den anden type er lys, nærmest flydende og med en mild sesamsmag. Den købes
hos etniske grønthandlere og den slags steder.
Det er sandsynligvis den sidstnævnte type du skal bruge. Den er også meget
billigere.
Glassene ser typisk sådan her ud:
http://www.narguile.ch/images/Tahina.JPG
http://www.aldoukan.com/dk/images/food/tahina.jpg
http://www.e-buy.jp/grandbazaar/images/6361.gif
MVH
Peter