"Jonas Kofod" <news@jlkofod.dk> skrev i en meddelelse
news:45b391f5$0$49198$14726298@news.sunsite.dk...
> hedelyngen@gmail.com wrote:
>
>> Hej Jonas
>> Gider du ikke at beskrive lidt mere om margarine i revet ost - jeg
>> tror ikke jeg forsår det du har skrevet...?
>
> Jo da. Mange af de produkter som vi i almindelighed tager for revet ost -
> nede i kølemontren hos supermarkedet og andre steder vi køber fødevarer -
> er rent faktisk vegetabilsk olie med tilsat farve.
> De må så ikke hedde noget med ost, men hedder så "pizza toppings" eller
> typiske ostenavne uden ordet ost bliver brugt, nogle gange hedder de ost
> på trods og under alle omstændigheder bliver de præsenteret så de på alle
> måder giver indtryk af at det skal bruges som og er "revet ost".
> Så det gælder om at se sig for og kigge på ingredienserne. Hvis man gør
> det vil man se at de fleste pakker og mærker viser sig at være vegetabilsk
> fedt, med andre ord margarine.
>
> Det er iøvrigt en ting der nu og da kommer op og vende i
> forbrugerprogrammer/indslag, Go'morgen Danmark og lignende steder.
>
> Såvidt jeg husker har Fakta en "salatost" af blandet cheddar og mozzarella
> som altså således virkeligt er ost.
>
> Hos Arla kan jeg iøvrigt se at denne form for "ost" gives betegnelsen
> analogoste:
>
http://www.arla.dk/weblog/revet-ost-er-ikke-altid-ost.html
>
> Når jeg læser videre i teksten lærer jeg at der findes analog oste af fine
> og mindre fine kvaliteter. Hvor en "fin" kvalitet er palmeolie og sælges
> under navnet "Majlyst". Når man allerede betragter analog ost som et
> underlødigt produkt kan man godt begynde at undre sig over hvor langt ned
> vi kan komme.
Jamen så er det da derfor, det ikke smager af noget!!! Jeg holdt for år
siden op
med at købe slige poser, i stedet får en halvgammel klovborg lige en med
rivejernet og smager langt bedre, men jeg er alligevel chokeret over det du
skriver.
vh. Jette