Hej
Michael Nørgaard wrote:
> Min kæreste og jeg diskuterer indimellem det her med at bruge varmt vand fx
> til at skylle grønsager el.lign. Hun påstår hårdnakket, at der er flere
> bakterier i det varme vand pga vandrørene - eller måske noget andet. Jeg vil
> jo ikke afvise det, da der vel er en vis logik i a bakterier trives bedre i
> varmere omgivelser, men er der nogen, der har en mere faktuel
> forklaring?!?!?
Ja, der er to muligheder. Hun har og du har ret.
Mulighed 1: I har en varmtvandsbeholder. Her har du typisk 100l stående
som er opvarmet ved at varmerørene løber igennem. I disse beholdere kan
du sagtens have bakteriedannelser og i så fald fraråder man at bruge
vandet til madlavning.
Mulighed 2: I har en gennemstrømningsvarmer. Her opvarmes vandet først i
det øjeblik du åbner for det varme vand. Her kan bakterier simpelthen
ikke nå at formere sig i en grad der har betydning, da bakterier skal
bruge ca 30 minutter på at dele sig. Det vand der står i rørene køles
desuden hurtigt af til almindelig temperatur, så det betyder heller ikke
noget.
Så som du kan se afhænger svaret af hvilken installationsform i har.
--
Med venlig hilsen Karsten Feddersen -
http://www.feddersen.dk