|
| Hjemmelavet leverpostej Fra : Jørgen |
Dato : 01-01-07 11:36 |
|
Oldfruen har lavet leverpostej til jul, dejlig hjemmelavet leverpostej. Jeg
spurgte hende, hvorfor der er så stor forskel på slagterens luksus
leverpostej og min kones? Hun svarer, at der er nok mere lever i hendes
hjemmelavede.
Så undrer det mig, at man ikke laver slagterens luksusleverpostej lige så
god som, min kones, hvis der kun er leveren til forskel. Svinelever er jo en
af de billigste madvarer, vi har.
Har I andre bud?
Glædeligt nytår
Jørgen
| |
Jette (01-01-2007)
| Kommentar Fra : Jette |
Dato : 01-01-07 11:56 |
|
"Jørgen" <skjelm@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4598e44c$0$150$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Oldfruen har lavet leverpostej til jul, dejlig hjemmelavet leverpostej.
> Jeg spurgte hende, hvorfor der er så stor forskel på slagterens luksus
> leverpostej og min kones? Hun svarer, at der er nok mere lever i hendes
> hjemmelavede.
>
> Så undrer det mig, at man ikke laver slagterens luksusleverpostej lige så
> god som, min kones, hvis der kun er leveren til forskel. Svinelever er jo
> en af de billigste madvarer, vi har.
>
> Har I andre bud?
>
> Glædeligt nytår
> Jørgen
>
Vand og mel er vel billigere end lever
Jeg køber sådan en frossen pølse i Kvickly hvor, så vidt jeg husker, er 60%
lever og
40% spæk og den giver en super og alligevel mager leverp.
Hilsen Jette
| |
Pernille Højgaard (01-01-2007)
| Kommentar Fra : Pernille Højgaard |
Dato : 01-01-07 15:15 |
|
"Jette" <sussex25@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4598e8c1$0$3559$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
>
> 40% spæk
??
>mager leverp
???????
Godt nytår
Pernille
| |
Jette (01-01-2007)
| Kommentar Fra : Jette |
Dato : 01-01-07 17:01 |
|
"Pernille Højgaard" <ph@praxis-it.NOSPAM> skrev i en meddelelse
news:4599174c$0$8691$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Jette" <sussex25@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4598e8c1$0$3559$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>>
>>
>> 40% spæk
> ??
>
>>mager leverp
> ???????
>
Leverpostegen virker i hvert fald meget mere fast og mager end diverse
supermarkeds- og slagterleverposteg.
vh. Jette
| |
Max (01-01-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 01-01-07 12:07 |
|
Hej Jørgen
> Har I andre bud?
Utrolig mange kan godt lide leverpostej, men de
kan ikke lide smagen af lever.
--
Mvh Max
| |
Klaus Alexander Seis~ (01-01-2007)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 01-01-07 12:13 |
|
Max skrev:
> Utrolig mange kan godt lide leverpostej, men de
> kan ikke lide smagen af lever.
Stegt lever og leverpostej smager vidt forskelligt.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135135524398886354575183687snlbxq'|dc
| |
Max (01-01-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 01-01-07 12:48 |
|
Hej Klaus
> Stegt lever og leverpostej smager vidt forskelligt.
Ja, men de smager nu begge af lever. Forvørigt er der
leverpostej der tales om ikke stegt lever.
Ps: jeg tror sgu lige jeg skal i fryseren og hente noget
lever til en gang stegt lever :)
--
Mvh Max
| |
Klaus Alexander Seis~ (01-01-2007)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 01-01-07 14:01 |
|
Max skrev:
>> Stegt lever og leverpostej smager vidt forskelligt.
>
> Ja, men de smager nu begge af lever. Forvørigt er der
> leverpostej der tales om ikke stegt lever.
Ja, men du skrev at du synes at det er underligt når folk der
ikke kan lide lever godt kan lide leverpostej. Når lever ikke
serveres som leverpostej, er det ofte som stegt lever - derfor
min formulering.
Jeg synes at stegt lever, hvadenten det så er fra kalv eller svin,
smager afskyeligt, men jeg ynes for det meste at leverpostej er
ok (det er dog ikke noget jeg normalt har i pålægsrepertoiret).
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135135524398886354575183687snlbxq'|dc
| |
Ukendt (01-01-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 01-01-07 14:27 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:enb0m1$14u$1@minji.szn.dk...
>
> Jeg synes at stegt lever, hvadenten det så er fra kalv eller svin,
> smager afskyeligt, men jeg ynes for det meste at leverpostej er
> ok (det er dog ikke noget jeg normalt har i pålægsrepertoiret).
>
Et lille tip: Hvis du ikke bryder dig om den lidt skarpe smag leveren kan
få, så lad være med at stege den for hårdt og længe. Mmmmmm, stegt lever med
bløde løg <savle>
mvh Ebbe
--
Mænd holder ikke op med at lege fordi de bliver gamle.
Mænd bliver gamle fordi de holder op med at lege.
| |
Herluf Holdt, 3140 (01-01-2007)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 01-01-07 15:08 |
|
Ebbe [7000] skrev:
> Et lille tip: Hvis du ikke bryder dig om den lidt skarpe smag
> leveren kan få, så lad være med at stege den for hårdt og
> længe. Mmmmmm, stegt lever med bløde løg <savle>
Uhmmmm. Jeg holder meget af stegt lever. Men der må bare
ikke være seje "elastikker" i. Da jeg var ung, fik jeg at vide
at man burde spise 'indmad' en gang om ugen. Så fik man
dækket sit behov for A, D og E-vitaminer + folinsyre. En
anden god 'indmad' er er hjerter.
Faktisk troede jeg at leverpostej kunne dække mit behov
for ovennævnte vitaminer, men det hjælper jo ikke meget,
hvis der er for lidt lever i. Hvordan er det med 'patéer'?
Er der ret meget lever i dem?
--
Herluf
- bedre nytår :·)
| |
Klaus Alexander Seis~ (01-01-2007)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 01-01-07 16:15 |
|
Ebbe skrev:
> Et lille tip: Hvis du ikke bryder dig om den lidt skarpe smag
> leveren kan få, så lad være med at stege den for hårdt og længe.
Jeg synes at stegt lever lugter godt, og derfor lader jeg mig med
mellemrum friste til at smage det - især hvis kokken påstår at 'folk
der normalt ikke kan lide lever, synes som regel godt om min'. Jeg
er dog endnu ikke stødt på en tilberedning der har fået mig til at
spise en hel portion, så jeg tvivler på at letstegt lever vil være
sagen, men tak for tippet.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135135524398886354575183687snlbxq'|dc
| |
Ralph (01-01-2007)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 01-01-07 13:44 |
|
"Jørgen" <skjelm@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4598e44c$0$150$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Oldfruen har lavet leverpostej til jul, dejlig hjemmelavet leverpostej.
> Jeg > spurgte hende, hvorfor der er så stor forskel på slagterens luksus
> leverpostej og min kones? Hun svarer, at der er nok mere lever i hendes
> hjemmelavede.
En opskrift måske, den gik rent ind til diverse julefrokoster, efter
huskeren.
2 kg svinelever
300 g spæk
700 g. kogte kartofler
3-4 løg
1-2 dåser benfri sild
hakkes igennem kødhakker.
lav en opbagning af :
8 spsk mel
2-300 g. smør/marg.
3/4 l. mælk
Køles ned, vendes i levermassen
7-8 æg røres i
salt
peber
allehånde
st. nelliker
bager knap en time ved 180 grader
nok til 2 x 20 mennesker + 3 mellemstore postejer i fryseren
--
Ralph
| |
Max (01-01-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 01-01-07 14:47 |
|
Hej Ralph
> En opskrift måske, den gik rent ind til diverse julefrokoster, efter
> huskeren.
Den er gemt, lyder spænnende, takker for den.
--
Mvh Max
| |
|
|