"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
news:uzm95tyak.fsf@trinekc.dk...
> "Marianne" <skriv@ikke.dk> writes:
>
>> Jeg har lige været i byen efter frisk fisk til sushi. Min
>> fiskehandler
>> hævder, at INGEN sushi-kokke fryser fisken, som man ellers skal,
>> før den
>> serveres.
>
> Der har lige været en artikel i Politiken, om at den spanske
> regering
> har vedtaget et dekret, der kræver at fisk og skaldyr skal nedfryses
> til under 20 minusgrader inden det serveres.
>
> Kokkene er rystede og meget, meget sure, for de mener det ødelægger
> vævet i fiskens kød.
>
>
http://politiken.dk/udland/article214660.ece
>
> Så hvis jeg havde tid, tror jeg, at jeg ville fryse fisken, havde
> jeg
> ikke, så ville jeg ikke gøre det.
>
De parasitter som dræbes ved frysning er ingen blevet syg af
Vandtab som sker ved frysning er selv de fintsmagende japanere ret
ligeglade med ved sushi
Der er jo ikke tale om at fisk ellr skaldyhr bliver seje, trådede
eller ændrer smagsstofmolekyler, kun vand og konsistens bliver ganske
lidt ændret
;om lpme kan som alle japanere smage foskel på 200 slags fisk, men
ikke på om frossen eller ikke frossen
Klipfisk der havde været tørret helt smagte efter kogning helt som
frisk torsk - syntes jeg.