Jan Boegh har bragt dette til os:
> Helt ærligt - kan du godt smage forskel på gourmetsalt og
> ganske alm. havsalt, når du bruger det som her foreslået? Jeg
> har forsøgt mig med noget steg, hvor jeg havde to kødstykker,
> og i et selskab på 8 særdeles madglade og -vante var ingen i
> stand til at smage forskel.
Der er _ingen_ som kan smage forskel på køkkensalt og havsalt i
madlavningen:
<
http://www.techmedia.dk/default.asp?Action=Details&Item=705>
Hent ovenstående artikkel på linket.
Jeg vidste ikke, at der findes noget som kaldes 'Gourmetsalt'.
> Så herefter har jeg reserveret det hundedyre gourmetsalt til
> bordet, tyndtskåret filet, røget dyrekølle og lignende.
Det er forskellen på saltkrystallernes udformning og størrelse,
som afgør forløbet af oplevelsen af saltets smagsintensitet.
Gourmetsaltning er en metode, hvor man salter et helt kødstykke
med mellen 0,5 og 1% (køkkensalt) af kødets vægt i mindst 3
timer for store kødstykker (gerne et døgn) eller i en time
(eller to) for udskårne bøffer.
Metoden er beskrevet - og testet ved blindsmagning - i pjecen
"Stegning af kød - myter fakta og nye metoder".
Håber ovenstående opklarede misforståelsen. Nu kan jeg godt se,
at mine udgydelser kunne mistolkes, beklager.
m.v.h. Emil