> Jeg er vild med den tunesiske ret cous cous.
Også mig!
De gange jeg har fået retten,
> har den bestået af oksekød og stærke pølser i en stærk (harissa) tomatsovs
> med rodfrugter og kikærter.
>
Pølserne hedder "merguez" og der er flere steder i hovedstaden (nu kender
jeg ikke andre dele af landet) hvor man kan få dem friske, og de er stærke
nok, at harissa er overflødig
Lave couscous ordentligt er en laaang sag og tager mange timer, men
quick&dirty udgave kan også være en fornøjelse. Den jeg fik i Tunesien var
med lam, og maaange grøntsager - tomat, courgette, kikærter, græsker,
kartofler, gulerødder, rosiner, og andet jeg nu glemmer.
Denne her ser mere marokkansk ud:
http://www.oproerframaven.dk/bazar/opskrifter/
Cuscussu' er den sicilianske variant som laves med fisk istedet, og som i
Magreb tilberedes i de stablede lergryder som danner en "couscoussiere" (ja
trinacria alias sicilien var en arabisk koloni en gang)
Man kan også lave falafel, og farinata, søg lidt med google...
Sandra