|
| samosas Fra : Ukendt |
Dato : 06-12-06 15:56 |
|
Hejsa,
På Taj Indian Restaurant i Jernbanegade, og sikker mange andre steder, laver
kokken geniale Samosa'er -- de er stegt i noget specielt fedstof... Han vil
ikke ud med hvad han bruger, men hvis der er nogen herinde der har smagt
dem, kan I så identificere fedstoffet?
Jeg ved ikke om det er svinefedt, de er jo muslimske, eller palmin - eller
noget tredje?
Nogen forslag?
HC
| |
Ebbe Kristensen (06-12-2006)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 06-12-06 16:02 |
| | |
Ukendt (07-12-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 07-12-06 01:34 |
|
> Ghee?
>
> http://en.wikipedia.org/wiki/Ghee
>
> Ebbe
Nåhhh ja... D'OH!!! Hvorfor tænkte jeg ikke på det?
Gad vide om man kan få det i nogle af invandrerkøbmændene... Det må man
næsten ku'.
| |
Ukendt (07-12-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 07-12-06 01:38 |
|
> Gad vide om man kan få det i nogle af invandrerkøbmændene... Det må man
> næsten ku'.
Og det fandt jeg så lige ud af, at SuperBrugsen fører i dåser.
| |
Jens Axel Søgaard (07-12-2006)
| Kommentar Fra : Jens Axel Søgaard |
Dato : 07-12-06 11:20 |
|
Hans Christian Vang skrev:
>> Gad vide om man kan få det i nogle af invandrerkøbmændene... Det må man
>> næsten ku'.
>
>
>
> Og det fandt jeg så lige ud af, at SuperBrugsen fører i dåser.
Hvad stod det ved siden af?
--
Jens Axel Søgaard
| |
Ukendt (07-12-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 07-12-06 18:19 |
|
>> Og det fandt jeg så lige ud af, at SuperBrugsen fører i dåser.
>
> Hvad stod det ved siden af?
Jeg har ikke hentet det endnu, men jeg læste det på Arla's hjemmeside...
| |
Kim Schulz (06-12-2006)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 06-12-06 16:17 |
|
On Wed, 6 Dec 2006 15:55:55 +0100
"Hans Christian Vang" <....> wrote:
> Hejsa,
>
> På Taj Indian Restaurant i Jernbanegade, og sikker mange andre
> steder, laver kokken geniale Samosa'er -- de er stegt i noget
> specielt fedstof... Han vil ikke ud med hvad han bruger, men hvis der
> er nogen herinde der har smagt dem, kan I så identificere fedstoffet?
>
> Jeg ved ikke om det er svinefedt, de er jo muslimske, eller palmin -
> eller noget tredje?
>
> Nogen forslag?
et gæt kunne være palmeolie uden at have smagt dem.
--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com
| |
mcloud (06-12-2006)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 06-12-06 16:44 |
|
"Hans Christian Vang" <....> skrev i en meddelelse
news:4576da04$0$159$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> kokken geniale Samosa'er -- de er stegt i noget specielt fedstof... Han
vil
> ikke ud med hvad han bruger, men hvis der er nogen herinde der har smagt
> dem, kan I så identificere fedstoffet?
>
> hej
Check lige denne side
http://www.outofthefryingpan.com/recipes/samosas.shtml
>
mvh mcloud
| |
Herluf Holdt, 3140 (06-12-2006)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 06-12-06 16:46 |
|
Hans Christian Vang skrev:
> På Taj Indian Restaurant i Jernbanegade, og sikker mange
> andre steder, laver kokken geniale Samosa'er -- de er stegt
> i noget specielt fedstof... Han vil ikke ud med hvad han
> bruger, men hvis der er nogen herinde der har smagt dem,
> kan I så identificere fedstoffet?
>
> Jeg ved ikke om det er svinefedt, de er jo muslimske, eller
> palmin - eller noget tredje?
> Nogen forslag?
Sesamolie.
(Palmin er et handelsnavn for /plantesmør/ af renset
og bleget kokosfedt).
--
Herluf :·)
| |
Tove Krieger (06-12-2006)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 06-12-06 16:48 |
|
Hans Christian Vang <....> wrote:
> Hejsa,
>
> På Taj Indian Restaurant i Jernbanegade, og sikker mange andre
> steder, laver kokken geniale Samosa'er -- de er stegt i noget
> specielt fedstof... Han vil ikke ud med hvad han bruger, men hvis
> der er nogen herinde der har smagt dem, kan I så identificere
> fedstoffet?
> Jeg ved ikke om det er svinefedt, de er jo muslimske, eller palmin
> - eller noget tredje?
>
> Nogen forslag?
>
> HC
Fandt denne på nettet:
http://www.outofthefryingpan.com/recipes/samosas.shtml
Det ser ud til at der bruges jordnøddeolie hvis de skal frituresteges.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
(Irish proverb)
| |
Kim Schulz (07-12-2006)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 07-12-06 08:11 |
|
On Thu, 7 Dec 2006 01:38:25 +0100
"Hans Christian Vang" <....> wrote:
>
> > Gad vide om man kan få det i nogle af invandrerkøbmændene... Det må
> > man næsten ku'.
>
>
>
> Og det fandt jeg så lige ud af, at SuperBrugsen fører i dåser.
Ellers er det jo blot at smelte usaltet smør indtil alle
"affaldsstoffer" er bundfældet/fordampet.
--
Kim Schulz | Private : http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business: http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime: http://www.fundanemt.com
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (07-12-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 07-12-06 10:30 |
|
Kim Schulz wrote:
> Ellers er det jo blot at smelte usaltet smør indtil alle
> "affaldsstoffer" er bundfældet/fordampet.
Ved *meget* lav varme, skummende overfladen løbende, og til sidst gennem
filter, hvis det skal være perfekt. Færdig ghee skal være meget dyrt,
for at jeg ville gide lave det selv.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Klaus Alexander Seis~ (07-12-2006)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 07-12-06 16:06 |
|
Kevin Borbye Edelvang skrev:
> Færdig ghee skal være meget dyrt, for at jeg ville gide lave
> det selv.
Jeg regner det ikke for nogen sag at lave klaret smør selv - det tager
et kvarters tid + noget afkølning, og så har man det lækreste fedtstof
med duft af fine flødekarameller. Jeg bruger gerne det tyske rullesmør
fra Føtex, som har en meget fin aroma (blot ærgerligt at det ikke er
økologisk).
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
|
|