Jeg bager brune kager hvert år efter denne opskrift. Dobbel portion, vi er 6
i familien. Som regel må jeg igang anden gang, hvis jeg skal være sikker på
at der er kager til, mellem jul og nytår.
1 kg mel
15 g potaske
30 g kanel (15 g)
20 g st. nelliker (10 g)
20 g kardemomme (10 g)
20 g st. ingefær (0 g)
750 g mørk sirup (sirup)
250 g rigtigt smør, ikke blandingsprodukt (smør eller margarine)
250 g mørkt muscovado sukker (sukker)
100 g hakkede mandler (50 g)
100 g sukat (50 g)
100 g pommeransskal (50 g)
revet skal fra en hel citron (fra en ½ citron)
Hvis man laver kagerne lidt tykke bliver de dejligt karamelagtige i
midten...mums
Det der står i parantes er hvad der stod i opskriften, men jeg kan godt lide
masser af krydderier, det må gerne bide lidt på tungen.
Opskriften er frit efter Ingeborg Suhr anno 1939.
--
Ib