Thomas Damgaard Nielsen wrote:
> Hej
>
> Hvem kan anbefale en god opskrift på muslinger?
>
>
> --
> Thomas Damgaard Nielsen
>
http://thomasdamgaard.dk/
> Svar venligst under det du citerer. Se hvorfor og
> hvordan på
http://usenet.dk/netikette/citatteknik.html
Hej Thomas.
Jeg har saxet en opskrift fra min hjemmeside, på 'musling i sauce'.
Retten er velafprøvet.
(Jeg har erfaret, at det er vigtigt med et rigtig godt brød til
retten. Og brug smør, i stedet for margarine)
Ingredienser:
2 kg. blåmuslinger
2 løg
5 skalotteløg
2 dl. hvidvin
Timian
1 laurbærblad
1 stilk persille
Salt og peber
Til saucen skal du bruge:
Smør eller margarine
1 spsk. mel
2 æggeblommer
1 dl. creme fraiche
Saften af 1 citron
5 fed hvidløg
Smør
Salt
Sådan gør du:
Sortér muslingerne, og smid de åbne væk.
Skyl og børst dyrene.
Hak alle løgene samt 2 skalotteløg fint, damp dem i hidvin i en stor
gryde.
Smid peber, timian, laurbærblad og persillen i gryden.
Lad det simre et par minutter.
Hæld muslingerne i lagen, og lad dem koge med 5 minutter, til de har
åbnet sig.
De lukkede muslinger kasseres.
Tag muslingerne op af lagen, og fjern skallerne. Læg muslingekødet i
en skål, og hold dem varme.
Resten af skalotteløgene hakkes fint, og svitses i godt med smør
eller margarine.
Drys mel over, og rør grundigt i retten 5 minutter. Tilsæt salt.
Spæd med kogelagen til en fin konsistens, og lad den koge yderligere 5
minutter.
Rør æggeblommerne med creme fraiche og citronsaft, og pisk det i
saucen.
Nu må den ikke koge.
Pres hvidløgene i saucen.
Smid et par klumper smør eller margarine mere i gryden, og pisk til
det er smeltet.
Hæld nu saucen over de tilberedte muslinger, og servér med en skive
godt brød.
Venlig hilsen Jørgen
www.fiskeopskrift.dk