/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ild til Creme Brulee?
Fra : Gainsbourg


Dato : 04-10-06 23:09

På en rejse i Toscana fik vi en meget lækker dessert, som smagte af Creme
Brulee. Men i stedet for at servere desserten på normal vis, med sukkeret
karamelliseret (under grill eller med brænder), så kom tjeneren med
desserten brændende og den stod og brændte videre temmelig længe på bordet,
mens sukkeret langsom krystalliseredes.

Det smagte utrolig godt (bedre end når den laves på normal vis) og det var
meget elegant og hyggeligt at sidde og se sukkeret boble og karamelisere. Nu
er spørgsmålet bare hvordan genskabes det? Det smagte ikke som om der var
tilsat nogen form for spiritus (og det benægtede tjereren da også) - så
hvordan får man ild i sukkeret og får det til at brænde så længe?

Alle forslag modtages med tak!

Med venlig hilsen
Gainsbourg

P.S. Jeg kan ikke huske om desserten blev serveret under navnet Creme
Brulee - eller måske Creme Catalana...eller måske noget helt tredie, men
conceptet var i øvrigt som det man kender fra Creme Brulee.



 
 
Max (05-10-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 05-10-06 07:37

Hej Gainsbourg

> benægtede tjereren da også) - så hvordan får man ild i sukkeret og
> får det til at brænde så længe?

Jeg ved ikke hvordan det er lavet, men der har sikkert ikke været
ild i sukkeret, brændt sukker smager forfærdentlig.

Mvh Max



T. (05-10-2006)
Kommentar
Fra : T.


Dato : 05-10-06 16:30


"Gainsbourg" <isl41688@THORSTENimage.dk> skrev i en meddelelse
news:452430fb$0$49200$14726298@news.sunsite.dk...
> På en rejse i Toscana fik vi en meget lækker dessert, som smagte af Creme
> Brulee. Men i stedet for at servere desserten på normal vis, med sukkeret
> karamelliseret (under grill eller med brænder), så kom tjeneren med
> desserten brændende og den stod og brændte videre temmelig længe på
> bordet, mens sukkeret langsom krystalliseredes.
>
> Det smagte utrolig godt (bedre end når den laves på normal vis) og det var
> meget elegant og hyggeligt at sidde og se sukkeret boble og karamelisere.
> Nu er spørgsmålet bare hvordan genskabes det? Det smagte ikke som om der
> var tilsat nogen form for spiritus (og det benægtede tjereren da også) -
> så hvordan får man ild i sukkeret og får det til at brænde så længe?
>
> Alle forslag modtages med tak!
>
> Med venlig hilsen
> Gainsbourg
>
> P.S. Jeg kan ikke huske om desserten blev serveret under navnet Creme
> Brulee - eller måske Creme Catalana...eller måske noget helt tredie, men
> conceptet var i øvrigt som det man kender fra Creme Brulee.

Hej
Når du har lavet din Creme Brulee, strør du noget rørsukker henover.
Derefter tager du en lille indendørs gasbrænder ( jeg har købt en til 50kr.
i Netto)og kører frem og tilbage, henover sukker så det begynder at boble,
server det lige efter.

Hilsen
T



Jan Bøgh (08-10-2006)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 08-10-06 18:11

Gainsbourg skrev i 452430fb$0$49200$14726298@news.sunsite.dk dette:
> På en rejse i Toscana fik vi en meget lækker dessert, som smagte af
> Creme Brulee. Men i stedet for at servere desserten på normal vis,
> med sukkeret karamelliseret (under grill eller med brænder), så kom
> tjeneren med desserten brændende og den stod og brændte videre
> temmelig længe på bordet, mens sukkeret langsom krystalliseredes.
>
> Det smagte utrolig godt (bedre end når den laves på normal vis) og
> det var meget elegant og hyggeligt at sidde og se sukkeret boble og
> karamelisere. Nu er spørgsmålet bare hvordan genskabes det? Det
> smagte ikke som om der var tilsat nogen form for spiritus (og det
> benægtede tjereren da også) - så hvordan får man ild i sukkeret og
> får det til at brænde så længe?

Det er sikkert en Panna Cotta der er flamberet med en eller anden likør.

vh
Jan

--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408527
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste