|
| Flæskesteg på weber... ?? Fra : JAS |
Dato : 04-10-06 07:22 |
|
Hejsa
Jeg skal lave en flæskesteg på lørdag og har faktisk tænkt på at lave den på
min Weber (47 cm modellen).
Men hvad skal gerne temperaturen være, er der nogle specielle ting man bør
tænke over når man laver den på en grill, hvordan med kraft til at lave
sovs....
Mvh
Jan
| |
xxx (04-10-2006)
| Kommentar Fra : xxx |
Dato : 04-10-06 07:40 |
|
"JAS" <jan@soerensen.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:45235304$0$14036$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Jeg skal lave en flæskesteg på lørdag og har faktisk tænkt på at lave den
> på min Weber (47 cm modellen).
>
Da ikke her midt i ramadanen
| |
mcloud (04-10-2006)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 04-10-06 07:48 |
|
"JAS" <jan@soerensen.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:45235304$0$14036$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Jeg skal lave en flæskesteg på lørdag og har faktisk tænkt på at lave den
> på min Weber (47 cm modellen).
>
> Men hvad skal gerne temperaturen være, er der nogle specielle ting man bør
> tænke over når man laver den på en grill, hvordan med kraft til at lave
> sovs....
Hej JAS
Jeg gjorde flg .sidste gang jeg lavede flæskesteg på min Weber:
Kog sværen i ca 20-25 minutter i gryde eller på pande.
Krydr stegen med salt(peber-laurbær) som gnides godt ind mellem sværene og
stik så et stegetermometer i stegen , inden du lægger stegen på
risten,stilles et varmefast fad eller en foliebakke under til opsamling af
sky,heri kan du komme lidt vand og et par laurbærblade,læg stegen på risten
ved indirekte ,
varme.
Når kernetemp er ca 70 grader er stegen færdig og skal hvile i ca 15
minutter.
God fornøjelse
mvh mcloud
| |
JAS (04-10-2006)
| Kommentar Fra : JAS |
Dato : 04-10-06 08:27 |
|
> Kog sværen i ca 20-25 minutter i gryde eller på pande.
Nu skriver du kog sværen - er det hele stegen du smider i en gryde eller
skær du sværen af og hvordan gør du det lige rent praktisk...
Hvorfor skal den koges ????
Jan
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (04-10-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 04-10-06 08:36 |
|
JAS wrote:
> Hvorfor skal den koges ????
Der er så mange dogmer og regler om, hvordan man får sin svær sprød. Jeg
har aldrig nogensinde serveret flæskesteg uden knasende sprød svær og
jeg har aldrig brugt alle de regler og principper med kogning, eddike,
vende op og ned osv....
Jeg har også lavet det i Weberen, som steger sværen en smule ujævnt, men
den blev ikke desto mindre sprød.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Jens-Henrik Thrane (04-10-2006)
| Kommentar Fra : Jens-Henrik Thrane |
Dato : 04-10-06 21:46 |
|
Normalt hvis man laver gammeldags flæskesvær uden steg, skal sværen koges
først. Det får den til at boble op. Derfor er det en god ide at koge sværen
dvs vende stegen på hovedet inden man steger den. Jeg har mange
eksperimenter på bagen, og det er denne metode der er bedst. Til sidst
grilles den over direkte varme men hele tiden under opsyn ellers går det
galt. Den skal kun have måske 30 sek til sidst for at boble op - og så dur
det bare !!
> Nu skriver du kog sværen - er det hele stegen du smider i en gryde eller
> skær du sværen af og hvordan gør du det lige rent praktisk...
>
> Hvorfor skal den koges ????
>
> Jan
| |
Jacob Vind (04-10-2006)
| Kommentar Fra : Jacob Vind |
Dato : 04-10-06 22:03 |
|
Jens-Henrik Thrane wrote:
> Normalt hvis man laver gammeldags flæskesvær uden steg, skal sværen
> koges først. Det får den til at boble op. Derfor er det en god ide at
> koge sværen dvs vende stegen på hovedet inden man steger den.
> Jeg har mange eksperimenter på bagen,
AAAAV! Det må da gøre ondt!
(sorry, kunne ikke lade den være...)
/Jacob.
| |
tha (04-10-2006)
| Kommentar Fra : tha |
Dato : 04-10-06 08:44 |
|
JAS skrev:
> Hejsa
>
> Jeg skal lave en flæskesteg på lørdag og har faktisk tænkt på at lave den på
> min Weber (47 cm modellen).
>
> Men hvad skal gerne temperaturen være, er der nogle specielle ting man bør
> tænke over når man laver den på en grill, hvordan med kraft til at lave
> sovs....
>
>
> Mvh
>
> Jan
Hej Jan,
det er ganske simpelt, kul i hver side, foliebakke med vand,
gulerødder, porrer i midten. Stegen smøres godt ind i salt of evt et
par laurbær, derefter på grillen i midten indtil kernen er 75 - 80
grader så er sværen sprød og kødet mørt
Thomas
| |
Michael Andersen (04-10-2006)
| Kommentar Fra : Michael Andersen |
Dato : 04-10-06 12:50 |
|
"JAS" <jan@soerensen.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:45235304$0$14036$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> >
> Jan
Hej Jan!
Jeg har ofte haft held med en lidt alternativ udgave af en flæskesteg på
Weberen:
Skær en god, stor lomme ind i kødet og fyld den op med en blanding af
grøntsager (fx. peberfrugter, løg, porrer og lign.), evt. frugt (æbler),
nogle krydderier - og muligvis nogle ostetern (fx. feta - køb en blok god
feta - ikke de små "gummi"-terninger til salat). Stegen snøres, før den
lægges på risten.
Jeg plejer at give den 40-50 minutter på grillen, og koger ikke sværen
først - men vil bestemt ikke afvise, at det kan være godt. Jeg plejer blot
at grille den lidt "på hovedet" som afslutning.
Med venlig hilsen
Michael
| |
|
|