Læste ved tilfælde jeres indlæg, og da jeg har en butik med
køkkentøj vil jeg gøre opmærksom på to ting ved pander med en
eller anden form for belægning.
1) De kan ikke tåle høje temperaturer= de holder ikke.
2) De kan ikke stege ordentligt. De branker tingene i stedet. Prøv
selv med et spejlæg, som bliver gummiagtigt i kanten på slip-let og
sprødt på en ikke sliplet.
Anbefaling : Køb grundpander uden belægning, men med god
varmefordeling. Alt efter blus kan man købe kobber, støbejern,
pladejern, aluminium eller rustfrit stål, men sørg for at de har en
TYK bund der fordeler varmen godt.
Køb ALDRIG rene rustri stål pander, da det er en elendig
varmefordeler => alt hænger i.
Hvis rustfri stål da med en sandwich bund helst af kobber, men en
meget tyk alu-bund er ok.
Brug kun slip-let ved lave temperaturer, hvor problemerne med at emnet
klæber er størst. Så holder panderne fint.
Vi er ved at lave vores hjemmeside, hvor der bliver en grundig
forklaring af hvad man skal gøre og hvorfor. Indtil da kan i ringe og
spørge os hvis i vil.
Med venlig hilsen
Per Kampmann
33 13 29 28 kogk.dk
Jens-Henrik Thrane skrev:
> Jeg har også en stak scanpan
vi fik anbefalet at skrubbe dem med en
> special rustfri grydesvamp, som vi stadig bruger.
>
> Vores problem er ikke så meget at det hænger fast, mere at de steger af
> helvede til og at der går måneder før vandet i en gryde koger. Jeg holder
> mig til det gode gl. støbejern. Det er det bedste nonstick jeg kender og det
> steger dejligt jævnt.
>
> jens
>
> > Jeg har samme erfaring, og har gjort to ting: 1) Behandlet dem ligesom
> > støbejernsudstyr, altså undgået at vaske dem med sæbe og skrubbe dem for
> > voldsomt og 2) aldrig at købe Scanpan mere.