/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Havtaskehaler og jomfruhummerhaler
Fra : Erik


Dato : 18-09-06 14:00

Hejsa

Jeg har en del havtaskehaler og jomfruhummerhaler i fryseren,

Kunne godt bruge nogle bud til, at jeg kan bruge dem til. Gerne opskrifter



På forhånd tak
Erik



 
 
hedelyngen@gmail.com (19-09-2006)
Kommentar
Fra : hedelyngen@gmail.com


Dato : 19-09-06 09:53

Erik wrote:
> Hejsa
>
> Jeg har en del havtaskehaler og jomfruhummerhaler i fryseren,
>
> Kunne godt bruge nogle bud til, at jeg kan bruge dem til. Gerne opskrifter
>
>
>
> På forhånd tak
> Erik

Hej Erik.
Jomfruhummerhalerne koger du ca. 8 - 10 minutter, i saltet vand, tilsat
godt med sukker.
Du piller dem, og gemmer skallerne. De skal nemlig svitses med
finthakket løg og nogle fed hvidløg.
Hæld så ca. ½ l. hvidvin på, og lad det koge ind til det halve.
Si fonden, hæld den på panden igen og ½ l. piskefløde ved.
Lad det simre, til det reduceret til ca. det halve.
Smid kødet i, og varm op.

Riv noget ruccolasalat, babysalat, hovedsalat og andet fint salat.
Skær cherrytomater i halve.
Anret på tallekener, og hæld fonden over, sammen med halerne.
Server hjemmelavet hvidløgsbrød til.

En opskrift på havtaskehalerne, kan du finde hér:
http://www.skagenfood.dk/recipe.html?recipeid=131

God fornøjelse...
Jørgen
www.fiskeopskrift.dk


Erik (21-09-2006)
Kommentar
Fra : Erik


Dato : 21-09-06 12:54


Jomfruhummerhalerne koger du ca. 8 - 10 minutter, i saltet vand, tilsat
godt med sukker.
Du piller dem, og gemmer skallerne. De skal nemlig svitses med
finthakket løg og nogle fed hvidløg.
Hæld så ca. ½ l. hvidvin på, og lad det koge ind til det halve.
Si fonden, hæld den på panden igen og ½ l. piskefløde ved.
Lad det simre, til det reduceret til ca. det halve.
Smid kødet i, og varm op.

Det ser meget spændene ud Hvor mange gram Jomfruhummerhalerne, løg og
hvidløg passer til den ½ l. hvidvin og ½ l.piskeflødè? Skal den servers varm
over saltaten eller hvad ?


På forhånd tak
Erik



Jan Bøgh (25-09-2006)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 25-09-06 07:44

hedelyngen@gmail.com skrev i
1158655978.833499.53120@k70g2000cwa.googlegroups.com dette:

En lillebitte indvending:

> Jomfruhummerhalerne koger du ca. 8 - 10 minutter

Synes du ikke de bliver lidt hårde, med så lang en kogetid?.
Normalt smider jeg dem i det kogende vand og venter så til de flyder -
hvilket er en kogetid noget under de 8-10 min.

mvh
Jan

--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html



Erik (25-09-2006)
Kommentar
Fra : Erik


Dato : 25-09-06 08:41


>
> Synes du ikke de bliver lidt hårde, med så lang en kogetid?.
> Normalt smider jeg dem i det kogende vand og venter så til de flyder -
> hvilket er en kogetid noget under de 8-10 min.

De var faktisk også det , somo jeg gjore Har hørt det andet sted fra.

Men ellers tak for indputtet

/Erik



hedelyngen@gmail.com (22-09-2006)
Kommentar
Fra : hedelyngen@gmail.com


Dato : 22-09-06 17:14

Erik wrote:
> Jomfruhummerhalerne koger du ca. 8 - 10 minutter, i saltet vand, tilsat
> godt med sukker.
> Du piller dem, og gemmer skallerne. De skal nemlig svitses med
> finthakket løg og nogle fed hvidløg.
> Hæld så ca. ½ l. hvidvin på, og lad det koge ind til det halve.
> Si fonden, hæld den på panden igen og ½ l. piskefløde ved.
> Lad det simre, til det reduceret til ca. det halve.
> Smid kødet i, og varm op.
>
> Det ser meget spændene ud Hvor mange gram Jomfruhummerhalerne, løg og
> hvidløg passer til den ½ l. hvidvin og ½ l.piskeflødè? Skal den servers varm
> over saltaten eller hvad ?
>
>
> På forhånd tak
> Erik

Hej Erik.
Opskriften er 'med løs hånd' og derfor har jeg ikke sat nogle antal
på løg og hvidløg.
Det er et spørgsmål om temperament. (smag om du vil...))
Hvidvin og piskefløde er beregnet på 4 gode spisere.

Jomfruhummerhaler vil jeg beregne til ca. 1 kg.

Hilsen Jørgen
www.fiskeopskrift.dk


Erik (24-09-2006)
Kommentar
Fra : Erik


Dato : 24-09-06 20:59


> Jomfruhummerhalerne koger du ca. 8 - 10 minutter, i saltet vand, tilsat
> godt med sukker.
> Du piller dem, og gemmer skallerne. De skal nemlig svitses med
> finthakket løg og nogle fed hvidløg.
> Hæld så ca. ½ l. hvidvin på, og lad det koge ind til det halve.
> Si fonden, hæld den på panden igen og ½ l. piskefløde ved.
> Lad det simre, til det reduceret til ca. det halve.
> Smid kødet i, og varm op.
>
> Det ser meget spændene ud Hvor mange gram Jomfruhummerhalerne, løg og
> hvidløg passer til den ½ l. hvidvin og ½ l.piskeflødè? Skal den servers
> varm
> over saltaten eller hvad ?

Hej Erik.
Opskriften er 'med løs hånd' og derfor har jeg ikke sat nogle antal
på løg og hvidløg.
Det er et spørgsmål om temperament. (smag om du vil...))
Hvidvin og piskefløde er beregnet på 4 gode spisere.

Jomfruhummerhaler vil jeg beregne til ca. 1 kg.

Det var sq guf. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang, at jeg laver
sådan en omgang

/Erik



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408527
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste