"Croc®" <sbm@pc.dk> wrote in message
news:nicoh29v3sofs4fjl5cm9uge01fhuboqtg@4ax.com...
> On Wed, 27 Sep 2006 22:08:53 +0200, "Peter Wing Larsen"
> <peterwing@mail.dk> wrote:
>
>>> Mælk =fedt+vand og ingen sundhedsværdi
>>[snip]
>>
>>Hvorfor egentlig dette smagsdommeri omkring mælk?
Jeg fulgte tråden op med link fra den ny avisnyhed, da da den et par
timer senere var tilgængelg
> For ikke at tale om at ligningen er forkert.
> Mælk = Vand, Fedt, Protein, Sukker og mineraler.
Ja, og vitamin D og A og E og sporstoffer
> Det er vist for længe siden B.W. læste kemi.
Mht energiindhold og smag er nævnte fedt + vand altafgørende.
Mit studie sluttede 1970 men jeg husker da godt at mælkesukkker og
protein i sødmælk og råmælk har cirka samme energiindhold TILSAMMEN -
men smag og sundhed er emnet p.t. og her er de ret uvæsentlige
Er der nogen, der oplever sødmælk som sød? - det er da et dumt
reklamenavn. Mælkesukker, laktose er ikke nær så sødt som glukose for
slet ikke at tale om saccarose og fruktose.