"Steffen" <lilbrorspam@galnet.dk> skrev i en meddelelse
news:53f6d$44ff2606$55da8a57$18202@news.galnet.dk...
> Hvad er blandingforholdende/opskriften for at man får en god jævn
> frugtsauce som skal serveres til is. Jeg skal lave til 16 personer. Det må
> gerne være sødet med flydende sødemiddel men ikke et krav. Frugt/bær jeg
> har ; brombær,jordbær,hindbær,mango og vandmelon, ribs ?? Havde lidt en
> teori om at jeg vil blande det.. Skal man bruge husblas eller sukker for
> at lave en frugtsovs eller hvordan ? Om den skal serveres kold eller varm
> er ligegyldigt..
Jeg følger normalt samme fremgangsmåde som Kim Schulz.
De fleste, hvis ikke alle, frugter indeholder for lidt sukker til at du kan
lave en god frugtsauce (coulis) og kræver derfor sukker. Yderligere vil en
opvarmning til nær kogepunktet eller en decideret kogning være en fordel,
dels for at reducere væskeindholdet, dels for at dræve eventuelle bakterier.
Hvis du vil have en tyktflydende coulis, er jævning en fordel, her ville jeg
selv anbefale arrowroot, som er et geleringsmiddel som er let at håndtere,
og som ikke giver smag eller farve.
For eksemplets skyld googlede jeg mig lige frem til nedenstående opskrift på
bla. en drue/kiwi coulis
http://www.sol.dk/opskrifter/samlingen/o0210023.html
--
Padre
Inventor of the Plonkificator 3600 wih twin, strontium-enforced,
dweeb-capacitators.