/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Saltimbocca
Fra : Torben Abildgaard


Dato : 20-06-01 12:17

Jeg har mistet min italienske kogebog, og skal have
saltimbocca fredag aften.

Det er noget med kalveschnitzel, parmaskinke, masala og
salvie... Er der en, der kan en forholdsvis original
opskrift? Eventuelt med en anbefaling af en god italiensk
grundbog (kulinarisk, altså).

|
[OO]
<>' vh/Torben





 
 
Peter W. Bosse (22-06-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 22-06-01 04:56

"Torben Abildgaard" <pialykke@get2net.dk> skrev i meddelandet...
> Jeg har mistet min italienske kogebog, og skal have
> saltimbocca fredag aften.
>
> Det er noget med kalveschnitzel, parmaskinke, masala og
> salvie... Er der en, der kan en forholdsvis original
> opskrift? Eventuelt med en anbefaling af en god italiensk
> grundbog (kulinarisk, altså).

Her en recept fisket frem fra den italienske hylde...


Saltimbocca alla....
Kalvekød med skinke, salvie og hvidløg:

(pr. person)

1 tynd skive kalvekød
1 skive ikke for mager skinke (kogt eller lufttørret)
2 salvieblade
½ fed hvidløg
salt, peber
olivenolie

Kødet bankes, og oven på der lægges skinken. Salvieblade, hvidløg, salt
og peber stødes til en creme og lægges på kødet. Lagene foldes to-tre
gange, ligesom en tegnebog, og sikres med en kødnål eller tandstikker.
Steges i olivenolie.


\ /
/__\
( óó) Italian Cooking
\\ ~*~ ===========
\\ / || \ //
| || |
| ~ |
/ / \ \
_/ / \ \_
--
Mvh.
Peter W. Bosse



Torben Abildgaard (21-06-2001)
Kommentar
Fra : Torben Abildgaard


Dato : 21-06-01 10:25

Jaeh, men hvor er masalaen?

Jeg er lidt religiøs på det punkt. Masalaen gennemgår en
forvandling fra ydrk til mums, mens den simrer på panden.

Jeg er mere loren ved spørgsmålet om ost eller ikke-ost. Der
er en del fortalere for parmasan eller anden fast skæreost
uden på "tegnebogen" - og jeg har tilfældigvis en
parmasanlignende fidus af gedemælk (hvad hedder den,
Sandra?) liggende i køleskabet.

vh/Torben


Peter W. Bosse skrev i meddelelsen ..
>"Torben Abildgaard" <pialykke@get2net.dk> skrev i
meddel....
>Her en recept fisket frem fra den italienske hylde...
>
>
>Saltimbocca alla....
>Kalvekød med skinke, salvie og hvidløg:
>
>(pr. person)
>
>1 tynd skive kalvekød
>1 skive ikke for mager skinke (kogt eller lufttørret)
>2 salvieblade
>½ fed hvidløg
>salt, peber
>olivenolie
>
>Kødet bankes, og oven på der lægges skinken. Salvieblade,
hvidløg, salt
>og peber stødes til en creme og lægges på kødet. Lagene
foldes to-tre
>gange, ligesom en tegnebog, og sikres med en kødnål eller
tandstikker.
>Steges i olivenolie.
>
>
> \ /
> /__\
> ( óó) Italian Cooking
>\\ ~*~ ===========
> \\ / || \ //
> | || |
> | ~ |
> / / \ \
>_/ / \ \_
>--
>Mvh.
>Peter W. Bosse
>
>



Helle Skoett (23-06-2001)
Kommentar
Fra : Helle Skoett


Dato : 23-06-01 13:35


> Jeg har tilfældigvis en
> parmasanlignende fidus af gedemælk (hvad hedder den,
> Sandra?) liggende i køleskabet.

Lyder som pecorino...

--
vh
helle s




Ms. Krabappel (09-07-2001)
Kommentar
Fra : Ms. Krabappel


Dato : 09-07-01 10:35

Torben Abildgaard <pialykke@get2net.dk> wrote in message
news:9gv2t0$6jd$1@news.inet.tele.dk...
> Jaeh, men hvor er masalaen?
>
Han mente sikkert MARSALA, men det går ikke i slatimbocca, i scaloppine
måske...

> Jeg er mere loren ved spørgsmålet om ost eller ikke-ost. Der
> er en del fortalere for parmasan eller anden fast skæreost
> uden på "tegnebogen" - og jeg har tilfældigvis en
> parmasanlignende fidus af gedemælk (hvad hedder den,
> Sandra?) liggende i køleskabet.
>
Pecorino??? Findes også i Arla udgaven, jeg kan ikke lide den, men min mand
siger at den smager ikke "rigtig".

Der er ikke ost på saltimbocca alla romana... hvem ved, der kan være andre
varianter og da i disse dage man bruger gamle navne til nye ting... fx
"carpaccio af laks".

Saltimbocca er lavet af en skive kalvekød som er dækket med en skive
parmaskine og et salvie blad, det hele "spændes fast" med en tandstik eller
lign.
Vends i mel og stes ultrakort i lidt olie / smør, smid ind en 1/2 glas
hvidvin, lad den reducere en smule, der kommer lidt sauce ud af det. Brug
ikke ekstra salt da skinke er allerede saltet.

Sandra
retur fra en ferie der gik på østers, langoustines, rillette, crepes,
calvados...



Torben Abildgaard (30-07-2001)
Kommentar
Fra : Torben Abildgaard


Dato : 30-07-01 14:57

Hej Sandra

Jeg mener bestemt, at marsala indgår i saltimboccaen... Har
i hvert fald svært ved at forestille mig, hvordan jeg skulle
få den karakteristiske smag frem uden eller ved brug af
hvidvin.

Til gengæld tror jeg, du har aldeles ret mht. pecorinoen,
som det ganske rigtigt viste sig at være. Den hører afgjort
ikke hjemme her. Har fundet anvendelse for den - i sparsomme
mængder i en carbonara.

Tak for hjælpen/Torben
retur fra tre ugers lægeordineret grilldiæt


Ms. Krabappel skrev i meddelelsen ...
>Torben Abildgaard <pialykke@get2net.dk> wrote in message
>news:9gv2t0$6jd$1@news.inet.tele.dk...
>> Jaeh, men hvor er masalaen?
>>
>Han mente sikkert MARSALA, men det går ikke i slatimbocca,
i scaloppine
>måske...
>
>> Jeg er mere loren ved spørgsmålet om ost eller ikke-ost.
Der
>> er en del fortalere for parmasan eller anden fast
skæreost
>> uden på "tegnebogen" - og jeg har tilfældigvis en
>> parmasanlignende fidus af gedemælk (hvad hedder den,
>> Sandra?) liggende i køleskabet.
>>
>Pecorino??? Findes også i Arla udgaven, jeg kan ikke lide
den, men min mand
>siger at den smager ikke "rigtig".
>
>Der er ikke ost på saltimbocca alla romana... hvem ved, der
kan være andre
>varianter og da i disse dage man bruger gamle navne til nye
ting... fx
>"carpaccio af laks".
>
>Saltimbocca er lavet af en skive kalvekød som er dækket med
en skive
>parmaskine og et salvie blad, det hele "spændes fast" med
en tandstik eller
>lign.
>Vends i mel og stes ultrakort i lidt olie / smør, smid ind
en 1/2 glas
>hvidvin, lad den reducere en smule, der kommer lidt sauce
ud af det. Brug
>ikke ekstra salt da skinke er allerede saltet.
>
>Sandra
>retur fra en ferie der gik på østers, langoustines,
rillette, crepes,
>calvados...
>
>



Rene' Hjorth (30-07-2001)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 30-07-01 20:42

Mon, 30 Jul 2001 15:56:49 +0200 skrev "Torben Abildgaard"
<pialykke@get2net.dk>

Hej Torben,

>Jeg mener bestemt, at marsala indgår i saltimboccaen... Har
>i hvert fald svært ved at forestille mig, hvordan jeg skulle
>få den karakteristiske smag frem uden eller ved brug af
>hvidvin.

Uden at være samme ekspert som Sandra, at Italiensk gastronomi dog været
mit special i amnge år, og jeg er nødt til at hævde følgende:

Nej, ikke marsala i Saltimbocca - parmaskinke e.l., kalvefillet og frisk
salvie - og en god hvidvin, måske justeret med lidt citron.

Men marsala er suverent til andre ting i det salte køkken, f.eks.
hurtigtstegte scaloppinierne med friske svampe i en marsala sauce.


René
www.rene.hjorth.com

Ms. Krabappel (31-07-2001)
Kommentar
Fra : Ms. Krabappel


Dato : 31-07-01 11:28

Rene' Hjorth <rhjorth@spamcop.net> wrote in message
news:etdbmtcfv5ljtjotgk1hd4sbs1grklgs5b@4ax.com...
>
> Men marsala er suverent til andre ting i det salte køkken, f.eks.
> hurtigtstegte scaloppinierne med friske svampe i en marsala sauce.
>
helt enig, og i al ubeskedenhed vil jeg citere mig selv:
"> Jaeh, men hvor er masalaen?
>
Han mente sikkert MARSALA, men det går ikke i slatimbocca, i scaloppine
måske..."

Vedr saltimbocca, de er på Artusi bibel:
http://www.magazine.it/artusi/p2-025.htm#222
Han anbefaler at sauter og kun lidt på skinke siden for at den ikke skal
blive for tør.

Og de berømte med marsala er her:
http://www.magazine.it/artusi/p2-034.htm#302
som siger:
"Jeg ved ikke hvorfor de hedder scaloppine, og hvorfor de blev døbt i
Livorno.
Tag en kalvekotolet (NB i Italien er en braciola skåret på en anden måde en
i Dk; tegningen for skæringer kan fås hos undertegnede!) (NB uden ben), bank
dem og sauter i smør. Tilsæt lidt bouillon for at steg dem færdig, smag med
salt & peber, jævn med lidt mel, "giv dem marsala duften" (=dryp en lille
glas marsala på!), og drys med lidt hakket persille inden servering."

En opskrift fra 1800; i vores tider er kødet mørere og billigere, og vi
bruger kalvefilet 5mm tyk. Men fremgangsmåde er glimrende til mange
pandestegte kødstykker...

Sandra



Mogens Larsen (28-06-2001)
Kommentar
Fra : Mogens Larsen


Dato : 28-06-01 09:48

hej.. jeg kender ikke saltimbocca (endnu) men hvis du søger på lycos
skandinaviske side er der mange opskrifter.
held og lykke.
'
Mogens
"Torben Abildgaard" <pialykke@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:9gsl2q$mhr$1@news.inet.tele.dk...
> Jeg har mistet min italienske kogebog, og skal have
> saltimbocca fredag aften.
>
> Det er noget med kalveschnitzel, parmaskinke, masala og
> salvie... Er der en, der kan en forholdsvis original
> opskrift? Eventuelt med en anbefaling af en god italiensk
> grundbog (kulinarisk, altså).
>
> |
> [OO]
> <>' vh/Torben
>
>
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste