|
| Spaghetti alla carbonara Fra : Ukendt |
Dato : 01-09-06 13:08 |
|
I morgen står den på subj her i huset, og jeg har lige fundet nogle
opskrifter.
Nu har jeg opdaget at der skal parmesan eller anden lignende ost i, men
dette har jeg ikke i mit køleskab, og har ikke mulighed for at handle. (Har
kun en _meget_ dyr LokalBrugsen)
Jeg har dog noget alm skæreost og noget Gouda, overvejer at bruge Goudaen.
Hvad er jeres mening om dette??
Louise
| |
Dorthe (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Dorthe |
Dato : 01-09-06 13:49 |
|
Louise skrev:
> I morgen står den på subj her i huset, og jeg har lige fundet nogle
> opskrifter.
> Nu har jeg opdaget at der skal parmesan eller anden lignende ost i, men
> dette har jeg ikke i mit køleskab, og har ikke mulighed for at handle. (Har
> kun en _meget_ dyr LokalBrugsen)
> Jeg har dog noget alm skæreost og noget Gouda, overvejer at bruge Goudaen.
>
> Hvad er jeres mening om dette??
>
> Louise
>
>
Selv i lokalbrugsen (har også kun sådan én) kan du få en pose revet ost
til 10-15 kr. Det ville jeg købe!!!
/Dorthe
| |
Ralph (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Ralph |
Dato : 01-09-06 15:21 |
|
"Dorthe" <dorthe.moeller@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:44f82bcb$0$2088$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Selv i lokalbrugsen (har også kun sådan én) kan du få en pose revet ost
> til 10-15 kr. Det ville jeg købe!!!
Så pyt da, hvis du mener i et nødstilfælde, ellers skal man rive/høvle sin
parmesan selv.
--
Ralph
| |
Ukendt (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 01-09-06 16:00 |
|
Ralph wrote:
> "Dorthe" <dorthe.moeller@gmail.com> skrev i en meddelelse
> news:44f82bcb$0$2088$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Selv i lokalbrugsen (har også kun sådan én) kan du få en pose revet
>> ost til 10-15 kr. Det ville jeg købe!!!
>
> Så pyt da, hvis du mener i et nødstilfælde, ellers skal man
> rive/høvle sin parmesan selv.
Det er også mi holdning at man skal rive selv, det smager langt bedre... Og
sådan et helt stykke parmasan el lign er _ret_ dyrt i en LokalBrugsen
Louise
| |
Ole Larsen (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 01-09-06 17:07 |
|
Louise skrev:
>
> Det er også mi holdning at man skal rive selv, det smager langt bedre... Og
> sådan et helt stykke parmasan el lign er _ret_ dyrt i en LokalBrugsen
>
Ordentlig Parmesan er ikke billigt nogen steder (i DK)
--
Med venlig hilsen, Ole Larsen.
New Images And Design, aug. 2006
http://Olelarsen.eu/
| |
Peter Westh (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 01-09-06 18:20 |
|
"Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:44f85a8d$0$75030$14726298@news.sunsite.dk...
> Ordentlig Parmesan er ikke billigt nogen steder (i DK)
Eller i Italien, for den sags skyld.
/P
| |
Max (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 01-09-06 18:33 |
|
Hej Ole
> Ordentlig Parmesan er ikke billigt nogen steder (i DK)
Ordentlig Parmesan er billig alle steder, den dyre er den
der ikke er værd at spise.
Mvh Max
| |
Peter Wing Larsen (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Peter Wing Larsen |
Dato : 01-09-06 21:21 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:44f86e00$0$84041$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Ole
>
>> Ordentlig Parmesan er ikke billigt nogen steder (i DK)
>
> Ordentlig Parmesan er billig alle steder, den dyre er den
> der ikke er værd at spise.
Definer ordentlig og billig, tak.
| |
Max (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 01-09-06 21:28 |
|
Hej Peter
> Definer ordentlig og billig, tak.
Nå du fattede den ikke :)
Mvh Max
| |
Peter Wing Larsen (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Peter Wing Larsen |
Dato : 01-09-06 22:42 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:44f8972e$0$84032$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Peter
>
>> Definer ordentlig og billig, tak.
>
> Nå du fattede den ikke :)
Hehe nej, beklager.
| |
Max (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 01-09-06 22:50 |
|
Hej Peter
> Hehe nej, beklager.
Hvad jeg mener er at om noget er dyrt eller billigt har intet at gøre
med beløbets størrelse, det har noget at gøre med hvad man får
for sine penge.
Så en dårlig Parmasan der ikke koster ret mange penge er i mine
øjne dyr, derimon er en god Parmasan der koster lidt mere i mine
øjne billig.
Ting er kun billige hvis man i princippet får mere end man betaler for.
Mvh Max
| |
Peter Wing Larsen (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Peter Wing Larsen |
Dato : 01-09-06 22:49 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:44f8aa61$0$84029$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Peter
>
>> Hehe nej, beklager.
>
> Hvad jeg mener er at om noget er dyrt eller billigt har intet at gøre
> med beløbets størrelse, det har noget at gøre med hvad man får
> for sine penge.
>
> Så en dårlig Parmasan der ikke koster ret mange penge er i mine
> øjne dyr, derimon er en god Parmasan der koster lidt mere i mine
> øjne billig.
>
> Ting er kun billige hvis man i princippet får mere end man betaler for.
Ovenstående kan jeg kun tilslutte mig.
| |
Dorthe (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Dorthe |
Dato : 01-09-06 18:37 |
|
Ralph skrev:
> "Dorthe" <dorthe.moeller@gmail.com> skrev i en meddelelse
> news:44f82bcb$0$2088$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Selv i lokalbrugsen (har også kun sådan én) kan du få en pose revet ost
>> til 10-15 kr. Det ville jeg købe!!!
>
> Så pyt da, hvis du mener i et nødstilfælde, ellers skal man rive/høvle sin
> parmesan selv.
>
Jeg mente faktisk mozzerella eller lign. jeg har aldrig brugt parmasan i
carbonara - det fremgik bare ikke
| |
Ebbe Kristensen (04-09-2006)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 04-09-06 09:09 |
|
Dorthe wrote:
> Jeg mente faktisk mozzerella eller lign. jeg har aldrig brugt
> parmasan i carbonara - det fremgik bare ikke
Ahemm...
Det smager forhåbentlig godt men en Pasta alla Carbonara er det altså ikke.
Den traditionelle ost til en carbonara er Pecorino men Parmesan er også
meget anvendt. Egentlig ville jeg tro at ganske mange hårde oste kan
bruges - men Sandra og/eller Kevin må gerne korrekse her
Ebbe
| |
Jan Bøgh (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 01-09-06 17:30 |
|
Dorthe skrev i 44f82bcb$0$2088$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk dette:
> Selv i lokalbrugsen (har også kun sådan én) kan du få en pose revet
> ost til 10-15 kr. Det ville jeg købe!!!
Go' ide.
Men lad for Guds skyld være med at hælde den i en ret carbonara!
vh
jan
--
Fotoamatør af Guds (u)nåde. | A: Der er altså også et liv uden for nettet!
PS: Knipserier kan findes på | B: Såååeh - har du et link?
http://jan.boegh.net/foto.htm
Billeder fra en dansk ørken: http://jan.boegh.net/Album/Milen/index.html
| |
JHR (01-09-2006)
| Kommentar Fra : JHR |
Dato : 01-09-06 13:58 |
|
Parmesan har en meget anderledes smag og ikke mindst tekstur, så jeg tror
ikke det bliver godt med sådan nogle bløde oste. Du kan dog nemt bruge Grana
istedet.
Mvh
Jeppe.
"Louise" <louise.krarupSNABELAprivat.dk> skrev i en meddelelse
news:44f822bd$0$75030$14726298@news.sunsite.dk...
>I morgen står den på subj her i huset, og jeg har lige fundet nogle
>opskrifter.
> Nu har jeg opdaget at der skal parmesan eller anden lignende ost i, men
> dette har jeg ikke i mit køleskab, og har ikke mulighed for at handle.
> (Har kun en _meget_ dyr LokalBrugsen)
> Jeg har dog noget alm skæreost og noget Gouda, overvejer at bruge Goudaen.
>
> Hvad er jeres mening om dette??
>
> Louise
>
| |
Kevin Edelvang (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 01-09-06 17:40 |
|
Louise wrote:
> I morgen står den på subj her i huset, og jeg har lige fundet nogle
> opskrifter.
> Nu har jeg opdaget at der skal parmesan eller anden lignende ost i, men
> dette har jeg ikke i mit køleskab, og har ikke mulighed for at handle. (Har
> kun en _meget_ dyr LokalBrugsen)
> Jeg har dog noget alm skæreost og noget Gouda, overvejer at bruge Goudaen.
>
> Hvad er jeres mening om dette??
Jeg vil bestemt ikke anbefale det. Lav carbonara en anden dag, hvor du
har ingredienserne. Retten er smagsmæssigt båret af pecorino og parmesan.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Ukendt (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 01-09-06 17:46 |
|
Louise wrote:
> I morgen står den på subj her i huset, og jeg har lige fundet nogle
> opskrifter.
> Nu har jeg opdaget at der skal parmesan eller anden lignende ost i,
> men dette har jeg ikke i mit køleskab, og har ikke mulighed for at
> handle. (Har kun en _meget_ dyr LokalBrugsen)
> Jeg har dog noget alm skæreost og noget Gouda, overvejer at bruge
> Goudaen.
> Hvad er jeres mening om dette??
>
> Louise
Tak for alle jeres svar.
Jeg tror jeg lister mig ned i Brugsen i morgen og ser om de har noget
parmasan/perorino som koster mindre end en bondegård. Det er nemlig sådan at
jeg har de fleste øvrige ingredienser i huset, og de skal nemlig bruges her
i weekenden..
Så må jeg jo betale hvad det koster for en hjemmelavet carbonara...
Louise
| |
Klaus Alexander Seis~ (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 01-09-06 18:11 |
|
Louise skrev:
> Jeg tror jeg lister mig ned i Brugsen i morgen og ser om de
> har noget parmasan/perorino som koster mindre end en bondegård.
Eller prøv med grana padano, det behøver ikke at være så dyrt.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
SubZeroNet, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/
| |
Kevin Edelvang (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 01-09-06 18:23 |
|
Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Eller prøv med grana padano, det behøver ikke at være så dyrt.
Ja. Det kan sagtens gå. Fås typisk i Brugsen for 30 kroner, og det
rækker jo til en del gange.
Og så husk at lave det på en ordentlig måde. Ikke noget med fløde ud
over det hele, som man ofte ser i Danmark.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Klaus Alexander Seis~ (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 01-09-06 18:29 |
|
Kevin Edelvang skrev:
>> Eller prøv med grana padano, det behøver ikke at være så dyrt.
>
> Ja. Det kan sagtens gå. Fås typisk i Brugsen for 30 kroner, og
> det rækker jo til en del gange.
Ja, det er drøjt i brug. Jeg kan personligt bedre lide grana padano
en parmesan, men det er jo smag og behag.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
SubZeroNet, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/
| |
Ukendt (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 01-09-06 18:30 |
|
Kevin Edelvang wrote:
> Klaus Alexander Seistrup wrote:
>
>> Eller prøv med grana padano, det behøver ikke at være så dyrt.
>
> Ja. Det kan sagtens gå. Fås typisk i Brugsen for 30 kroner, og det
> rækker jo til en del gange.
>
>
> Og så husk at lave det på en ordentlig måde. Ikke noget med fløde ud
> over det hele, som man ofte ser i Danmark.
>
> Mvh
> Kevin Edelvang?
Du kan tro det nok skal blive lavet på en god måde. Ja, jeg vil bruge fløde,
men også kun en lille smule...
Problemet med osten er også at jeg ikke bruger parmasan og.lign. særlig tit,
så derfor risikerer jeg nemt at det mugner...
Men mon jeg kan fryse det?? Eller er det ren vandalisme?
Louise
| |
Klaus Alexander Seis~ (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 01-09-06 19:02 |
|
Louise skrev:
> Problemet med osten er også at jeg ikke bruger parmasan og.lign.
> særlig tit, så derfor risikerer jeg nemt at det mugner...
Grana padano, og sikkert osse parmesan, er en salt ost uden megen
væde. Den kan sagtens holde sig i nogle måneder i køleskabet uden
at blive muggen.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
SubZeroNet, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/
| |
Kevin Edelvang (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 01-09-06 20:13 |
|
Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Grana padano, og sikkert osse parmesan, er en salt ost uden megen
> væde. Den kan sagtens holde sig i nogle måneder i køleskabet uden
> at blive muggen.
Parmesan bruges normalt i flæng om både parmiggiano reggiano og grana
padano. Og ja, de holder sig længe i køleskab, men kan dog også sagtens
fryses. F.eks. i mindre bidder.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
JHR (01-09-2006)
| Kommentar Fra : JHR |
Dato : 01-09-06 21:11 |
|
Jeg mener nu at have læst at Grana ikke må kaldes Parmesan og wikipedia er
da også enig:
http://en.wikipedia.org/wiki/Parmesan
Mvh
Jeppe.
"Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev i en meddelelse
news:44f88654$0$75031$14726298@news.sunsite.dk...
> Klaus Alexander Seistrup wrote:
>
>> Grana padano, og sikkert osse parmesan, er en salt ost uden megen
>> væde. Den kan sagtens holde sig i nogle måneder i køleskabet uden at
>> blive muggen.
>
> Parmesan bruges normalt i flæng om både parmiggiano reggiano og grana
> padano. Og ja, de holder sig længe i køleskab, men kan dog også sagtens
> fryses. F.eks. i mindre bidder.
>
> Mvh
> Kevin Edelvang
| |
Peter Wing Larsen (01-09-2006)
| Kommentar Fra : Peter Wing Larsen |
Dato : 01-09-06 21:23 |
|
"Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> wrote in message
news:44f86c87$0$75039$14726298@news.sunsite.dk...
> Klaus Alexander Seistrup wrote:
>
>> Eller prøv med grana padano, det behøver ikke at være så dyrt.
>
> Ja. Det kan sagtens gå. Fås typisk i Brugsen for 30 kroner, og det rækker
> jo til en del gange.
>
>
> Og så husk at lave det på en ordentlig måde. Ikke noget med fløde ud over
> det hele, som man ofte ser i Danmark.
Hej Kevin,
Nu prøvede jeg din opskrift (som jeg fandt på google groups) på tomatsovs og
de lækre kødboller forleden dag, og det var en umådeholden succes. Kunne du
give et hint til, hvordan carbonara på en ordentlig måde skal laves?
| |
Kevin Edelvang (02-09-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 02-09-06 08:40 |
|
Peter Wing Larsen wrote:
> Hej Kevin,
Hej Peter.
> Nu prøvede jeg din opskrift (som jeg fandt på google groups) på tomatsovs og
> de lækre kødboller forleden dag, og det var en umådeholden succes.
Det er jeg da glad for.
> Kunne du
> give et hint til, hvordan carbonara på en ordentlig måde skal laves?
Jo. Det er måske den næstsimpleste af alle pastaretter. Til to personer:
En stor gryde vand sættes over til at koge. 100 gr. pancetta i tern (en
god dansk bacon ødelægger ikke retten) steges med et hakket skalotteløg
i en smule olivenolie. Personligt steger jeg altid et par fed hvidløg i
skiver med, men det er vist ikke helt originalt, selvom jeg synes, rette
vinder ved det. Skru helt ned for panden og lad den stå lidt.
Nu skal dine 200 gr. spaghetti sikkert i kogevandet. Husk at salte
vandet lige inden og hold godt øje med, spaghettierne ikke får for længe.
To æg slås sammen i en skål med en skvat fløde (høst et par spskf.), en
lille smule salt og en god håndfuld revet parmesan/grana og pecorino,
jeg blander ca. 1:1. Lad det stå til pastaen er al dente.
Det næste skridt skal gå stærkt:
Pastaen vendes i et dørslag og lige over i panden. Sluk for ilden (eller
ved el-kogeplader: Tag panden af komfuret). Tilsæt æggeblandingen og
bland godt. Anret i passende tallerkener og kværn en anselig mængde hel
sort peber over (det er her fra, retten har sit navn: Kulsvigerens
spaghetti). Ekstra parmesan kan også rives over efter behag.
Tager under 10 min. at lave.
Med venlig hilsen
Kevin Edelvang
| |
Ebbe Kristensen (04-09-2006)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 04-09-06 09:15 |
|
Kevin Edelvang wrote:
> Pastaen vendes i et dørslag og lige over i panden. Sluk for ilden
> (eller ved el-kogeplader: Tag panden af komfuret). Tilsæt
> æggeblandingen og bland godt. Anret i passende tallerkener og kværn
> en anselig mængde hel sort peber over (det er her fra, retten har sit
> navn: Kulsvigerens spaghetti). Ekstra parmesan kan også rives over
> efter behag.
Sådan laver jeg den også - bortset fra fløden
En lille tilføjelse: Der er flere "grupperinger" m.h.t. hvor meget
æggemassen skal have. Selv synes jeg det er bedst når den stadig er en smule
flydende men der er mange (også italienere) der foretrækker at ægget er helt
koaguleret. Smag og behag...
Ebbe
| |
Peter Wing Larsen (04-09-2006)
| Kommentar Fra : Peter Wing Larsen |
Dato : 04-09-06 11:32 |
|
"Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> wrote in message
news:44f9354a$0$75039$14726298@news.sunsite.dk...
> Peter Wing Larsen wrote:
>
>> Hej Kevin,
>
> Hej Peter.
>
>> Nu prøvede jeg din opskrift (som jeg fandt på google groups) på tomatsovs
>> og de lækre kødboller forleden dag, og det var en umådeholden succes.
>
> Det er jeg da glad for.
>
>> Kunne du give et hint til, hvordan carbonara på en ordentlig måde skal
>> laves?
>
> Jo. Det er måske den næstsimpleste af alle pastaretter. Til to personer:
[snip]
Tak for det. Den vil jeg prøve i aften.
| |
Jakob (06-09-2006)
| Kommentar Fra : Jakob |
Dato : 06-09-06 13:10 |
|
>
> Jo. Det er måske den næstsimpleste af alle pastaretter. Til to personer:
snip
> Tager under 10 min. at lave.
>
Lyder som når jeg aver det, bortset fra fløden. Dog vi jeg påstå at en god
portion hakket persille kan løfte retten - mums
Jakob
| |
Ukendt (04-09-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 04-09-06 09:40 |
|
Louise wrote:
> I morgen står den på subj her i huset, og jeg har lige fundet nogle
> opskrifter.
> Nu har jeg opdaget at der skal parmesan eller anden lignende ost i,
> men dette har jeg ikke i mit køleskab, og har ikke mulighed for at
> handle. (Har kun en _meget_ dyr LokalBrugsen)
> Jeg har dog noget alm skæreost og noget Gouda, overvejer at bruge
> Goudaen.
> Hvad er jeres mening om dette??
>
> Louise
Nu har jeg fået lavet min Caobonara, og det var en yderst velsmagende
middag.
Jeg brugte dog noget alm dansk bacon, men det var ganske fint alligevel.
Jeg brugte piskefløde, men mælk ville fint kunne gøre det..
Alt i alt: Det er en ret jeg vil lave igen, yderst velsmagende og samtidig
nem og hurtig...
Louise
| |
|
|