Nu har jeg røget en del ål - godt nok i en større hjemmebygget ovn, men der
der med 5-7 minutter er vist lidt hen i skoven. Jeg brugte 15-20 min, hvor
temteraturen skulle op på ca. 100 grader, så ålene åbnede sig, som er et
tegn på de er varmet igennem, og derefter - alt afhængig af størrelsen ( 250
til 700 gram ) skul de have 2½ til 4 timers røg. Jeg ved godt de små Kasper
røghatte er hurtige, da fisken jo faktisk bliver kogt, og så hurtig tager
mod smag, men helt ned til 5 min. tror jeg ikke på med ål.
Mvh. Thorkil
"NI" <email@niiib.dk> skrev i en meddelelse
news:450686ae$0$4163$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
> "Festfagbogen.dk" <mail@festfagbogen.dk> skrev i en meddelelse
> news:44f82d17$0$20322$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>>
>> "kalle" <brkalle@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
>> news:1157111309.944168.127720@p79g2000cwp.googlegroups.com...
>>
>> Festfagbogen.dk skrev:
>>
>>> Hej NG
>>>
>>> Jeg har en lille røgeovn (A4 størrelse ca.) som jeg har røget ål på da
>>> jeg
>>> var lille. Nu ville jeg gensmage glæden ved en hjemmerøget ål, men kan
>>> ikke
>>> rigtig huske hvor længe den skal have.
>>>
>>> Jeg har savsmuld og sprit, men hvor længe skal den have ?
>>>
>>>
>>> mvh
>>> Michael Henriksen
>>>
www.festfagbogen.dk
>>
>> Hej Michael
>>
>> Glem alt om at røge ål i den røgeovn du har.
>> Har afprøvet det.
>> Det bliver aldrig godt, du kan ikke styre varmen og fedtet skal kunne
>> løbe af ålene, så du skal have en ovn hvor de kan hænge i.
>>
>>
>> Jeg har skam i sin tid lavet det mange gange i den, med yderst
>> velsmagende resultat
>>
>> Ålen ligger på en rist, så fedtet kan godt løbe fra.
>
> Jeg brugte en sådan lille rygeovn i sommer til bl.a. at ryge gedde, og min
> erfaring siger mig, at der næsten ikke skal bruges noget smuld samt at
> fisken skal ryges i meget kort tid. Ganske få minutter! Hvis den får for
> meget smuld bliver den ganske enkelt uspiselig. Blot et meget lille lag.
> Hvad tiden angår ville jeg prøve med 5-7 min. til en start.
>
> Mvh Niels
>