|
| Rensning af ål Fra : Thorkil Jensen |
Dato : 19-06-01 20:24 |
|
Med en "selvfølgelig" skarp man skærer fra gattet og op til hovedet - lægger
ålen på ryggen på skærebrættet - lige under hovedet trykker ( ikke skære )
man kniven kniven så hårdt, at man line netop går gennem benet, men ikke
igennem skindet - det er derfor man ikke må skære. Derefter - alt afhængig
af fingersnilde - vrider man med tommelfingeren ålen ca en cm. ud af
skindet - holder om den med kniven, mens man med den anden hånd tager ved
hovedet og trækker skindet af. For at undgå at skindet evt. deler sig ved
gattet, kan man lige give gattet et lille snit mod halen - det afhjælper
mange "problemer.
På denne måde kan man undgå alt det med klude og avispapir, og kan hurtigt
rense et eller flere måltider ål.
| |
Tiwaz (19-06-2001)
| Kommentar Fra : Tiwaz |
Dato : 19-06-01 20:58 |
|
"Thorkil Jensen" <Thorkil@post11.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:9go8uk$1sb$1@news.inet.tele.dk...
> Med en "selvfølgelig" skarp man skærer fra gattet og op til hovedet -
lægger
> ålen på ryggen på skærebrættet - lige under hovedet trykker ( ikke skære )
> man kniven kniven så hårdt, at man line netop går gennem benet, men ikke
> igennem skindet - det er derfor man ikke må skære. Derefter - alt afhængig
> af fingersnilde - vrider man med tommelfingeren ålen ca en cm. ud af
> skindet - holder om den med kniven, mens man med den anden hånd tager ved
> hovedet og trækker skindet af. For at undgå at skindet evt. deler sig ved
> gattet, kan man lige give gattet et lille snit mod halen - det afhjælper
> mange "problemer.
>
> På denne måde kan man undgå alt det med klude og avispapir, og kan hurtigt
> rense et eller flere måltider ål.
Ved du om det er rigtigt, det med åle blod er giftigt (eller er det
gammelkone snak?)
tiwaz
>
>
| |
BRIAN EGEBJERG PEDER~ (19-06-2001)
| Kommentar Fra : BRIAN EGEBJERG PEDER~ |
Dato : 19-06-01 21:09 |
|
"Tiwaz" <fedekinder@kindhest.dk> skrev i en meddelelse
news:9gob4r$ag9$1@news.cybercity.dk...
>
> "Thorkil Jensen" <Thorkil@post11.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:9go8uk$1sb$1@news.inet.tele.dk...
> > Med en "selvfølgelig" skarp man skærer fra gattet og op til hovedet -
> lægger
> > ålen på ryggen på skærebrættet - lige under hovedet trykker ( ikke
skære )
> > man kniven kniven så hårdt, at man line netop går gennem benet, men ikke
> > igennem skindet - det er derfor man ikke må skære. Derefter - alt
afhængig
> > af fingersnilde - vrider man med tommelfingeren ålen ca en cm. ud af
> > skindet - holder om den med kniven, mens man med den anden hånd tager
ved
> > hovedet og trækker skindet af. For at undgå at skindet evt. deler sig
ved
> > gattet, kan man lige give gattet et lille snit mod halen - det afhjælper
> > mange "problemer.
> >
> > På denne måde kan man undgå alt det med klude og avispapir, og kan
hurtigt
> > rense et eller flere måltider ål.
>
> Ved du om det er rigtigt, det med åle blod er giftigt (eller er det
> gammelkone snak?)
>
> tiwaz
> >
> >
>
Det er ike gammelkonesnak, da ålens blod indeholder storemængder syre (dem
der bla. gør ålen i stand til at overleve længere tid uden vand). Blodet har
altså en ætsende virkning, men ikke på huden, det er kun hvis det kommer i
øjnene at det kan mærkes. P.S. Det er ikke farligt men det svier
Brian
| |
Thorkil Jensen (20-06-2001)
| Kommentar Fra : Thorkil Jensen |
Dato : 20-06-01 22:06 |
|
Jeg er helt enig med Brian.
Jeg har gennem årene renset flere hundrede pund ål, og det værste der kan
ske, er det svider lidt i øjet, hvis man er meget uheldig.
| |
Sigurd Christensen (21-06-2001)
| Kommentar Fra : Sigurd Christensen |
Dato : 21-06-01 01:23 |
|
Det er rigtigt, at det ikke er farligt, kun ubehageligt. Men årsagen er ikke
syre i ålens blod, men
derimod icthyotoxin (oversat: fiskegift) , som er det giftstof der
forekommer hos flere forskellige
fiskearter, f.eks. fjæsingen men også den dødsensfarlige dragefisk og
kuglefisken, som japanerne
laver sushi (som jo derovre rent faktisk også kan være farligt) af.
Giftstoffet nedbrydes ved varmebehandling
(kogning, stegning etc.) og er derfor normalt ikke noget problem - måske er
det derfor at man ikke koldrøger
ål?
Mvh. Sigurd
Thorkil Jensen <Thorkil@post11.tele.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:9gr3aj$c3u$1@news.inet.tele.dk...
> Jeg er helt enig med Brian.
> Jeg har gennem årene renset flere hundrede pund ål, og det værste der kan
> ske, er det svider lidt i øjet, hvis man er meget uheldig.
>
>
>
>
| |
|
|