|
| Tips til grillen Fra : H. Olesen |
Dato : 19-06-01 19:37 |
|
Jeg griller så ofte, jeg overhovedet kan komme til det. Mad fra
grillen er min yndlingsspise og så er det næsten uanset hvad der
grilles, det smager bare herligt
Et par tips jeg selv bruger, som andre måske kan have glæde af:
- Læg et stykke staniol i bunden af grillen. Når den så skal tømmes,
er det nemt at pakke staniolen omkring asken og smide den i
skraldespanden, og man slipper for besværlig rengøring af grill.
- Briketterne er klar til brug langt hurtigere hvis de halveres.
Selvfølgelig brænder de også hurtigere ud, men de kan sagtens klare to
omgange.
- Der er forskel på briketter. F.eks er den type der sælges i Brugsen
og Fakta elendige (samme mærke, en 2½ kg pose, sort med orange tegnede
flammer på) hvorimod briketterne fra Netto er ganske glimrende.
Der findes selvfølgelig også dyrere mærker, men dem har jeg ikke
prøvet, da jeg er ganske godt tilfreds med de billige briketter fra
Netto.
X-post dk.fritid.hus-og-have og dk.kultur.mad+drikke
--
mange havehilsener
Helle
http://www.havesiden.dk
Ved mail, fjern ordet "fjern" fra min email adresse
| |
Bettina (20-06-2001)
| Kommentar Fra : Bettina |
Dato : 20-06-01 07:39 |
|
tak for tippet, jeg vil da prøve Nettos næste gang
Bettina
"H. Olesen" <helle@fjernhavesiden.dk> wrote in message
news:0t6vit0cjkc0c3j13bfi0otlk32e6slhfv@4ax.com...
> - Der er forskel på briketter. F.eks er den type der sælges i Brugsen
> og Fakta elendige (samme mærke, en 2½ kg pose, sort med orange tegnede
> flammer på) hvorimod briketterne fra Netto er ganske glimrende.
> Der findes selvfølgelig også dyrere mærker, men dem har jeg ikke
> prøvet, da jeg er ganske godt tilfreds med de billige briketter fra
> Netto.
| |
Crane (20-06-2001)
| Kommentar Fra : Crane |
Dato : 20-06-01 09:49 |
|
> - Briketterne er klar til brug langt hurtigere hvis de halveres.
> Selvfølgelig brænder de også hurtigere ud, men de kan sagtens klare to
> omgange.
Hvordan halverer du dem ..
Hvad mener du med 2 omgange ?
| |
Peter Makholm (20-06-2001)
| Kommentar Fra : Peter Makholm |
Dato : 20-06-01 09:55 |
|
"Crane" <jh@thrane.cc> writes:
> Hvad mener du med 2 omgange ?
Man slukker grillen når man er færdig og bruger så de samme briketter
dagen efter. At slukke grillen er nok lettest, hvis man bruger en
kuglegrill.
--
"Definitely not Swedish."
| |
H. Olesen (20-06-2001)
| Kommentar Fra : H. Olesen |
Dato : 20-06-01 14:10 |
|
On 20 Jun 2001 10:55:03 +0200, Peter Makholm <peter@makholm.net>
wrote:
>> Hvad mener du med 2 omgange ?
>
>Man slukker grillen når man er færdig og bruger så de samme briketter
>dagen efter. At slukke grillen er nok lettest, hvis man bruger en
>kuglegrill.
Det anede jeg ikke at man kunne, hvordan og er briketterne ligeså gode
på andendagen, som på førstedagen? Og nej, jeg har ikke en kuglegrill.
Så det var ikke det jeg mente. Jeg mente at når en portion var
færdiggrillet, kunne man lægge en portion mere på. Men en 3. gang går
nok ikke, så er briketterne brændt ud, medmindre det er pølser, der er
meget hurtigt færdige.
FUT overruled, da jeg også synes at hus-og-have folkene skal have
glæde af det, hvis du har en nem metode til at bruge de samme
briketter over 2 dage. Det er da sådan en slags gør-det-selv
--
mange havehilsener
Helle
http://www.havesiden.dk
Ved mail, fjern ordet "fjern" fra min email adresse
| |
H. Olesen (20-06-2001)
| Kommentar Fra : H. Olesen |
Dato : 20-06-01 14:11 |
|
On Wed, 20 Jun 2001 10:49:01 +0200, "Crane" <jh@thrane.cc> wrote:
>Hvordan halverer du dem ..
Jeg bruger en hammer der har en form for flad ende (ved ikke lige hvad
sådan en hedder, men andet kan vel også bruges). Lægger briketterne på
fliserner (med et underlag under - papir, plastikpose eller andet, da
støvet ellers sviner på fliserne) og giver dem så et gok med den flade
ende af hammeren.
>Hvad mener du med 2 omgange ?
Jeg mente at når en portion var færdiggrillet, kunne man lægge en
portion mere på. Men en 3. gang går nok ikke, så er briketterne brændt
ud, medmindre det er pølser, der er meget hurtigt færdige. Så hvis
formålet er at der skal være gang i grillen længe, kan det ikke
anbefales at halvere, men som nævnt, skal man blot lægge på grillen af
en enkelt omgang eller 2, så rækker de halverede kul til dette.
--
mange havehilsener
Helle
http://www.havesiden.dk
Ved mail, fjern ordet "fjern" fra min email adresse
| |
Vagn Knudsen (20-06-2001)
| Kommentar Fra : Vagn Knudsen |
Dato : 20-06-01 15:24 |
|
Så er man godt nok nærig
Venlig hilsen
Vagn
H. Olesen <helle@fjernhavesiden.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:1681jt45a89camh7fnfk5hq5v92t6efmqd@4ax.com...
> On Wed, 20 Jun 2001 10:49:01 +0200, "Crane" <jh@thrane.cc> wrote:
>
> >Hvordan halverer du dem ..
>
> Jeg bruger en hammer der har en form for flad ende (ved ikke lige hvad
> sådan en hedder, men andet kan vel også bruges). Lægger briketterne på
> fliserner (med et underlag under - papir, plastikpose eller andet, da
> støvet ellers sviner på fliserne) og giver dem så et gok med den flade
> ende af hammeren.
>
> >Hvad mener du med 2 omgange ?
>
> Jeg mente at når en portion var færdiggrillet, kunne man lægge en
> portion mere på. Men en 3. gang går nok ikke, så er briketterne brændt
> ud, medmindre det er pølser, der er meget hurtigt færdige. Så hvis
> formålet er at der skal være gang i grillen længe, kan det ikke
> anbefales at halvere, men som nævnt, skal man blot lægge på grillen af
> en enkelt omgang eller 2, så rækker de halverede kul til dette.
>
> --
> mange havehilsener
> Helle
> http://www.havesiden.dk
> Ved mail, fjern ordet "fjern" fra min email adresse
| |
Mogens Lunde (20-06-2001)
| Kommentar Fra : Mogens Lunde |
Dato : 20-06-01 15:18 |
|
Eller køb en Weber kuglegrill - så er er rengøring en leg, og man kan
bruge briketterne to gange. Jeg er enig i at man lige så godt kan købe
nogle ordentlige kul/briketter. Der er ikke noget værre end at have
gæster og så få maden og hyggen ødelagt af nogle ubrugelig briketter.
Gå efter tyske DIN-mærkede briketter - de er ofte o.k.
Mogens Lunde
| |
Kim Fredtoft (21-06-2001)
| Kommentar Fra : Kim Fredtoft |
Dato : 21-06-01 13:00 |
|
> Eller køb en Weber kuglegrill - så er er rengøring en leg, og man kan
> bruge briketterne to gange. Jeg er enig i at man lige så godt kan købe
> nogle ordentlige kul/briketter. Der er ikke noget værre end at have
> gæster og så få maden og hyggen ødelagt af nogle ubrugelig briketter.
> Gå efter tyske DIN-mærkede briketter - de er ofte o.k.
Vi har de bedste erfaringer med Quickglow briketter (vistnok fra
Australien). De er dyrere end de normale briketter, men holder 2-3 gange i
vores Weber.
Som i øvrigt - hvis nogen skulle være i tvivl - er en helt fantastisk grill
Venligst
Kim
| |
Morten Guldager (21-06-2001)
| Kommentar Fra : Morten Guldager |
Dato : 21-06-01 17:51 |
|
On Thu, 21 Jun 2001 13:59:57 +0200, Kim Fredtoft <fredtoft@hotmail.com> wrote:
>> Eller køb en Weber kuglegrill - så er er rengøring en leg, og man kan
>> bruge briketterne to gange. Jeg er enig i at man lige så godt kan købe
>> nogle ordentlige kul/briketter. Der er ikke noget værre end at have
>> gæster og så få maden og hyggen ødelagt af nogle ubrugelig briketter.
>> Gå efter tyske DIN-mærkede briketter - de er ofte o.k.
>
>Vi har de bedste erfaringer med Quickglow briketter (vistnok fra
>Australien). De er dyrere end de normale briketter, men holder 2-3 gange i
>vores Weber.
Tja, jeg bruger de billigste jeg kan få. Skulle de mod forventning ikke
holde til hele grill sceancen laver jeg hurtigt en portion mere i min
grill-starter med påmonteret blæser. Ca. 3 minutter tager det.
Jeg stal bare lige have lavet et eller andet kam måle strålevarmen
fra grillstarterens matalsider, ellers ender jeg med en regulær
nedsmeltning.
Kullene er klar når jeg kan se at siderne begynder at blive rødlige.....
/Morten
| |
Jesper Hartoft (21-06-2001)
| Kommentar Fra : Jesper Hartoft |
Dato : 21-06-01 22:05 |
|
On Thu, 21 Jun 2001 16:50:58 GMT, spamtrap@mogul.dk (Morten Guldager)
wrote:
>Tja, jeg bruger de billigste jeg kan få. Skulle de mod forventning ikke
>holde til hele grill sceancen laver jeg hurtigt en portion mere i min
>grill-starter med påmonteret blæser. Ca. 3 minutter tager det.
Har du et billede af den tingest, den lyder interessant
mvh
Jesper \
| |
Thïngmand (22-06-2001)
| Kommentar Fra : Thïngmand |
Dato : 22-06-01 08:06 |
|
> Jeg stal bare lige have lavet et eller andet kam måle strålevarmen
> fra grillstarterens matalsider, ellers ender jeg med en regulær
> nedsmeltning.
> Kullene er klar når jeg kan se at siderne begynder at blive rødlige.....
Du burde nok overvej at lave en grillstarte selv i f.eks. 5 mm stålrør (og
nej, det er ikke diameteren jeg snakker om i stedet for det der blik de
alm. grillstartere er lavet i...
| |
Gert Espersen (22-06-2001)
| Kommentar Fra : Gert Espersen |
Dato : 22-06-01 09:27 |
|
SuperBrugsens briketter og kul sutter virkeligt.........Kullene skulle
man tro var lavet af balsatræ, så lette som de er.
Derimod er Netto's og andres meget bedre, specielt har jeg gode
erfaringer med "golden glow" som fås i storkøb.
-Gert..
"H. Olesen" wrote:
>
> Jeg griller så ofte, jeg overhovedet kan komme til det. Mad fra
> grillen er min yndlingsspise og så er det næsten uanset hvad der
> grilles, det smager bare herligt
>
> Et par tips jeg selv bruger, som andre måske kan have glæde af:
>
> - Læg et stykke staniol i bunden af grillen. Når den så skal tømmes,
> er det nemt at pakke staniolen omkring asken og smide den i
> skraldespanden, og man slipper for besværlig rengøring af grill.
>
> - Briketterne er klar til brug langt hurtigere hvis de halveres.
> Selvfølgelig brænder de også hurtigere ud, men de kan sagtens klare to
> omgange.
>
> - Der er forskel på briketter. F.eks er den type der sælges i Brugsen
> og Fakta elendige (samme mærke, en 2½ kg pose, sort med orange tegnede
> flammer på) hvorimod briketterne fra Netto er ganske glimrende.
> Der findes selvfølgelig også dyrere mærker, men dem har jeg ikke
> prøvet, da jeg er ganske godt tilfreds med de billige briketter fra
> Netto.
>
> X-post dk.fritid.hus-og-have og dk.kultur.mad+drikke
>
> --
> mange havehilsener
> Helle
> http://www.havesiden.dk
> Ved mail, fjern ordet "fjern" fra min email adresse
| |
Kurt Hansen (06-07-2001)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 06-07-01 22:54 |
|
On Tue, 19 Jun 2001 20:37:11 +0200, H. Olesen wrote:
>Jeg griller så ofte, jeg overhovedet kan komme til det. Mad fra
>grillen er min yndlingsspise og så er det næsten uanset hvad der
>grilles, det smager bare herligt
[grovcut]
>- Der er forskel på briketter. F.eks er den type der sælges i Brugsen
>og Fakta elendige (samme mærke, en 2½ kg pose, sort med orange tegnede
>flammer på) hvorimod briketterne fra Netto er ganske glimrende.
>Der findes selvfølgelig også dyrere mærker, men dem har jeg ikke
>prøvet, da jeg er ganske godt tilfreds med de billige briketter fra
>Netto.
Den yngre Glæsel har netop testet forskellige briketter. Se
resultaterne på http://www.bruglaaget.dk/nyheder
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
|
|