Prøv denne side den er kanon til lidt røg
http://home18.inet.tele.dk/kalle/
mvh
Jan
"Michael, Fyn" <skottesnabelamail.dk> skrev i en meddelelse
news:44ec8f7d$0$167$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Efter de har trukket natten over skyller jeg dem bare let. Er faktisk ikke
> nødvendigt, da saltet trækker væden ud af fisken - derfor osse en god idé,
> hvis du kan ligge den på en rist, så væden kan dryppe af.
>
>
> --
>
>
> Med venlig hilsen
>
> Michael, Fyn
>
> "kongen" <jesper6840@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:1156335311.971951.125840@i3g2000cwc.googlegroups.com...
> Okay...
> Tørrer du dem bare af eller lader du dem hænge ?
> Jesper
>
> Michael, Fyn skrev:
>
>> Jeg bruger aldrig lage...
>>
>> Jeg drysser fileterne godt med salt og lader dem trække natten over
>> (trækker
>> en del væde ud).
>> Så skyller jeg dem hurtigt, tørrer dem og ryger dem.
>>
>>
>> --
>>
>>
>> Med venlig hilsen
>>
>> Michael, Fyn
>>
>> "kongen" <jesper6840@hotmail.com> skrev i en meddelelse
>> news:1156258354.567770.155370@i42g2000cwa.googlegroups.com...
>> Jeg prøvede at ryge en fileteret ørred og gjorde følgende:
>> Saltlage i 8 timer (0,5L vand & 50gr. salt)
>> Tørring i 9 timer
>> Brugte kul og ovnen var 50 grader og fisken fik en halv time og
>> derefter fik den en god håndfuld smuld og fik derefter lov at ryge i
>> små 3 timer.
>> Jeg fik ikke ovnen op på andet end de 50-60 grader, derfor valgte jeg
>> at lade den ryge i ca. 3 timer.
>> Det var en portionsfilet a' ca 400gr.
>> Den endte med at blive lidt blød og smattet i den tykke del, som jo
>> hang nærmest varmen.
>> Selve røgsmagen er/var fin.
>> Hvad kan der være gået galt?
>>
>> For lidt varme?
>> For kort tørring?
>> Eller andet?
>>
>> Mvh
>> Jesper ( Novicen over dem alle...)
>
>