|
| Brisler - hvad synes I? Fra : Gainsbourg |
Dato : 17-08-06 01:33 |
|
Vi står for at skulle holde en meget stor fest (60 personer) på et sted med
mange kokkehuer. Vi er meget fristede af at vælge en hovedret med vildt og
stegte kalvebrisler, men er nu pludselig kommet i tvivl om der er folk der
ikke vil spise brisler. Hvad synes I? Har I hørt om nogen der ikke vil spise
brisler? Ville I turde eller satse på noget mere "sikkert" og mindre
usædvanligt til sådan en stor (og dyr) begivenhed?
Godt halvdelen af gæsterne er 25-35 år - resten typisk fra 35-55 år...ved
ikke om det gør en forskel (bilder mig ind, at unge måske slet ikke ved hvad
brisler er og derfor ingen fordomme har mod denne spise).
På forhånd tak!
Med venlig hilsen
Gainsbourg
| |
Max (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 17-08-06 07:07 |
|
Hej Gainsbourg
> på noget mere "sikkert" og mindre usædvanligt til sådan en stor (og
> dyr) begivenhed?
Jeg ville ikke risikere at belemre mine gæster med det valg, mange
mennesker har et anstrengt forhold til indvolde og andre "sære" ting.
F.eks. kender jeg da mennesker der ikke engang vil spise kråse.
Gem dine brisler til persone du ved gerne spiser det og vælg en
hovedret alle kan spise.
Mvh Max
| |
Peter Westh (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 17-08-06 07:36 |
|
"Gainsbourg" <isl41688@THORSTENimage.dk> skrev i en meddelelse
news:44e3c7b9$0$15785$14726298@news.sunsite.dk...
>Ville I turde eller satse på noget mere "sikkert" og mindre usædvanligt til
>sådan en stor (og dyr) begivenhed?
Jeg ville ikke turde. Det er nok rigtigt at mange yngre end ikke ved hvad
brisler er, men jeg tvivler på det vil gøre dem mindre nervøse ved at spise
dem.
/P
| |
Jakob (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Jakob |
Dato : 17-08-06 09:08 |
|
>>Ville I turde eller satse på noget mere "sikkert" og mindre usædvanligt
>>til sådan en stor (og dyr) begivenhed?
>
> Jeg ville ikke turde. Det er nok rigtigt at mange yngre end ikke ved hvad
> brisler er, men jeg tvivler på det vil gøre dem mindre nervøse ved at
> spise dem.
>
> /P
Smagen (fantastisk som den er), er nu engang også så markant og kraftig, at
mange nok vil rynke bryn af den...
J
| |
Kevin Edelvang (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 17-08-06 09:22 |
|
Jakob wrote:
> Smagen (fantastisk som den er), er nu engang også så markant og kraftig, at
> mange nok vil rynke bryn af den...
Brisler.... Markant og kraftig smag? Så har jeg aldrig smagt rigtige
brisler...
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Thomas Peter Bitsch (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Thomas Peter Bitsch |
Dato : 17-08-06 17:52 |
|
Kevin Edelvang <virker@ikke.invalid> skrev:
>Jakob wrote:
>
>> Smagen (fantastisk som den er), er
>>nu engang også så markant og kraftig, at
>> mange nok vil rynke bryn af den...
>
>Brisler.... Markant og kraftig smag?
>Så har jeg aldrig smagt rigtige
>brisler...
>
>Mvh
>Kevin Edelvang
Hvad er brisler, og hvad er rigtige brisler? Hjælp mig lige,
please
I`m A Survivor
| |
Klaus Alexander Seis~ (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 17-08-06 18:31 |
| | |
Kevin Edelvang (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 17-08-06 09:06 |
|
Gainsbourg wrote:
> Har I hørt om nogen der ikke vil spise
> brisler?
Jeg har lige været til bryllup, hvor der blev serveret netop vildt og
stegte brisler til hovedret. Af de tallerkner jeg så, var der ingen, der
levnede noget nævneværdigt, og da slet ikke brisler. Der var omkring 70
gæster i alle aldre.
Det smager (naturligvis) velsignet, og min erfaring er, at får gæsterne
ikke udmalet detaljer om, at brislen er en kirtel osv, så spiser de det
glad og gerne. Brisler smager jo slet, slet ikke henad indvolde i øvrigt.
Jeg synes helt klart, I skal vælge brisler, hvis I har lyst til det. Der
skulle mere til, før jeg ikke ville servere det for så mange, f.eks.
østers eller snegle.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Max (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 17-08-06 19:49 |
|
Hej Kevin
> spiser de det glad og gerne. Brisler smager jo slet, slet ikke henad
> indvolde i øvrigt.
Hvad smager indvolde da af, er der en fællesnævner ?
Mvh Max
| |
Kevin Edelvang (18-08-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 18-08-06 10:29 |
|
Max wrote:
> Hvad smager indvolde da af, er der en fællesnævner ?
Hmm, det gælder naturligvis ikke alle indvolde, men kråse, lever, nyre
og til en hvis grad også hjerte har lidt nogle fælles træk, selvom de i
øvrigt er meget forskellige i konsistens.
Sådan lidt støvet, blod-smag måske.. Svært at forklare.
Selv er jeg stor fan af alle indvolde
Mvh
Kevin
| |
Max (18-08-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 18-08-06 11:02 |
|
Hej Kevin
> Sådan lidt støvet, blod-smag måske.. Svært at forklare.
Ok, jeg syntes nemlig heller ikke der er en fællesnævner,
til tider syntes jeg at noget oksekød smager som lever
og omvendt.
> Selv er jeg stor fan af alle indvolde
Jeg er en stor fan af mad :)
Mvh Max
| |
Aksel Pedersen (18-08-2006)
| Kommentar Fra : Aksel Pedersen |
Dato : 18-08-06 19:48 |
|
"Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev i en meddelelse
news:44e4236d$0$15789$14726298@news.sunsite.dk...
>
> Det smager (naturligvis) velsignet, og min erfaring er, at får gæsterne
> ikke udmalet detaljer om, at brislen er en kirtel osv, så spiser de det
> glad og gerne. Brisler smager jo slet, slet ikke henad indvolde i øvrigt.
Vi har mange gange fået grilstegte brisler til middag hos vores søn.
Herligt - og alle spiser med gos appetit.
Først da det endelig gik op for "vor mor" at det var stegte kirtler, skulle
hun ikke nyde mere.
Men det smager godt.
Mvh
Aksel.
| |
Jesper Mehlsen (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Jesper Mehlsen |
Dato : 17-08-06 10:14 |
|
Gainsbourg skrev:
> Vi står for at skulle holde en meget stor fest (60 personer) på et sted med
> mange kokkehuer. Vi er meget fristede af at vælge en hovedret med vildt og
> stegte kalvebrisler, men er nu pludselig kommet i tvivl om der er folk der
> ikke vil spise brisler. Hvad synes I? Har I hørt om nogen der ikke vil spise
> brisler? Ville I turde eller satse på noget mere "sikkert" og mindre
> usædvanligt til sådan en stor (og dyr) begivenhed?
>
Hej Gainsbourg
Det lyder på ovenstående som om, at brislerne ikke er det eneste der kan
spises som hovedret. Der er jo også vildt og sikkert tilbehør.
Noget af det jeg sætter pris på som gæst til store fester er, hvis der
bliver serveret noget nyt og spændende. Alt for mange fester går op i
"kalvesteg stegt som vildt" og en eller andet intetsigende fiskeforret
der har stået alt for længe fremme inde gæsterne kommer. Det smager da
ok, men i virkeligheden er det sådan noget man selv kan lave derhjemme -
og noget man egentlig spiser til højtider iøvrigt. Jeg synes derfor du
skal gøre som du vil, folk har godt af at prøve nye ting
Hilsen Jesper, som ikke har smagt brisler, men som gerne ville prøve det
til fest *S*
| |
Padre (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Padre |
Dato : 17-08-06 10:33 |
|
> Brisler.... Markant og kraftig smag? Så har jeg aldrig smagt rigtige
> brisler...
Enig - min erindring er at det er en sart og delikat smag.
--
padre
| |
Kevin Edelvang (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 17-08-06 11:24 |
|
Padre wrote:
> Enig - min erindring er at det er en sart og delikat smag.
Smagen er nogenlunde som det bedste centerstykke på en velhængt
kalve-ribeye-bøf. Den primære smag er fedt. Måske er det den vigtigste
årsag, hvis nogen kunne tænkes ikke at kunne lide brisler.
Mvh
Kevin Edelvang
| |
|
|