|
| Jeres bedste kødboller? Fra : Mette Svangren Gutte~ |
Dato : 15-08-06 12:56 |
|
Hej gruppe
Hvad er lige hemmeligheden bag vellykkede hj.lavede kødboller (til fx boller
i karry)? Tja, den første hemmelighed må være at lave dem på en anden måde
end jeg gør - for mine bliver altid jævnt uinteressante og "lodne"...
Hvad er jeres tips og tricks og bedste opskrift til subjekt?
MVH Mette
| |
mcloud (15-08-2006)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 15-08-06 15:06 |
|
Hej Mette
Her er mine favorit kødboller og familien elsker dem.
500gr lige dele kalv og flæsk
3 tsk salt
1 tsk peber
2 hele æg
1 dl mel
1 dl piskefløde eller madlavningsfløde
rør det hakkede kød og salt sammen i en skål.
tilsæt de resterende dele og rør det godt sammen.
kog en prøvebolle og juster evt smag og lad farsen hvile i ca ½ time.
bring en gryde med stor overflade i kog og dæmp varmen så vandet sinrer.
Dyp en spiseske og form bollerne med hånden og læg dem i det svagt kogende
vand.
lad bollerne simre i ca 20-25 minutter --vandet må ikke koge for
hårdt-ellers kom lidt koldt vand i gryden.
Kan bruges til :
boller i karry
boller i selleri
boller i mørke
boller i skarpt trav eller til boller i tomatsauce
mvh mcloud
| |
Ukendt (15-08-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 15-08-06 15:38 |
|
> Kan bruges til :
> boller i karry
> boller i selleri
> boller i mørke
> boller i skarpt trav eller til boller i tomatsauce
>
> mvh mcloud
>
Hmm, boller i mørke og boller i skarpt trav! Hvad mon de navne dækker over?
mvh
Mogens
| |
Jesper Mehlsen (16-08-2006)
| Kommentar Fra : Jesper Mehlsen |
Dato : 16-08-06 17:15 |
|
Mogens Haugaard skrev:
>
> Hmm, boller i mørke og boller i skarpt trav! Hvad mon de navne dækker over?
>
> mvh
> Mogens
>
>
Hmm ... aktiviteter i Janderup?
Jesper
| |
Ukendt (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 17-08-06 00:43 |
|
>>
>> Hmm, boller i mørke og boller i skarpt trav! Hvad mon de navne dækker
>> over?
>>
>> mvh
>> Mogens
>>
>>
>
> Hmm ... aktiviteter i Janderup?
>
>
>
> Jesper
Hmm, og du ved hvor jeg bor!
Doktormanden fra landslejren?
mvh
Mogens
| |
Jesper Mehlsen (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Jesper Mehlsen |
Dato : 17-08-06 08:33 |
|
Mogens Haugaard skrev:
>
> Hmm, og du ved hvor jeg bor!
>
> Doktormanden fra landslejren?
>
> mvh
> Mogens
Hej Mogens
Ja, nu fik vi jo ikke hilst på hinanden på LL2006, så måtte jeg jo gøre
det herinde på usenet. Men jeg snakkede med Jørn og han sagde du skam
var på lejren
Iøvrigt aner jeg heller ikke hvad de der boller i tråden er for nogen.
Umiddelbart tænker jeg på nogle boller man har med på en FDF-lejr, og
som man så spiser om natten på et O-løb (mørke .. skarpt trav).
Hilsen Jesper
- tidl. Esbjerg 1 - unge ....
| |
Ukendt (17-08-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 17-08-06 10:35 |
|
>
> Hej Mogens
>
> Ja, nu fik vi jo ikke hilst på hinanden på LL2006, så måtte jeg jo gøre
> det herinde på usenet. Men jeg snakkede med Jørn og han sagde du skam var
> på lejren
>
> Iøvrigt aner jeg heller ikke hvad de der boller i tråden er for nogen.
> Umiddelbart tænker jeg på nogle boller man har med på en FDF-lejr, og som
> man så spiser om natten på et O-løb (mørke .. skarpt trav).
>
> Hilsen Jesper
> - tidl. Esbjerg 1 - unge ....
Hej Jesper
Ja, det var et brag af en landslejr. Men du burde vide at tidl. medlemmer af
1. kreds har pligt til at besøge kredsen på landslejre.
Jeg var nu ellers oppe for at besøge dig, min datter forvred foden "på den
der forhindringsbane post" og "RÅBEREN" fra Gjesing, Jannik en sjov lille
fætter, havde ondt i sit ben. Men du var nu ikke på lazarettet da vi kiggede
forbi.
Sjovt jeg ikke har bemærket dig før i nyhedsgrupperne, jeg kan se du skriver
en del.
mvh
Mogens
| |
Hauge (15-08-2006)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 15-08-06 15:48 |
|
Hejsa
mcloud wrote:
> Her er mine favorit kødboller og familien elsker dem.
Skal der ikke noget løg i?
Jeg synes når jeg får kødboller forskellige steder, så smager de som at
stikke tungen ud af vinduet, altså af absolut intet.
Mvh Hauge
--
For at verificere afsenderen af dette indlæg kan du klikke her:
< http://newscheck.smart-tech.dk/20060815144746@smart-tech.dk>
På samme domæne som afsenderen af dette indlæg, ses headerne.
| |
Niau (15-08-2006)
| Kommentar Fra : Niau |
Dato : 15-08-06 16:33 |
|
> Skal der ikke noget løg i?
> Jeg synes når jeg får kødboller forskellige steder, så smager de som at
> stikke tungen ud af vinduet, altså af absolut intet.
>
> Mvh Hauge
>
Hej Hauge.
Jeg plejer at snitte løgene meget meget tynde og små, så der kommer
ihvertfald løg i mine :)
mvh Nhi
| |
Eva Pedersen (15-08-2006)
| Kommentar Fra : Eva Pedersen |
Dato : 15-08-06 17:47 |
|
Det er lidt forskelligt hvilken opskrift jeg bruger, nogle gange laver jeg
kødbollerne fra bunden, andre gange "snyder" jeg og bruger en pose Frikalet.
(Super nemt, og det smager rigtig godt!)
Men ud over smagen, er konsistensen jo også vigtig. Efter min erfaring er
der to hovedregler:
1: Som det tidligere blev beskrevet skal vandet ikke koge hårdt, men kun
akkurat lige koge.
2: Farsen skal røres rigtig godt! Hvis man rører farsen længe nok, bliver
den rigtig sej, hvilket gør, at kødbollerne holder formen og ikke ligner et
månekrater når de er kogt.
Mvh
Eva
| |
Thomas Peter Bitsch (15-08-2006)
| Kommentar Fra : Thomas Peter Bitsch |
Dato : 15-08-06 17:53 |
|
Eva Pedersen <eva__pedersen@hotmail.com> skrev:
>Det er lidt forskelligt hvilken
>opskrift jeg bruger, nogle gange laver jeg
>kødbollerne fra bunden, andre gange
>"snyder" jeg og bruger en pose Frikalet.
>(Super nemt, og det smager rigtig godt!)
>Men ud over smagen, er konsistensen jo
>også vigtig. Efter min erfaring er
>der to hovedregler:
>1: Som det tidligere blev beskrevet
>skal vandet ikke koge hårdt, men kun
>akkurat lige koge.
>2: Farsen skal røres rigtig godt! Hvis
>man rører farsen længe nok, bliver
>den rigtig sej, hvilket gør, at
>kødbollerne holder formen og ikke ligner et
>månekrater når de er kogt.
>
>Mvh
>Eva
Jeg bruger Aromat, det giver lige det ekstra pift, som frikalet
ikke gør, og så løg
I`m A Survivor
| |
Mette Svangren Gutte~ (15-08-2006)
| Kommentar Fra : Mette Svangren Gutte~ |
Dato : 15-08-06 18:38 |
|
Tak for alle rådene!
For en gang skyld fik jeg lavet en omgang rigtig velsmagende kødboller - en
hemmelighed var nok at få farsen rørt sej nok. Og så fik den noget mere
krydderi end jeg ellers har brugt (samt nat. finthakket løg).
MVH Mette
| |
Kent Oldhøj (16-08-2006)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 16-08-06 00:35 |
|
"Mette Svangren Guttesen" <svangut@hotmail.com> wrote in news:44e1b647$0
$3478$d40e179e@nntp02.dk.telia.net:
> Hvad er jeres tips og tricks og bedste opskrift til subjekt?
Opskrifter er der masser af. I mangel af bedre er en frikadelle opskrift
såmænd udemærket.
Men jeg gør brug af nogle tricks i fremstillingen:
1) Jeg hakker farsen en ekstra gang eller får slagteren til det.
2) Jeg rører lidt øl i farsen lige inden bollerne formes.
3) Jeg blender løgene.
4) Jeg lader farsen trække køligt i mindst 1 time.
5) Lav ikke for store kødboller. Omkredsen af en 5-krone er en passende
størrelse.
6) Jeg tilbereder kødbollerne i en passende fond eller bouillon.
7) Kødbollerne må ikke koge, kun simre ganske svagt. Bedst er det at lade
dem simre 7-8 minutter og så trække færdige i vandet også i 7-8 minutter.
| |
|
|