/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Risotto - Hvad synes I om denne fremgangsm~
Fra : PP


Dato : 07-08-06 21:37

Hej

Normalt hælder man væske på, lader det koge ind, derefter mere væske og så
fremdeles. Meget tidskrævende.

Hvad siger I så til at hælde al væske på på een gang og lade det stå på max
og koge ind?

Jeg har gjort det masser af gange og kan ikke smage eller mærke forskellen.

PP



 
 
Ebbe Kristensen (08-08-2006)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 08-08-06 12:15

PP wrote:

> Normalt hælder man væske på, lader det koge ind, derefter mere væske
> og så fremdeles. Meget tidskrævende.
>
> Hvad siger I så til at hælde al væske på på een gang og lade det stå
> på max og koge ind?
>
> Jeg har gjort det masser af gange og kan ikke smage eller mærke
> forskellen.

Så er det nok fordi du ikke får den rigtige konsistens når du bruger den
første (og rigtige) metode. En risotto skal være cremet og riskornene skal
være en lille smule al dente.

Den anden metode resulterer jo bare i kogte ris

Ebbe



PP (08-08-2006)
Kommentar
Fra : PP


Dato : 08-08-06 12:30


> Så er det nok fordi du ikke får den rigtige konsistens når du bruger den
> første (og rigtige) metode. En risotto skal være cremet og riskornene skal
> være en lille smule al dente.

Det er også sådan begge metoder resulterer.


> Den anden metode resulterer jo bare i kogte ris

Har du personlige erfaret metoden?

PP



Mike Witte (08-08-2006)
Kommentar
Fra : Mike Witte


Dato : 08-08-06 12:47

> Den anden metode resulterer jo bare i kogte ris

Ja, det er der jo ikke meget ved, hvorimod en god Risotto er noget af det
bedste..
Spørgsmålet er også om "PP" bruger de rigtige ris, eller bare bruge alm. ris
eller grødris. Hvilket også gør en kæmpe forskel.

Mike



PP (08-08-2006)
Kommentar
Fra : PP


Dato : 08-08-06 13:01


"Mike Witte" <tagmos@hotmail.com> wrote in message
news:fR_Bg.30$557.23@news.get2net.dk...
> > Den anden metode resulterer jo bare i kogte ris
>
> Ja, det er der jo ikke meget ved, hvorimod en god Risotto er noget af det
> bedste..
> Spørgsmålet er også om "PP" bruger de rigtige ris, eller bare bruge alm.
ris
> eller grødris. Hvilket også gør en kæmpe forskel.
>

Rigtige Risotto ris.

PP




Du er hvad du spiser~ (10-08-2006)
Kommentar
Fra : Du er hvad du spiser~


Dato : 10-08-06 17:10

Anvender du Arborio (der kræver lang og langsom tilberedning) eller Vialone
( der kan tilberedes lidt hurtigere)
Jeg kan sagtens finde på at hælde mig brodo på risene og og koge en gang, så
ind i sengen nogle timer.
Det funker fint med cremet ris og det hele.
Henrik

"PP" <pp@pp.pp> skrev i en meddelelse
news:44d87d16$0$15784$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Mike Witte" <tagmos@hotmail.com> wrote in message
> news:fR_Bg.30$557.23@news.get2net.dk...
> > > Den anden metode resulterer jo bare i kogte ris
> >
> > Ja, det er der jo ikke meget ved, hvorimod en god Risotto er noget af
det
> > bedste..
> > Spørgsmålet er også om "PP" bruger de rigtige ris, eller bare bruge alm.
> ris
> > eller grødris. Hvilket også gør en kæmpe forskel.
> >
>
> Rigtige Risotto ris.
>
> PP
>
>
>



Kent Oldhøj (08-08-2006)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 08-08-06 16:35

"PP" <pp@pp.pp> wrote in news:44d7a491$0$15789$14726298@news.sunsite.dk:

> Hvad siger I så til at hælde al væske på på een gang og lade det stå
> på max og koge ind?

Så bliver det jo ikke Risotto.

Risotto skal kun simre blidt og langsomt opsuge den vædske den simrer i.
Det er ikke ligetil at lave en Risotto rigtigt. Det kræver tid og
opmærksomhed. Først når man har oplevet forskellen koger man aldrig sin
Risotto igen

> Jeg har gjort det masser af gange og kan ikke smage eller mærke
> forskellen.

Du har sandsynligvis ikke været omhyggelig og forsigtig nok. Tro mig... der
er betydelig forskel.

Måske laver du for store portioner? Man skal være ganske rutineret for at
lave ordentlig Risotto til +4 personer. Start med at øve dig på en portion
til 1 person. Der skal røres konstant men forsigtigt, mens risene optager
vædsken lidt ad gangen. Rigtige Risotto nørder rører kun den ene vej rundt


Lavet rigtigt, bliver Risotto aldente udenpå, men fløjlsblød, cremet og
smagfuld indeni.

PP (09-08-2006)
Kommentar
Fra : PP


Dato : 09-08-06 07:04


"Kent Oldhøj" <kent@FJERNESoldhoj.dk> wrote in message
news:Xns9819B2D191CA2kentoldhoj@oldhoj.dk...
> "PP" <pp@pp.pp> wrote in news:44d7a491$0$15789$14726298@news.sunsite.dk:
>
> > Hvad siger I så til at hælde al væske på på een gang og lade det stå
> > på max og koge ind?
>
> Så bliver det jo ikke Risotto.
>
> Risotto skal kun simre blidt og langsomt opsuge den vædske den simrer i.
> Det er ikke ligetil at lave en Risotto rigtigt. Det kræver tid og
> opmærksomhed. Først når man har oplevet forskellen koger man aldrig sin
> Risotto igen

Ja det kunne man forestille sig
Min erfaring siger mig dog det modsatte.


> Lavet rigtigt, bliver Risotto aldente udenpå, men fløjlsblød, cremet og
> smagfuld indeni.

Hvornår inviterer du på Risotto smagning?

Men det er super du kan smage og mærke forskellen. Det lyder indirekte som
om du rent faktisk har prøvet at koge den, selvom det godt nok må have været
hårdt for dig at voldtage risene på den måde

PP




Kent Oldhøj (09-08-2006)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 09-08-06 11:47

"PP" <pp@pp.pp> wrote in news:44d97ac9$0$15784$14726298@news.sunsite.dk:


> Men det er super du kan smage og mærke forskellen. Det lyder indirekte
> som om du rent faktisk har prøvet at koge den, selvom det godt nok må
> have været hårdt for dig at voldtage risene på den måde

I lang tid kogte jeg i ren uvidenhed min Risotto. Hvis jeg var dig ville
jeg som sagt prøve at lave en Risotto "rigtigt", og se om ikke det er en
oplevelse der er værd at stræbe efter.

Det er ikke alle der synes det, og det er der egentlig ikke noget galt i.
Men når du siger du ikke kan smage forskel, så vil jeg mene det endnu ikke
er lykkedes dig at lave den "rigtigt".

Padre (09-08-2006)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 09-08-06 08:55

Kent Oldhøj wrote:

> Risotto skal kun simre blidt og langsomt opsuge den vædske den simrer i.
> Det er ikke ligetil at lave en Risotto rigtigt. Det kræver tid og
> opmærksomhed. Først når man har oplevet forskellen koger man aldrig sin
> Risotto igen

det er også min erfaring

--
padre


Jesper Mehlsen (09-08-2006)
Kommentar
Fra : Jesper Mehlsen


Dato : 09-08-06 09:25

PP skrev:
> Hej
>
> Normalt hælder man væske på, lader det koge ind, derefter mere væske og så
> fremdeles. Meget tidskrævende.
>
> Hvad siger I så til at hælde al væske på på een gang og lade det stå på max
> og koge ind?
>
> Jeg har gjort det masser af gange og kan ikke smage eller mærke forskellen.
>
> PP

Hej

Du har vist allerede fået en del svar ovenfor. Jeg synes måske nok folk
er lidt hårde ved dig. Men nuvel - jeg har ikke spist ret meget Risotto
selv. De gange jeg har fået det, har det været i Italien og der har det
været på den måde der står ovenfor "al dente og fløjlsblødt".

Tilbered det på den måde der passer bedst til dig. Men, hvis du ikke
allerede har prøvet det, så synes jeg du skulle unde dig at smage det på
et italiensk spisested. Det er muligt det smager anderledes end det du
laver - men det er også muligt det ikke gør.

Hilsen Jesper

PP (09-08-2006)
Kommentar
Fra : PP


Dato : 09-08-06 09:32

> Men, hvis du ikke
> allerede har prøvet det, så synes jeg du skulle unde dig at smage det på
> et italiensk spisested. Det er muligt det smager anderledes end det du
> laver - men det er også muligt det ikke gør.


Det har jeg faktisk ikke tænkt på. Det tror jeg snarest muligt jeg vil
prøve!

Tak for alle svarene.

Jeg er glad for de svar fra folk der rent faktisk havde prøvet begge
metoder.

PP



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste