ufo wrote:
> Jonas Kofod wrote:
>
>>Nogen der ved hvad det er for noget?
>>
>>Min begrænsede viden siger det er noget med en tyggenød eller lignende?
>
>
>
> Hej, "masala" i det indiske køkken er en krydderiblanding. Mest kendt
> herhjemme er vist Garam Masala som fås færdigblandet. Ingredienser er
> bl.a. muskat, nellike, kanel; den er ret tung/krydret. Samt Tandoori
> Masala som er den røde blanding man mixer med yoghurt og marinerer sin
> kylling i.Oprindeligt kom den røde farve fra Cochinelle =
> pulveriserede skjoldlus. En lidt skarp, krydret smag. Du har muligvis
> også mødt Tikka Masala, den er ret populær på spisekortet. Den har
> vist en del fennikel/dild/anis plus den sædvanlige gang
> koriander/spidskommen/gurkemeje/hvidløg.
> Pan Masala er så en blanding hvor hovedingrediensen er betelnød, så
> du er på rette spor. Betel er en mildt narkotikum som man blir lidt
> lalleglad af. Det har desuden den virkning at det stopper
> tarmfunktionen. Det skulle være derfor folk der fx går i rismarken
> tygger betel hele tiden: De blir småsløve og glade. Og de skal ikke
> rende på lokum. De får osse røde tænder og et fjottet udtryk, så
> jeg vil ikke anbefale det.
> Det nærmeste vi kommer Pan Masala herhjemme er vel skrå eller
> tyggetobak hvis det findes. Jeg tror ikke det er noget man kommer i
> maden.
Mange tak. Det var yderst fyldestgørende og den med betelnød var jeg
osse kommet frem til, så det er jo overensstemmende.
Det er netop som tobak jeg har fået det, så jeg ved ikke helt om jeg er
tryg med at gå i kast med det. Især ikke efter den information jeg fandt
da jeg selv prøvede at google svaret frem. Det ikke var forklaringer,
men indiske artikler om drøftelser til forbud - uha uha
Det kan være det må vente til næste gang jeg skal ud i rismarken før jeg
ryger det.